11 dec 2017
11-dec-2017

De Putjesbergencross

Cross

BEST - Aanstaande zaterdag strijden alle GM-atleten om de Broos van Erp competitie. De Putjesbergencross start vanaf 10.30 uur aan de Joe Mannweg. Meer informatie op www.avgm.nl.

tekst Pieter Grootes

 

11 dec 2017
11-dec-2017

Crossen in de sneeuw

Cross

REUSEL - De derde wedstrijd van de Kempische Cross Competitie, zondag bij AVR’69 in Reusel, was een echte cross. De verse sneeuw maakte de wedstrijd zwaar en alleen de doorzetters haalden de streep.

Bij de C-junioren had Veerle van Erp lang zicht op het podium. “Ik viel op het spekgladde parcours en daardoor werd ik gepasseerd door een aantal atleten”, aldus de 13-jarige atlete. Langere spikes hadden hier waarschijnlijk niets aan verholpen.

Bij de D-junioren verdedigde een grote groep de GM-kleuren: Nick van Bree, Orlando Louwers, Eliza Dielhof, Iris van Sluisveld, Daniëlle Vis en de zusjes Ilse en Sanne van de Wiel. Ook hier ging een aantal atleten hard tegen de vlakte. Eliza gleed weg en bezeerde haar been. Met verbeten gezicht moest ze de derde plaats afstaan aan clubgenoot Iris, die op haar beurt ook al gevallen was. Sanne eindigde daar kort achter. Eerder al ging Ilse ervandoor met een zilveren plak. Daniëlle, die sinds kort aan de crossen is begonnen, bracht de rode lantaarn over de meet. Orlando en Nick liepen hun eigen race. Door de zware omstandigheden zullen ook zij deze cross niet snel vergeten.

Joyce, de jongste dochter van de familie Van Sluisveld, liep een geweldige race. De B-pupil nam vanaf de start de leiding en stond deze niet meer af. Vol trots liet ze het goud omhangen. “Ik ben al zo vaak tweede en derde geworden, nu heb ik eindelijk goud”, was haar blijde reactie.

Gaby van Sluisveld stond samen met Lisa en Rob van de Wiel aan de start bij de A-pupillen. In de eerste ronde liep Gaby nog op de vierde plaats: “Maar ik kon in de tweede ronde aansluiten bij nummers twee en drie.” Het gevecht om de tweede plaats vond plaats op het lange rechte stuk naar de finish. Het werd een mooie bronzen plak voor Gaby. Rob van de Wiel zit zijn tweelingzus Lisa elke week dichter op de hielen. Het verschil was deze keer slechts vier tellen.

fotobijschrift Daniëlle Vis doet sinds kort mee aan de Kempische Cross Competitie

tekst Pieter Grootes
foto Koen van de Wiel

 

11 dec 2017
11-dec-2017

En weer zweeft die kogel door de lucht

Indoor

DRUNEN - Plof! De kogel, of liever de zware rubberen bal, landt pas na 7,84 meter vliegen met een doffe plof op de vloer van de Drunense indoorhal. Het is weer vooral de kogel die A-pupil Lotte Aerts van AV Generaal Michaëlis zondag aan de meerkamp-overwinning helpt.

Natuurlijk, om een meerkamp te winnen moet je een beetje een alleskunner zijn. Van de ruim twintig atleten in haar klasse behaalde Lotte bij het hoogspringen de derde plaats. Bij de korte sprint van 35 meter eindigde ze op de zevende plaats. Maar vooral die overmacht bij het kogelstoten was indrukwekkend. De nummer 2 stootte ruim een meter minder, pas daarna worden de onderlinge verschillen kleiner. Haar jongere zus Tess eindigde bij de meerkamp van de C-pupillen op de tweede plaats, met goede klasseringen met de kogel (2), hoogspringen (2) en de sprint (3).

tekst Pieter Grootes

 

10 dec 2017
10-dec-2017

Eindhoven Urban trail

Lopen

EINDHOVEN - Eindhoven Urban trail

Zondagochtend 9.00 uur verzamelde een aardige club GM-ers zich op het station in Best om naar Eindhoven te treinen voor de 2e Eindhoven Urban trail. De lopers van de woensdag- en zaterdaggroep van Kathinka hadden zich gezamenlijk ingeschreven, waardoor we met zijn allen in dezelfde wave konden starten. Het ophalen van de startnummers hield de boel een beetje op, maar verder was alles perfect georganiseerd om de 2.500 lopers door de binnenstad te loodsen. Het was een belevenis om door al die gebouwen te rennen: horecagelegenheden, winkels, sportlocaties, scholen, trappen op, trappen af, gangen over; zo’n 20 locaties en op veel plaatsen was menigeen nog nooit geweest. Onder meer PSV-stadion, Stadhuis, de Stadsbrouwerij, de Effenaar werd door ons bezocht. Allengs begon het pak sneeuw steeds dikker te worden, maar dat mocht de pret  niet drukken: we hebben genoten.

