19 jan 2018
19-jan-2018

Geen bostraining op zaterdag 20 januari

Baanatletiek

BEST - Gisteren, 18 januari, heeft een stevige westerstorm plaats gevonden die ook duidelijk merkbaar was in Best. De storm heeft ook veel schade in de gemeentelijke bossen veroorzaakt. De gemeente probeert de omgevallen bomen en gevaarlijk overhangende takken zo snel mogelijk te verwijderen, maar dit is een flinke klus die niet voor het weekend af is. De gemeente adviseert om de gemeentelijke bossen te mijden.

Wij geven hier gehoor aan. Om deze reden gaat de bostraining van 20 januari niet door.

Klik hier voor het nieuwsbericht van de gemeente Best.

tekst Martin Nijkamp

 

15 jan 2018
15-jan-2018

Brabantse crosstitel, vijf clubrecords en vijftien podiumplaatsen

Algemeen

BEST - Na een intensief wedstrijdweekend kon voor de atleten van AV Generaal Michaëlis de balans opgemaakt worden. Daar was zondag eindelijk die Brabantse crosstitel voor Lotte Aerts (10), er waren in totaal vijf podiumplaatsen tijdens de BK cross in Veldhoven, zeven tijdens indoor-meerkampen in Gemert en Utrecht en nog eens drie bij de korte cross in Veldhoven.

Bij die podiumplaatsen zijn ook dubbeltellingen, zoals voor de A-pupillen Lotte Aerts (cross 1, indoor 2) en Milou Keulstra (indoor 1, cross 3) en B-pupil Joyce van Sluisveld (indoor 1, cross 3). De succesreeks begon zaterdag tijdens de indoor in Gemert, waar voor de pupillen de Athletics Champs vierkamp (40m, 40mH, M-bal, hoog) en voor de junioren de driekamp (50m, kogel, hoog) op het programma stond. De overige podiumplaatsen (derde) waren voor Sarah van der Stam (MB), Orlando Louwers (JD), Stijn Pero (JPB) en de overwinning van VB-atlete Marianne Verdonk in Utrecht.

De indoor-clubrecords waren voor Stijn Pero (40mH), Milou Keulstra (40mH) en Carlijn van Erp, die als junior bij de VB-atleten drie records neerzette (60m, kogel, ver).

Crossen
Een verrassing is Lieke Neijens (23), nog geen jaartje bij GM actief als MILA-atlete. Ja, ze had in oktober een uitstapje gemaakt naar de halve marathon in Eindhoven. Maar toch: “Wat kan ik aan m’n snelheid doen?” Dat wordt anders trainen. In de korte cross in Veldhoven – geen onderdeel van de BK – liep ze in een goede wedstrijd met een constant tempo naar de tweede plaats. Stijn Groen behaalde tijdens de korte cross de derde plaats. “Hij heeft wat meer zelfvertrouwen gekregen, laat zich niet meer verdringen bij de start”, constateerde zijn trainer Huub van den Elzen tevreden. Tom van Schijndel koos bewust voor de korte cross van 2450 meter: “Dat is beter voor de meerkamp, wat ik het liefst doe. Bij de B-junioren had ik 4200 meter moeten lopen.” A-junior Tonnie de Benis nestelde zich in de tweede groep. “Ik liep eerst wat verkrampt door het hoge begintempo, maar liep een goede slotronde”, vond hij zelf.

Kampioen
“Ik had er stiekem wel een beetje op gehoopt”, bekende Lotte Aerts na afloop over haar Brabantse titel bij de A-pupillen. Al twee jaar was ze tweede geworden achter haar clubgenote Milou Keulstra, maar het gat werd steeds kleiner. Milou zelf ging voor haar vijfde achtereenvolgende crosstitel, maar eindigde nu op de derde plaats. Ze heeft er vrede mee: “Ik wist dat het parcours me niet zo lag, ik moet het echt van m’n kracht hebben.” Zaterdag, een dag eerder, had Milou de indoor-meerkamp gewonnen. “Met twee pr’s en een clubrecord.” Lotte nam tijdens de cross gelijk het initiatief. Alvorens zelf op de verdiende hoogste tree plaats te nemen, schudde ze eerst netjes haar concurrenten op het podium de hand. Ook Lotte kende een dag eerder een succesvolle indoor, met een tweede plaats en pr’s op de sprint en horden en een evenaring bij het hoogspringen.

