Afgelastingen en openingstijden m.b.t. het corona-virus

01-07
Algemeen
BEST - In dit bericht wordt de status van onze activiteiten/evenementen gedeeld. Het bericht zal indien er nieuwe ontwikkelingen zijn worden bijgewerkt. Vanaf 1 juli zijn de maatregelen verder versoepeld en is ook onze kantine weer geopend. Trainingen Baanatletiek en Bambie-atletiek: Meer... Lees meer

Evenementen

2 May 2020

75 jaar bevrijding Bayeuxloop 2020 is afgelast

Lopen

Wanneer: 2 May 2020

In verband met de maatregelen rond de uitbraak van het corona-virus gaat deze loop niet door.

In 2020 viert Nederland 75 jaar bevrijding

In dit kader gaat Atletiek Vereniging Generaal Michaëlis het bevrijdingsvuur ophalen in Normandië, het gebied waar de geallieerden aan land kwamen.

Atletiekvereniging “Generaal Michaëlis”, draagt de naam van één van onze bevrijders. Dat is zeker ook de reden waarom wij ons sterk verbonden voelen met de bevrijding en mede uit respect voor onze bevrijders willen we dit uitdragen door de afstand van 675 km tussen Normandië en Best (via 's-Hertogenbosch) in estafettevorm, hardlopend, af te leggen.

 

Sportief en maatschappelijk belang

De Bayeuxloop is niet alleen een sportieve prestatie. Het is ook een prestatie van maatschappelijk belang. We moeten met elkaar blijven werken aan de vrijheid, waar destijds zo hard voor gestreden is. Als we zien hoeveel geweld er momenteel in de wereld is, blijkt dat het thema “leven in vrijheid” helaas nog steeds actueel is. Met deze estafetteloop dragen wij op onze manier bij aan de bewustwording van de waarde die we moeten hechten aan de verworven vrijheid.  

Op 2 mei vertrekken 21 lopers en hun fietsende begeleiders, verzorgers en kwartiermakers, totaal 46 personen, naar Normandië.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat het vuur, via de provinciehoofdstad 's-Hertogenbosch, waar het provinciaal bevrijdingsfeest wordt gevierd, op 5 mei 2020 in Best ontstoken zal worden.

Ondersteuning vanuit de gemeenschap

Er komen veel kosten bij kijken om dit allemaal te organiseren. Wil je deze Bayeuxloop 2020 financieel ondersteunen ga dan naar:  https://www.doneeractie.nl/75-jaar-bevrijding-bayeuxloop-2020/-40258

Een eventueel positief saldo komt ten goede aan Stichting Leergeld Best en omstreken.

Wanneer: 2 May 2020


Deel op sociale media:

Terug naar boven