fotobijschrift zojuist Dommelhoef verlaten

tekst Marleen Smulders
foto Nathalie Crüts

 

3 dec 2017
3-dec-2017

Zandboscross

Cross

DEURNE - Wedstrijdgericht

Eerder genoemde trainers staan dan ook voor een groep die bij GM het meest en ook met succes wedstrijden bezoekt. Zoals zondag de Zandboscross in Deurne, een zeer uitdagende cross met meerdere heuvels, smalle paden, boomwortels en, zoals het hoort, een beetje modder. Vijf GM-atleten stonden aan de start: Tonnie de Benis, Lotte en Tess Aerts en Mats en Milou Keulstra. Het was even dringen bij de start, want de lopers vertrokken onder een smalle boog. Op het parcours kwamen de lopers meerdere keren voorbij, wat aantrekkelijk is voor het publiek en altijd goed voor het aanmoedigen. Allen eindigden bij de eerste zes: Tonnie vijfde (JA), Milou eerste (MPA), Lotte tweede (MPA) en Mats zesde (JC). Tess miste net het podium, ze werd vierde bij de MPC.

fotobijschrift Lotte Aerts en Milou Keulstra worden in Deurne gehuldigd

tekst Pieter Grootes
foto Carola Janssen

 

3 dec 2017
3-dec-2017

Trainerscorps GM-pupillen op volle sterkte

Algemeen

EINDHOVEN - Acht leden van AV Generaal Michaëlis hebben zaterdag met succes de cursus assistent-trainer afgesloten. Tijdens de laatste cursusdag in Eindhoven zijn de certificaten uitgereikt aan Marcel Vis, Dennis van Beers, Fred Louwers, Tom van Schijndel, Anja Deij-Provoost, Bart Breukink, Carola Janssen en Anne-Rose Kampkes.

Tijdens deze cursus is veel aandacht gegeven aan het begeleiden van teams, het enthousiast maken van de kinderen en natuurlijk ook het ontwikkelen van de sportvaardigheden. De meesten van hen zijn al maanden met veel enthousiasme bezig om de trainingen te helpen begeleiden en daarmee de hoofdtrainers te ontlasten. De opdrachten van de cursus hebben ze daarmee in het ‘echt’ kunnen uitvoeren. Een eerdere oproep om de trainersgroep, met name voor de pupillen, te versterken heeft dus met de afronding van deze cursus tot een positief resultaat geleid.

fotobijschrift Zeven van de acht geslaagden voor de cursus assistent-trainer baanatletiek

tekst en foto Pieter Grootes

 

27 nov 2017
27-nov-2017

Verrassing

Cross

TILBURG - Tweedejaars A-pupil Lotte Aerts behaalt zaterdag tijdens de Warandeloop de derde plaats en dus het podium. Ze staat er zelf nog van te kijken: “De laatste twee jaar eindigde ik steeds één seconde van het podium, op de vierde plaats.” Sinds kort mag ze met de middenlange-afstandsgroep van trainer Cor Datema meetrainen. Milou Keulstra eindigt op de vierde plaats, één seconde naast het podium en achter Lotte, van deze crosswedstrijd die doorgaat voor het officieuze NK.

tekst Pieter Grootes

 

27 nov 2017
27-nov-2017

Ook Veroline Sanders meldt zich bij het crossen

Cross

SINT OEDENRODE - Net als het prille cross-seizoen een beetje voorspelbaar dreigt te worden – Ilse van de Wiel, Tess Aerts, de broers Lars en Bram van Stiphout worden zondag allemaal eerste – dient zich bij AV Generaal Michaëlis een nieuwkomer aan. Veroline Sanders (9) eindigt tijdens de Driedorpencross bij de eerstejaars A-pupillen op de derde plaats. “En ik vind het leuk om te doen ook nog.”

Ja, ze is al twee jaar lid en ja, ze heeft al aan verschillende baanwedstrijden meegedaan. En natuurlijk de clubcrossen van de Broos van Erp Competitie. Maar nee, de echte crosswedstrijden van de Kempische Cross Competitie nog niet. Twee weken geleden, tijdens de aftrap van deze competitie in Eersel, eindigde ze al op de tweede plaats van zestien deelnemers. “Laat ik het maar eens proberen, dat crossen”, dacht ze bij zichzelf. Na eerst aan taekwondo gedaan te hebben is ze bij de atletiek terecht gekomen. “Dat leek me leuk, misschien ook omdat m’n ouders dat vroeger ook gedaan hebben.” In Sint Oedenrode heeft ze de hele wedstrijd op de derde plaats gelopen.