Blessure
C-junior Veerle van Erp (13) moest ruim een jaar geleden in Waalwijk tot het uiterste gaan om de crosstitel binnen te halen. Nu eindigde ze op de zesde plaats. Ook zij heeft er vrede mee: “Een blessure aan m’n knie, de groeispurt zeg maar.” Toch kan ze het lopen niet laten: sinds oktober traint ze zaterdags in Vught met een aantal talentvolle MILA-atleten uit Brabant mee. D-junior Ilse van de Wiel eindigde, net als twee jaar geleden, op de derde plaats.
Voor B-pupil Lars van Stiphout is zijn wens uitgekomen. “Vandaag wil ik op het podium”, riep hij al aan de ontbijttafel, nadat hij vorig jaar tijdens de BK cross vierde was geworden. Dat de omroeper hem als kanshebber noemde, omdat hij de tussenstand van het Kempische klassement aanvoert, was hem niet ontgaan. De achtjarige eindigde op de derde plaats.

 

fotobijschrift De medaillewinnaars van de BK cross: Milou Keulstra, Joyce van Sluisveld, Lars van Stiphout, Ilse van de Wiel en Lotte Aerts

tekst Pieter Grootes
foto Koen van de Wiel

 

9 jan 2018
9-jan-2018

Herinnering (mok) Broos van Erp Crosscompetitie

Overig

BEST - Dit jaar was de herinnering die alle deelnemers aan de Broos van Erp Crosscompetitie hebben gekregen bij minimale deelname aan 2 crossen een GM mok.

Dank hiervoor aan onze sponsor ReFen BV Verpakken en Verpakkingen voor het mede mogelijk maken van deze herinnering.

Veel mokken zijn afgelopen zondag direct meegegeven. Voor degenen die wél 2 crossen hebben meegelopen maar nog geen mok hebben staat de mok klaar op de bar.

Er staat een mok klaar voor:

Bakker, Harm Peteri, Annemarie
Bindels, Patrick Reintjes, Marcel
Bree, Paul van Sanders, Veroline
Breuls, Marco Scheiberlich, Pim
Brouwers, Peter Spijkerboer, Robin
Cras, Peter Strikwerda, Frans
Cruts, Nathalie Stroomenbergh, Susan
Delgado, Jaime Thiel, Frank van
Heddes, Edwin Toikens, Menno
Hoof, Bas van Verduijn, Henri
Hoogendoorn, Yannick Verspaget, Jolanda
Kees, Tim Wolff, Aty
Koetsveld, Bob van Wouw, Aart van de
Lemaire, Anna  

 

fotobijschrift Mokken

tekst en foto Martin Nijkamp

 

8 jan 2018
8-jan-2018

Clubkampioenen cross GM gehuldigd

Cross

BEST - De clubkampioenen van Generaal Michaëlis zijn bekend. Zondag was bij de blokhut van het Joe Mann natuurtheater de laatste cross van de Broos van Erp Competitie. Joyce van Sluisveld, Ilse van de Wiel, Veroline Sanders, Ilonka de Bresser, Wouter Kampkes, Lars van Stiphout, Mats Keulstra, Luc Geeris, Tonnie de Benis, Ron Dielhof en Tom van Schijndel wonnen alle drie wedstrijden in hun klasse.

Toch was er wel onderlinge strijd te zien: Olivier Risseeuw (11.21), Koen van de Boomen (11.22) en Tom Michielsen (11.23) stormden zondag zij-aan-zij op de finish af. Olivier krabde zich voorbij de finish eens achter het oor over het nut van de voorbije inspanning: hij liep als C-junior tenslotte in een andere categorie dan zijn tegenstanders: “Het was meer gezonde rivaliteit.”

Verder zijn de drie clubcrossen er vooral voor het clubgevoel, het samen sporten, leden onder elkaar. We hoorden de talrijke aanmoedigingen, we zagen broers en zussen elkaar opvangen en knuffelen bij de finish, we zagen ouders – aangestoken door het loopplezier van hun kroost – zelf ook meelopen en elkaar voorbij de finish high five’s uitdelen. Twee van hen, Carola en Mijke, mochten zelfs even het podium op om de medailles van hun afwezige dochters Milou Keulstra en Lotte Aerts in ontvangst te nemen.

Excuus
Beide 10-jarigen hadden een goed excuus om de laatste cross van de Broos van Erp Competitie te laten schieten. Als voorbereiding op het Brabants Kampioenschap cross, dat komend weekend in Veldhoven wordt gehouden, kozen ze zondag voor een ‘stevige’ wedstrijd: de Jaspercross in Asten. Milou won, Lotte werd er tweede in dezelfde tijd. Met tien seconden voorsprong op de nummer 3 van 23 deelnemers bij de A-pupillen wel te verstaan.

