7 aug 2017
7-aug-2017

Yakult start to run cursus

Lopen

BEST - Heb jij ook goede voornemens gemaakt voor na de zomervakantie?

Dat komt goed uit want binnenkort start weer de Yakult start to run cursus, de gelegenheid om te starten met hardlopen!

Zet jij jouw eerste stap op donderdag 14 september om 19.30 uur bij Atletiek Vereniging Generaal Michaelis? Die avond is er een gratis proeftraining om kennis te maken met je trainers, je loopmaatjes, het sportmedisch begeleidingsteam, om de sfeer te proeven en je vragen te stellen

Enthousiaste trainers van GM staan dan klaar om jullie vast een beetje te laten proeven van het hardlopen. Trainers Frank en Kathinka  bereiden zich voor op de cursus van 6 weken die op 21 september om 19.30 uur begint. Terwijl iedereen nog lekker zomer aan het vieren is, zijn zij al bezig met het samenstellen van leuke trainingen en het spotten van mooie plekjes in de omgeving van Best. Die hardlooptrainers houden zich het hele jaar door fit  en staan te popelen om mensen in het najaar te helpen met hun goede voornemens voor na de zomer: Meer bewegen, fitter worden en gezond leven.

Je kunt  haast niet beter beginnen dan met Start to Run. Je gaat én werken aan je conditie, je energie en je gezondheid én maar liefst 93% slaagt bij Start to Run! Het is een verantwoord programma van zes weken waarbij een professionele trainer jou  helpt en begeleidt om het hele traject vol te houden. Gemakkelijker dus dan zelf gaan hardlopen want die trainer én dat gezellige groepje loopmaatjes zijn een  goede stok achter de deur, een extra stimulans om jouw goede voornemen te laten slagen. Dus een goed begin van het najaar! Na het volgen van deze cursus zijn er mogelijkheden om verder te trainen.

Kijk op www.yakultstarttorun.nl voor meer info, of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Aanmelden via bovenstaande website is al mogelijk!

Wij zien je graag op donderdag 14 september om 19.30 uur voor de proeftraining of anders op donderdag 21 september om 19.30 uur, beide keren op de atletiekbaan van AV Generaal Michaelis aan de Gildelaan in Best.

tekst Kathinka van Dijk

 

29 jul 2017
29-juli-2017

Baanonderhoud bijna afgerond - baan weer bruikbaar

Algemeen

BEST - De werkzaamheden op de baan zijn grotendeels volgens planning verlopen. De coating zit erop en het belijnen is vandaag afgerond. Naast de standaard belijning is ook speciale belijning aangebracht voor de Athletics Champs. Deze belijning bestaat uit een markering om de 25 meter in baan 1 (ook te gebruiken voor coopertests en bij de looptrainingen) en markeringstekens voor de Athletics Champs horde-afstanden (aangebracht op het rechte deel aan de overzijde van de baan).

Verder is er ook een nieuwe hoogspringmat geleverd. Er zijn wel nog een aantal dingen die moeten gebeuren, namelijk:

  • De witte goten moeten nog worden teruggelegd;
  • Er wordt nog een goot aangelegd langs de baan bij de patio;
  • De bestrating wordt nog op diverse plaatsen hersteld.

In principe kunnen we per a.s. maandag weer gebruik maken van de baan. Wel vragen we daarbij aandacht voor het volgende: 

Indien geen witte goten:

Indien de goten niet zijn teruggeplaatst maandag mag i.v.m. de veiligheid baan 1  niet worden gebruikt. Dan ook graag niet met karretjes/kasten de baan oversteken i.v.m. het risico van beschadiging van de goot. Deze is kwetsbaar als de deksels er niet op liggen.

Speerwerpaanloop:

Op het 0-punt bij speerwerpen is er iets niet helemaal goed gegaan. Hier is de aannemer over ingelicht. Graag tot nader order de speeraanloop nog niet gebruiken, om te voorkomen dat schade ontstaat aan de baan.