De tweede relatieve nieuwkomer is Peter Eshuis bij de mannen M35, die – een beetje onwennig nog – met zijn eerste cross-seizoen bezig is: “Ik was iets te voorzichtig gestart, waardoor ik in de tweede helft veel lopers kon inhalen.” Het afgelopen baanseizoen had hij zich al verdienstelijk gemaakt door de 5 kilometer van de seniorencompetitie voor zijn rekening te nemen.

Orlando Louwers, eerstejaars D-junior, gaat minder voorzichtig van start. Halverwege loopt hij op kop, kijkt verbaasd even naar links, dan weer naar rechts om zijn tegenstanders te monsteren. “Ik wilde eens kijken hoe ver ik kon komen, maar ik was toch iets te snel gestart”, concludeert hij achteraf. Hij zakt terug naar de vijfde plaats.

Voor enkelen is het nog even wennen in hun nieuwe leeftijdsklasse van de D-junioren: Eliza Dielhof wordt derde, Sanne van de Wiel ‘alweer’ vierde en Iris van Sluisveld vijfde. 

fotobijschrift Veroline Sanders is een veelbelovende nieuwkomer bij het crossen

tekst Pieter Grootes
foto Koen van de Wiel

 

13 nov 2017
13-nov-2017

Succesvolle start cross competitie

Cross

EERSEL - Met de eerste wedstrijd van de Kempische Crosscompetitie is het cross seizoen officieel gestart. Deze competitie bestaat uit een achttal wedstrijden waar de beste atleten strijden voor het algemeen klassement. De jeugdige atleten van AVGM lieten direct van zich spreken en het regende medialles in alle categoriën. Atletiek vereniging DES in Eersel gaf de aftrap van de competitie. De weergoden maakten de cross extra zwaar.

Matthijs van den Broek beet het spits af bij de jongens junioren B en eindigde op een 3de plaats. Bij de meisjes junioren C1 greep Veerle van Erp net naast het goud. Op slechts 1 seconden finishte zij als tweede. Haar eindsprint werd net te laat ingezet om de hoogste trede van het podium te mogen betreden. Inmiddels maakten al een zestal atleten zich klaar voor de start bij de D junioren. Het weer veranderde van zonneschijn in regen gevolgd door onweer en hagel. Na het startschot lag het tempo al meteen erg hoog. In de eerste ronde van 750 meter waren de verschillen nog gering. Met het in gaan van de tweede ronde ging Ilse van de Wiel bij de meisjes aan de leiding. Op afstand volgde Eliza Dielhof, Iris van Sluisveld en Sanne van de Wiel. Bij de jongens waren het Orlando Louwers en Nick van Bree die een gaatje moesten laten vallen. Het was Orlando die zijn eigen race liep. Zijn tempoversnelling in de tweede ronde was fenomenaal. Helaas was het net onvoldoende en de meest ondankbare plek was voor hem: 4. Bij de meisjes bleef Ilse aan de leiding gevolgd door een sterke tweede ronde van Eliza Dielhof die verdient het zilver pakte.

Bij de pupillen C waren het Tijn Breukink en Tess Aarts die de kleuren van GM verdedigden. Al rennend en ploeterend gingen zij door het mulle zand. Tijn verdedigde zijn derde plek met verve. Tess greep met een vierde plek naast het podium.

In de daarop volgende categorie bij de B pupillen werden er twee zilveren medailles gescoord. Joyce vam Sluisveld wist nog een paar meisjes te achterhalen en liet zich trots het zilver omhangen. Lars van Stiphout liep een hele mooie race zijn tweede plaats kwam geen moment in gevaar. Stan Beenker had het eveneens zwaar op het strand gedeelte, maar liep een prima wedstrijd.

De A pupillen sloten de dag af met hun ronde van 1250meter. Bram van Stiphout, Sanne Olislager, Lisa en Rob van de Wiel, Gaby van Sluisveld en Veroline Sanders streden om de ereplaatsen. Veroline probeerde tevergeefs het gat met de koploper te dichten. Zilver was voor haar het hoogst haalbare. Ondanks een geweldige eindsprint greep Gaby net naast het podium. Bij de jongens A pupillen kwam Bram van Stiphout als  eerste over de finish, terwijl ploeggenoot Rob de rode lantaarn binnen bracht.

tekst Pieter Grootes

 

13 nov 2017
13-nov-2017

Broos van Erp Competitie

Cross

BEST - De Broos van Erp competitie 2017/2018 start zaterdag aanstaande met de Vijverloop, achter de parkeerplaats bij het Joe Mann Natuurtheater. Alle lopers van GM worden aan de start verwacht voor de sportieve strijd om de titel “crosskampioen van GM” in hun categorie. De competitie bestaat uit drie crossen. Niet-leden kunnen meedoen tegen een vergoeding van € 2,00 per cross. Om in de uitslag te komen moet je minimaal twee crossen lopen.

De eerste start is om 10.30 uur. Voor het volledige programma, zie avgm.nl.

tekst Pieter Grootes

 


Deel op sociale media:

Terug naar boven