Er staat weer wat op het spel komend weekend tijdens de Witvencross: Milou zou wel eens voor de vijfde achtereenvolgende keer Brabants crosskampioen kunnen worden. De laatste twee jaar eindigde Lotte tijdens de BK cross op de tweede plaats. In Asten, twee jaar geleden, was het verschil 21 seconden; in Waalwijk, nu iets meer dan een jaar geleden, nog maar 4 seconden. En komende zondag dan?

fotobijschrift De Blokhutcross is de afsluiting van de Broos van Erp Competitie

tekst Pieter Grootes
foto Tiny Steenbakkers

 

18 dec 2017
18-dec-2017

Broos van Erp Competitie

Cross

BEST - Ruim honderd leden, en ook enkele ouders van jeugdleden, deden zaterdagmorgen mee aan de Putjesbergencross, de zwaarste van drie crossen die meetellen voor het clubkampioenschap. De afsluitende wedstrijd van deze Broos van Erp Competitie is de Blokhutcross op 7 januari. 
De maximaal 6 kilometer van de Putjesbergencross kon Addie van der Vleuten niet bekoren. Hij startte zaterdag middernacht bij het Belgische Leuven voor de Bello Gallico Night Trail van 50 mijl, ruim 80 kilometer: “Het was een pittig parcours met veel modder, en koud dat het was.” Na ruim 8,5 uur behaalde hij als zevende van ruim 150 deelnemers de eindstreep.

tekst Pieter Grootes

 

18 dec 2017
18-dec-2017

“Ilse van de Wiel heeft de Van Eijndhoven-beker dik verdiend”

Baanatletiek

BEST - Tijdens de feestavond van de pupillen en junioren van AV Generaal Michaëlis is Ilse van de Wiel (12) gehuldigd met de Jac van Eijndhoven-beker, vernoemd naar de bijna 40 jaar geleden overleden toenmalige voorzitter van GM. De eisen zijn niet mals: regelmatig wedstrijdbezoek, en dan vooral de competitie, en sportief gedrag naar clubgenoten, trainers en juryleden. “Ze heeft ‘m dik verdiend.”

“Je moet in de ogen van de trainers en overige begeleiders een zeer positieve indruk achterlaten”, verduidelijkt bestuurslid baanatletiek Ton van de Sande de scherpe criteria nog maar eens. “Niet alleen op sportief gebied, maar naast het trainen doe je regelmatig mee aan wedstrijden en ben je altijd aanwezig tijdens competitiewedstrijden. Daarnaast is ook de manier waarop je met ploeggenoten en trainers omgaat belangrijk. Ilse voldoet aan alle voorwaarden. Ze heeft hem dan ook dik verdiend.” Aansluitend is Ilse ook nog eens heel gezellig tijdens het jaarlijkse kamp en andere activiteiten. Bovendien helpt ze mee bij de pupillentraining en de schoolsportcursus.

Naast de Van Eijndhoven-beker zijn vrijdagavond ook de bekers uitgereikt aan de atleten die het afgelopen seizoen het vaakst hun persoonlijk record verbeterd hebben: de PR-Trofee. De winnaars in hun klasse waren Tess Aerts (pupillen), Tom van Schijndel (CD-junioren) en Sarah van der Stam (AB-junioren/senioren).

fotobijschrift De bekerwinnaars (vlnr) Stijn Groen, Sarah van der Stam, Tess Aerts, Ilse van de Wiel, Tom van Schijndel, Orlando Louwers en Niklas Dhondt

tekst Pieter Grootes
foto Fred Louwers

 

11 dec 2017
11-dec-2017

De Putjesbergencross

Cross

BEST - Aanstaande zaterdag strijden alle GM-atleten om de Broos van Erp competitie. De Putjesbergencross start vanaf 10.30 uur aan de Joe Mannweg. Meer informatie op www.avgm.nl.

tekst Pieter Grootes

 

11 dec 2017
11-dec-2017

Crossen in de sneeuw

Cross

REUSEL - De derde wedstrijd van de Kempische Cross Competitie, zondag bij AVR’69 in Reusel, was een echte cross. De verse sneeuw maakte de wedstrijd zwaar en alleen de doorzetters haalden de streep.

