avgm logo desktop

Evenementen

19 mei 2021

Nordic Walking dagtocht 2021

Nordic Walking

Wanneer: 19 mei 2021

Op woensdag 19 mei houden wij weer onze jaarlijkse Nordic Walking wandeling. Alle GM-leden + introducee zijn welkom, zowel met als zonder Nordic Poles. De wandeling zal ongeveer 20 km zijn en natuurlijk gaan we onderweg picknicken. Hoe het 19 mei staat met de corona-regels weten we natuurlijk nog niet ,maar we hopen dat we ook op een terrasje kunnen zitten.

 

maashorst  Maashorst

 

We gaan dit jaar naar de Maashorst en de Bedafse Bergen in de buurt van Nistelrode.

Je pakt je rugzak in en je bent klaar om de ongerepte natuur van De Maashorst in te trekken.  Het is een mooi natuurgebied, waar bomen, planten en beesten de baas zijn. Het is een oergebied, waar je Wisenten, Exmoor pony’s en Taurossen kunt spotten en de Wijst gronden (een breuk in het landschap).

wisent

exmoor tauros
Wisent Exmoor Tauros


Daarnaast gaan we naar de Bedafse Bergen, omdat de Maashorst hoger ligt dan de omgeving is het gebied  droger dan de rest. Daar houden mensen van, dus eeuwen geleden woonden hier al mensen. Zo werd er door de Middeleeuwse boeren veel hout gekapt voor de bouw van akkers. Op die gekapte stukken grond ontstonden uitgestrekte heidevelden. Daarop lieten de boeren hun schapen grazen. Die aten de heidevelden zo kaal dat het zand bloot kwam te liggen. Door de wind begon dat te verstuiven. Het resultaat: de stuifduinen van Bedaf. Een bijzonder stukje oergebied waar je heerlijk vrij kunt struinen en waar het voelt alsof de tijd er heeft stilgestaan.

 

bedafse bergen   Bedafse Bergen

 

Je kunt je aanmelden bij een Nordic Walking training of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Na aanmelding krijgen de deelnemers nog informatie over vertrektijd en –plaats.

Dus graag allemaal tot 19 mei.

 

Groetjes

Helly en Joke

 

Wanneer: 19 mei 2021


Deel op sociale media:

Terug naar boven