19 nov 2020
19-nov-2020

Bram Flierman krijgt het podium dat hij verdient

Algemeen

BEST - Er kwam vorige week een tip binnen bij de redactie van het Eindhovens Dagblad over een 90-jarige deelnemer aan Start-to-Run. Met als gevolg dat er afgelopen woensdag een journalist bij Bram Flierman op bezoek kwam voor een uitgebreid interview. En de volgende dag een fotograaf en een camjo om foto's en videoreportage te maken van Bram op de baan. Het resultaat mag er zijn. Een mooi verhaal van Jens Verhagen met prachtige foto's en video erbij. Het Eindhovens Dagblad pakt er groot mee uit! Nu al te lezen en te zien op de website van ED en vrijdag groot op de voorpagina van het tweede katern!

 

Dit is de op een na snelste man van Nederland:
althans, in de categorie 85-plus

BEST - Hij is al de op een na rapste 85-plusser op de 100 meter en mikt nu op de titel van ‘snelste negentiger van Nederland’. Daarvoor hoeft hardloper Bram Flierman (90) uit Best maar één keer een officiële sprintwedstrijd tot een goed einde te brengen. ,,Die kans kan ik niet laten liggen, toch?”

Jens Verhagen 19 nov. 2020 Bron: ED

Lees verder op ED.NL

  

tekst René Uijthoven

 

18 nov 2020
18-nov-2020

Update corona-maatregelen

Algemeen

BEST - In de persconferentie van 17 november is door de Rijksoverheid aangekondigd dat de extra aangescherpte Corona-maatregelen van de afgelopen twee weken op donderdag 19 november komen te vervallen. Dit betekent voor sporten door personen van 18 jaar en ouder in de buitenlucht weer een maximale groepsgrootte van 4 personen exclusief trainer. De overige maatregelen voor sport blijven gelden. Kijk voor meer informatie op: https://www.avgm.nl/corona-info

Het gaat al beter, maar we zijn er nog niet. Houd vol en blijf gezond! 

tekst Ingrid wouters

 

16 nov 2020
16-nov-2020

Extra support voor GM

Algemeen

BEST - Ook voor onze vereniging zijn het moeilijke tijden. De meerwaarde van een lidmaatschap van een sportvereniging staat onder druk. De trainingen vinden niet of in aangepaste vorm plaats en er zijn geen wedstrijden en andere activiteiten. Doordat de kantine dit jaar lange tijd is gesloten missen we natuurlijk ook de gezelligheid na de training en mist de vereniging de omzet van de kantine.

Deze Corona-periode zorgt echter ook voor bijzondere prestaties. Dat geldt bijvoorbeeld voor de manier waarop trainingen en onze accommodatie worden aangepast om te kunnen blijven sporten. De grote clubactie is voor GM óók zo’n bijzondere prestatie. Dit jaar was het bij GM voor het eerst mogelijk om online loten te kopen. 145 mensen hebben zo 334 loten gekocht. Daarnaast hebben 293 mensen 437 loten aangeschaft via de traditionele boekjes. En dit alles door de geweldige inzet van onze jeugdleden, tezamen met Petri van Horrik en Martin Nijkamp. Door hun inbreng staat medio november de teller op:

Tussenstand Grote Clubactie € 1850 (2019: € 820).

De doelstelling van GM is dit jaar € 2000, nog 63 loten te gaan. De Grote Club Actie is verlengd tot 30 november, dus iedereen die nog een lot wil kopen kan dat nog online doen via http://bit.ly/clubactie-gm. De opbrengst wordt gebruikt voor materialen en activiteiten voor de jeugd.

Dit najaar was er ook weer de Rabo Clubsupport actie. De leden van Rabobank Regio Eindhoven hebben gestemd over de besteding van het budget voor goede doelen van de bank.  Het doel van GM voor deze clubsupport actie was een breed sportaanbod atletiek, zoals sporten voor bijzondere doelgroepen en het inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de sport. Zo is sporten bij GM voor iedereen en blijft onze vereniging klaar voor de toekomst.  Er deden 72 verenigingen en instellingen mee en GM heeft een verdienstelijke 8e plaats bereikt. De leden van de Rabobank hebben gezorgd voor:

Opbrengst Rabo Clubsupport € 1.571 (2019: € 1.427).

 

Als bestuur bedanken wij iedere supporter van GM. We zijn ontzettend blij met deze steun, die eraan bijdraagt dat onze vereniging deze Corona-pandemie goed kan overleven.

Paul Hoen
Voorzitter AVGM

tekst Paul Hoen

 

4 nov 2020
4-nov-2020

Aanscherping coronamaatregelen

Algemeen

BEST - Op 3 november zijn voor een periode van 2 weken nieuwe maatregelen afgekondigd. Dit betekent ook voor ons dat de maximale groepsgrootte buiten voor personen van 18 jaar en ouder wordt teruggebracht van 4 naar 2 personen exclusief trainer. Er mogen meerdere groepjes tegelijk trainen, mits er minimaal 1,5m afstand wordt gehouden en er tijdens de training niet wordt gemengd.