Bij de C-junioren had Veerle van Erp lang zicht op het podium. “Ik viel op het spekgladde parcours en daardoor werd ik gepasseerd door een aantal atleten”, aldus de 13-jarige atlete. Langere spikes hadden hier waarschijnlijk niets aan verholpen.

Bij de D-junioren verdedigde een grote groep de GM-kleuren: Nick van Bree, Orlando Louwers, Eliza Dielhof, Iris van Sluisveld, Daniëlle Vis en de zusjes Ilse en Sanne van de Wiel. Ook hier ging een aantal atleten hard tegen de vlakte. Eliza gleed weg en bezeerde haar been. Met verbeten gezicht moest ze de derde plaats afstaan aan clubgenoot Iris, die op haar beurt ook al gevallen was. Sanne eindigde daar kort achter. Eerder al ging Ilse ervandoor met een zilveren plak. Daniëlle, die sinds kort aan de crossen is begonnen, bracht de rode lantaarn over de meet. Orlando en Nick liepen hun eigen race. Door de zware omstandigheden zullen ook zij deze cross niet snel vergeten.

Joyce, de jongste dochter van de familie Van Sluisveld, liep een geweldige race. De B-pupil nam vanaf de start de leiding en stond deze niet meer af. Vol trots liet ze het goud omhangen. “Ik ben al zo vaak tweede en derde geworden, nu heb ik eindelijk goud”, was haar blijde reactie.

Gaby van Sluisveld stond samen met Lisa en Rob van de Wiel aan de start bij de A-pupillen. In de eerste ronde liep Gaby nog op de vierde plaats: “Maar ik kon in de tweede ronde aansluiten bij nummers twee en drie.” Het gevecht om de tweede plaats vond plaats op het lange rechte stuk naar de finish. Het werd een mooie bronzen plak voor Gaby. Rob van de Wiel zit zijn tweelingzus Lisa elke week dichter op de hielen. Het verschil was deze keer slechts vier tellen.

fotobijschrift Daniëlle Vis doet sinds kort mee aan de Kempische Cross Competitie

tekst Pieter Grootes
foto Koen van de Wiel

 

11 dec 2017
11-dec-2017

En weer zweeft die kogel door de lucht

Indoor

DRUNEN - Plof! De kogel, of liever de zware rubberen bal, landt pas na 7,84 meter vliegen met een doffe plof op de vloer van de Drunense indoorhal. Het is weer vooral de kogel die A-pupil Lotte Aerts van AV Generaal Michaëlis zondag aan de meerkamp-overwinning helpt.

Natuurlijk, om een meerkamp te winnen moet je een beetje een alleskunner zijn. Van de ruim twintig atleten in haar klasse behaalde Lotte bij het hoogspringen de derde plaats. Bij de korte sprint van 35 meter eindigde ze op de zevende plaats. Maar vooral die overmacht bij het kogelstoten was indrukwekkend. De nummer 2 stootte ruim een meter minder, pas daarna worden de onderlinge verschillen kleiner. Haar jongere zus Tess eindigde bij de meerkamp van de C-pupillen op de tweede plaats, met goede klasseringen met de kogel (2), hoogspringen (2) en de sprint (3).

tekst Pieter Grootes

 

10 dec 2017
10-dec-2017

Eindhoven Urban trail

Lopen

EINDHOVEN - Eindhoven Urban trail

Zondagochtend 9.00 uur verzamelde een aardige club GM-ers zich op het station in Best om naar Eindhoven te treinen voor de 2e Eindhoven Urban trail. De lopers van de woensdag- en zaterdaggroep van Kathinka hadden zich gezamenlijk ingeschreven, waardoor we met zijn allen in dezelfde wave konden starten. Het ophalen van de startnummers hield de boel een beetje op, maar verder was alles perfect georganiseerd om de 2.500 lopers door de binnenstad te loodsen. Het was een belevenis om door al die gebouwen te rennen: horecagelegenheden, winkels, sportlocaties, scholen, trappen op, trappen af, gangen over; zo’n 20 locaties en op veel plaatsen was menigeen nog nooit geweest. Onder meer PSV-stadion, Stadhuis, de Stadsbrouwerij, de Effenaar werd door ons bezocht. Allengs begon het pak sneeuw steeds dikker te worden, maar dat mocht de pret  niet drukken: we hebben genoten.

fotobijschrift zojuist Dommelhoef verlaten

tekst Marleen Smulders
foto Nathalie Crüts

 


Deel op sociale media:

Terug naar boven