Polsstokpalen:

De oude polsstokpalen zijn vervangen. De nieuwe palen zijn binnen, maar de grondpotten voor deze palen moeten nog worden geplaatst. Dit houdt in dat we tijdelijk géén polsstokpalen kunnen gebruiken.

fotobijschrift Aanbrengen cijfers sprintlanen

tekst Martin Nijkamp
foto Koen van den Boomen

 

17 jul 2017
17-juli-2017

Zilver voor Maureen Herremans bij NK hinkstapspringen

Baanatletiek

UTRECHT - Maureen Herremans (20), atlete van AV Generaal Michaëlis, heeft zaterdag tijdens de NK atletiek zilver behaald bij het hinkstapspringen. Eerder dit jaar, tijdens de NK indoor, eindigde ze op de derde plaats. Ze verscheen zaterdag in Utrecht evenwel niet topfit aan de start: “Door een blessure heb ik niet voluit op snelheid kunnen trainen. Daardoor was het een beetje zoeken bij de aanloop.”

Haar persoonlijk record op de baan staat sinds afgelopen mei op 12,52 meter. “Toen begon ik al wat last van m’n blessure te krijgen”, kijkt ze nu terug. “Als ik voluit had kunnen doortrainen maakte ik toch wel een kansje op de nationale titel.” Het zilver behaalde ze met een afstand van 12,30 meter, voor het goud zou 45 centimeter meer nodig geweest zijn.

Drie weken geleden werd Maureen met de nationale ploeg afgevaardigd naar de EK voor landenteams in het Franse Lille. Die wedstrijd eindigde een beetje in een deceptie: ze behaalde de laatste plaats met een sprong van 11,93 meter. “Toen had ik veel meer last van die blessure dan afgelopen weekend”, zei ze teleurgesteld.

Stijgende lijn

Die blessure betekent een dipje in een overigens opgaande lijn, sinds ze zich drie jaar geleden besloot toe te leggen op het hinkstapspringen. Het verspringen ging haar immers ook goed af. Twee jaar geleden eindigde ze als 18-jarige A-junior zowel bij de NK indoor als outdoor op de vierde plaats. Al bijna twee jaar volgt ze een specialisatietraining bij Sander Hage in Tilburg. Vorig jaar behaalde Maureen bij de NK outdoor als eerstejaars senior de zesde plaats. Haar frustratie was groot toen ze eerder dat jaar zelfs niet werd toegelaten tot de NK indoor. Een jaar later, afgelopen februari bij de NK indoor, sprong ze die frustratie van zich af met het nationale brons. En nu dus gevolgd door het outdoor-zilver. Afgelopen vrijdagavond had ze zich al als beste gekwalificeerd voor de finale van een dag later.

Niet topfit

Door die vervelende blessure begon ze dit NK met een trainingsachterstand. “Daardoor miste ik vooral snelheid. De aanloop liep niet lekker, het was wisselvallig, een beetje zoeken”, analyseert Maureen achteraf de finale, die vijf geslaagde pogingen boven 12,00 meter opleverde. “ Het ging in ieder geval niet helemaal zoals het hoort.” Om zover te komen traint ze nu vijfmaal per week. “Dat is tweemaal in het krachthonk, tweemaal springen en eenmaal de sprint”, verduidelijkt Maureen.Afgelopen maart viel ze op door het 32 jaar oude indoorclubrecord verspringen van GM uit de boeken te springen. En staat er al een volgende wedstrijd gepland? “Nog even niet”, lacht Maureen. “Eerst maar eens even lekker nagenieten.”

fotobijschrift Maureen Herremans behaalt tijdens de NK atletiek zilver met de hinkstapsprong

tekst Pieter Grootes
foto redactie

 

10 jul 2017
10-juli-2017

Trainen, prikkelen en groeien als basis voor wedstrijden

Baanatletiek

BEST - Tom van Schijndel (15), C-junior van AV Generaal Michaëlis, lijkt geboren voor de meerkamp. Het lijkt een excuus om aan wedstrijden mee te kunnen doen, en dan het liefst veel wedstrijden. Vorig weekend sloot hij tijdens de Kermismeerkampen zijn achtkamp (100m, 1000m, 100mH, discus, kogel, speer, hoog, ver) af met de vierde plaats, dinsdag reisde hij met de polsstok op het dak van de auto naar Venray om daar maar gelijk even de 3000 meter mee te pakken. Afgelopen zondag eindigde hij tijdens de Brabantse Kampioenschappen op de vierde (1500 meter) en vijfde (kogelstoten) plaats. Zijn clubmaatje Tom Michielsen, ook C-junior, eindigde op zijn specialiteit het hoogspringen op de vijfde plaats.

Matthijs van den Broek, nog geen twee maanden GM-lid, lijkt nu een serieuze uitdager te worden op de middellange loopnummers, zoals de 1500 en 3000 meter. Bij het hoogspringen is dat vooral Tom Michielsen. Het zijn belangrijke randvoorwaarden om geprikkeld te worden tijdens trainingen, om beter te worden en te groeien, om vervolgens het resultaat daarvan te testen tijdens echte wedstrijden. En om daar vervolgens veel voldoening van te krijgen.

tekst Pieter Grootes

 

10 jul 2017
10-juli-2017

Baanonderhoud gestart

Algemeen

BEST - Vandaag is gestart met het onderhoud van de baan. Deze week staat in het teken van het reinigen van de baan. Ook zal de nieuwe goot nabij de patio worden voorbereid.

Volgende week staat gepland voor de belijning en in de week van 24 juli wordt de belijning opnieuw geplaatst.

Via Facebook zullen updates worden gedeeld. Onze pagina vind je hier: https://facebook.com/generaal.michaelis

Tip: like onze pagina, dan krijg je vanzelf op Facebook een melding als er een bericht is geplaatst.

fotobijschrift Baanreiniging gestart

tekst en foto Martin Nijkamp

 

3 jul 2017
3-juli-2017

Samen uit, samen thuis bij de Kermismeerkampen

Baanatletiek

BEST - Hun meerkamp zit er zondagmiddag al een tijdje op, maar Shannon Baijens (14) en Jantine Strikwerda (14) schreeuwen vanaf de kant hun clubgenoten van AV Generaal Michaëlis vooruit. Die lopen dan hun laatste zware 1000 of 1500 meter. Ook dat hoort erbij: het samen twee dagen lang met elkaar optrekken, elkaar steunen. Dat maakt zo’n meerkamp anders dan andere wedstrijden.

Samen met Floor van Veen (15) vormen de C-junioren Shannon en Jantine al lang een hecht clubje. “Dat wil niet zeggen dat we elkaar tijdens de wedstrijd niet in de gaten houden”, weet Jantine, die zelf het werpen het leukst vindt. Voor hen stond de 80 meter horden, hoogspringen, kogelstoten, de 150 meter, verspringen, speerwerpen en de 600 meter op het programma. “Het is alleen jammer dat Eline van Wanrooij geblesseerd was”, zegt Jantine. “Ja, die hoort er ook bij”, vindt ook Shannon. “Ze kan hard lopen met haar goede conditie.” Tijdens de competitie wordt Shannon zelf meestal ingezet voor het verspringen, de sprint of de horden. “En soms ook wel de estafette”, vult ze aan. “Alleen de indoor vind ik minder.” Bij het verspringen eindigde ze zondag zelfs op de derde plaats.

Anders dan anders

Maar wat maakt zo’n meerkamp nu anders dan andere wedstrijden? “Je kunt je verbeteren op nummers die je normaal nooit doet”, zijn beiden het met elkaar eens. Jantine, bijvoorbeeld, had nog nooit de 80 meter horden of de 600 meter gelopen. “Ik kon op de 600 nog lang achter Floor blijven,” vertelt Jantine. “Totdat ze halverwege versnelde.” Ze eindigde direct na Floor op de vierde plaats. Shannon had het zwaar bij de 600 meter: “Ik had echt moeite met m’n adem.” Dat ontging ook de eerder gefinishte Floor niet: bemoedigend legde ze de armen op haar schouders. “Dat is nu precies waarom Floor eind vorig jaar de belangrijke Van Eijndhoven-beker voor sportiviteit heeft verdiend”, benadrukt trainer Marcel van der Lubbe nog maar eens. “Ze trekt altijd de anderen mee in de groep.”

Grote stappen

Bij de meerkamp eindigden ze op de 14e (Floor), 17e (Shannon) en 21e plaats (Jantine). “Jantine draait al een paar jaar mee, maar je ziet nu pas dat ze grote stappen vooruit maakt. Ze pikt het snel op”, klinkt trainer Marcel tevreden. “Vooral bij het kogelstoten heeft ze nu een fraaie techniek.” Maar betekent dit dat de anderen zich nu ongerust moeten maken? Tenslotte is Jantine wel een jaartje jonger. Zelf ziet ze dat niet zo, hoewel ze nu zelfs vier keer per week traint, nu ook met de polsstok. Shannon houdt het bij drie keer trainen. “Dat is een gezellige meid”, besluit Marcel. “Die kan je er gerust bij hebben, want ze is best serieus met de atletiek bezig. Dat motiveert toch wel als trainer.”

fotobijschrift De C-junioren Shannon Baijens (links), Jantine Strikwerda en Floor van Veen bij de Kermismeerkampen

tekst Pieter Grootes
foto Tiny Steenbakkers

 

27 jun 2017
27-juni-2017

Planning werkzaamheden ringweg

Algemeen

BEST - Zoals eerder aangekondigd is gestart met de werkzaamheden aan de Ringweg, door aannemer Van Gelder uit Uden. De aannemer zet zich maximaal in om ons sportpark bereikbaar te houden, zeker ook tijdens onze Kermismeerkampen. Hier onder de globale planning.

26-30 juni

Werkzaamheden aan de fietspaden (bij alle rotondes).
Voor fietsers zijn omleidingen ingesteld. Voor autoverkeer zijn alle rotondes gewoon opengesteld.
Bij onze accommodatie is een gedeelte van de Constantijnlaan verwijderd. Onze parkeerplaats is bereikbaar via rijplaten.

1-2 juli (Kermismeerkampen) - fase 1

Dit weekend wordt de rotonde bij de Oirschotseweg en de rijbaan tussen deze rotonde en 'onze' rotonde worden geasfalteert. Dit houdt in dat tijdens de Kermismeerkampen bezoekers uit Oirschot beter via de A58 kunnen komen en dan de ringweg afrijden (langs de Makro). Kom je van de A2, neem dan afslag 28 en rij via de Willem de Zwijgerweg naar onze accommodatie.

Onze parkeerplaats is bereikbaar via rijplaten. Rij je verder door de fietsstraat, dan vind je aan de achterzijde van onze accommodatie (nabij de sporthal) ook nog veel parkeerplaatsen. Parkeer liever niet in de woonwijk.

Klik hier voor een situatieschets

3-7 juli

Werkzaamheden aan de fietspaden (bij alle rotondes).
Voor fietsers zijn omleidingen ingesteld. Voor autoverkeer zijn alle rotondes gewoon opengesteld.
Bij onze accommodatie is een gedeelte van de Constantijnlaan verwijderd. Onze parkeerplaats is bereikbaar via rijplaten.

8-9 juli - fase 2

'Onze' rotonde en de weg tussen deze rotonde en die bij het Heerbeeck College wordt geasfalteerd. Onze accommodatie is niet via de Ringweg te bereiken. Kom bij voorkeur met de fiets. Voor auto's is een omleidingsroute ingesteld via de Beatrixlaan/Wassenaerstraat. Het paaltje bij de Sporthal is omlaag. Via de fietsstraat is onze accommodatie te bereiken. Onze parkeerplaats is bereikbaar via rijplaten.

Klik hier voor een situatieschets

10-14 juli

Werkzaamheden aan de fietspaden (bij alle rotondes). Voor fietsers zijn omleidingen ingesteld. Voor autoverkeer zijn alle rotondes gewoon opengesteld. Rondom onze accommodatie zullen de werkzaamheden grotendeels zijn afgerond. De parkeerplaats is weer normaal bereikbaar.

15-16 juli - fase 3

De rotonde bij het Heerbeeck College wordt geasfalteerd. Voor auto's is een omleidingsroute ingesteld via de Beatrixlaan/Wassenaerstraat. Het paaltje bij de Sporthal is omlaag. Via de fietsstraat is onze accommodatie te bereiken.

Klik hier voor een situatieschets

17-28 juli

Werkzaamheden op en rond de rotondes. Voor fietsers zijn omleidingen ingesteld. Voor autoverkeer zijn alle rotondes gewoon opengesteld.

Planning onder voorbehoud

Deze planning is onder voorbehoud en de uitvoerbaarheid hangt af van het weer. Bij hitte kan namelijk niet geasfalteerd worden. Hetzelfde geldt bij hevige regen. Voor de meest actuele situatie verwijzen we door naar de website van de Gemeente Best, https://www.gemeentebest.nl/.

fotobijschrift Tijdelijke toegang tot de parkeerplaats

tekst en foto Martin Nijkamp

 

26 jun 2017
26-juni-2017

NK Junioren

Baanatletiek

VUGHT - De A-junioren Tonnie de Benis (400 meter) en Sander Smits (hoogspringen) zijn toegelaten tot de NK voor junioren, die vrijdag tot en met zondag in Vught wordt gehouden. Sander eindigde tijdens de NK indoor van afgelopen februari op de tweede plaats (1,92 meter) bij het hoogspringen. 

tekst Pieter Grootes

 

26 jun 2017
26-juni-2017

Kermismeerkampen

Baanatletiek

BEST - Ruim dertig GM’ers doen komend weekend mee aan de tweedaagse Kermismeerkampen.

tekst Pieter Grootes

 

26 jun 2017
26-juni-2017

A-pupillen GM domineren Athletics Champs competitie

Baanatletiek

BEST - De A-pupillen van AV Generaal Michaëlis hebben zaterdag ook de vierde competitiewedstrijd van de Athletics Champs gewonnen. Met in totaal 8334 punten wonnen ze het Kempische klassement en legden daarmee hun zusterverenigingen Eindhoven Atletiek (7367 punten) en GVAC Veldhoven (7193 punten) over de knie.

De gecombineerde teams van de C/Mini-pupillen wonnen ook, maar minder riant (6878 om 6867 punten) dan hun oudere clubgenoten. Eindhoven Atletiek schoof na de derde wedstrijd door naar de koppositie, maar Jorrit Verhagen, Mathijs Tebbens, Thijs van Griensven, Rob van de Wiel, Daniël Kleihorst, Stijn Pero, Sven Tielen, Lars van Stiphout, Luka Verhagen, Tijn Breukink, Romein Geijsels, Wouter Kampkes, Thomas van den Berg, Eise Huisman, Tygo Tebbens, Casper Deij, Veroline Sanders, Avalon Sanders, Anna Lemaire, Daphne Kessels, Sara van Beers, Joyce van Sluisveld, Maud Verbaandert, Fleur Pero, Vera Tubée en Tess Aerts maakten dat in Valkenswaard weer goed.

Voor de B-pupillen, die als vierde eindigden, stond medicinebalwerpen, vortexwerpen, hoog- en verspringen op het programma. Ze begonnen de laatste wedstrijd als derde met 60 punten voorsprong, maar GVAC pakte die plaats terug met één punt voorsprong (5895 om 5894 punten).

Het A-team
Bij de A-pupillen was Milou Keulstra de koploper. Ze verbeterde het clubrecord 60 meter horden en evenaarde het record bij het slingeren (discus). Daarnaast droegen ook Nick van Bree, Orlando Louwers, Bram van Stiphout, Nathan Wieringa, Sven Faessen, Rens Timmermans, Yannick Hoogendoorn, Sebastiaan Kleihorst, Micki Geijsels, Lotte Aerts, Iris van Sluisveld, Eliza Dielhof, Sanne van de Wiel, Isabella Passchier, Gaby van Sluisveld, Daniëlle Vis, Hilde van Dam, Jasmijn van de Vijver bij aan dit succes.

Sandra Luijten was zondag tijdens de competitie in Rotterdam de eerste A-junior bij GM die een prestatie bij het kogelslingeren neerzette.

tekst Pieter Grootes

 


Deel op sociale media:

Terug naar boven