Als vereniging faciliteren en stimuleren wij sporten en daarom pakken we de uitdaging van de groepsgrootte van 2 op. Dat doen we echter niet ten koste van alles. Wat niet gaat, gaat niet. Je hoort via je trainingsgroep welke consequenties dit voor jouw groep heeft. Houd je in ieder geval aan de voorschriften. 

Blijf vooral bewegen en blijf gezond!

tekst Paul Hoen

 

4 nov 2020
4-nov-2020

Vacature bestuurslid baanatletiek

Algemeen

BEST - Carola Janssen,  ons bestuurslid baanatletiek, kan haar drukke baan en gezinsleven helaas niet meer combineren met de functie van bestuurslid baanatletiek bij Generaal Michaëlis. Het bestuur vindt dat erg jammer, maar respecteert natuurlijk haar besluit. We zijn dringend op zoek naar een

Bestuurslid baanatletiek of, om ons tijdelijk uit de brand te helpen, een Bestuurslid baanatletiek a.i

Het bestuurslid baanatletiek vertegenwoordigt de baanatletiek van GM in het bestuur en is verantwoordelijk voor het beleid , de aansturing en de afstemming binnen de baanatletiek.

Taken en verantwoordelijkheden van het bestuurslid baanatletiek:

 • Vormgeven beleid baanatletiek
 • Centraal aanspreekpunt baanatletiek
 • Afstemming met collega bestuursleden over vereniging brede onderwerpen
 • Contactpersoon voor de Atletiek Unie voor baanatletiek (o.a. competitiewedstrijden)
 • Contactpersoon voor de gemeente voor zaalhuur
 • Organiseren en voorzitten Commissie baanatletiek
 • Aanspreekpunt bestuur voor Neven Activiteiten Commissie baan
 • Opstellen jaarverslag baanatletiek
 • Aanleveren informatie baanatletiek voor begroting
 • Actueel houden inhoud website over baanatletiek
 • Bijhouden van de mailbox baanatletiek en het afhandelen of uitzetten van acties die daar uit voortkomen
 • Indeling trainingstijden en trainers baanatletiek in overleg met de coördinatoren
 • Opleidingsplan voor trainers en centraal aanspreekpunt voor externe opleidingen

Randvoorwaarden:

 • Het bestuur vergadert één maal per maand
 • Tijdsbesteding is gemiddeld 4-8 uur per week. Deze tijdsbesteding is mede afhankelijk van de eigen initiatieven en kan gedeeltelijk vanuit thuis worden ingevuld. Een regelmatig bezoek aan de baan is nodig om goed op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen en afstemming met coördinatoren en trainers.

Wat krijg je er voor terug:

 • Inzicht in het functioneren van onze atletiekvereniging en de veelzijdigheid van de vraagstukken die aan de orde zijn.
 • Het deelnemen aan besluitvorming over onderwerpen op zowel korte als lange termijn.
 • Er zijn altijd onderwerpen die niet specifiek toe te wijzen zijn aan één van de bestuursleden, die wellicht ook voor jou interessant zijn.
 • Beter beeld van het financieel reilen en zeilen van onze vereniging.
 • Bestuurlijke ervaring.
 • Een goed georganiseerde sportvereniging met leden in de leeftijd van 4 tot 90 jaar.
 • Het samenwerken met een enthousiaste groep

Reactie en informatie:

Paul Hoen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

tekst Paul Hoen

 

13 okt 2020
13-okt-2020

Update corona-maatregelen

Algemeen

BEST - Naar aanleiding van de persconferentie van de overheid zijn daar waar nodig aanpassingen doorgevoerd in de maatregelen die van kracht zijn op onze accommodatie en rond onze trainingen. Over de impact voor de trainingen waaraan je deelneemt word je via de gebruikelijke communicatiekanalen van jouw trainingsgroep geïnformeerd.

De algemene maatregelen op onze website zijn bijgewerkt n.a.v. de laatste stand van zaken. In het corona-menu vind je de algemene informatie over de maatregelen op onze accommodatie en de eisen en richtlijnen die gelden rond onze trainingen.

tekst AVGM / MN

 

12 okt 2020
12-okt-2020

Jolanda Visser loop pr op virtuele halve marathon

Lopen

BEST - Zondag zou eigenlijk de dag van de Marathon Eindhoven moeten worden. Toch kwam er een virtuele versie, waarbij de beleving via de app zoveel mogelijk nagebootst werd. Inclusief het aftellen, het startschot, de aanmoedigingen onderweg, tussentijden en klassering. Je kon zelfs vooraf je eigen hardlooproute uitstippelen met de ingebouwde routeplanner. En zo kon je zondag tijdens de NN Running Day virtueel lopen in Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Almere, Maastricht of Groningen. Jolanda Visser van AV Generaal Michaëlis, gehaasd door Peter Cras, liep in een tijd van 1.44.27 uur de Eindhovense halve marathon. Met ruim 8 minuten onder haar beste tijd finishte Jolanda moe, maar meteen opgetogen over haar prestatie. De omstandigheden waren immers prima. Een beetje wind met een zonnetje maakte de weg vrij voor die supertijd. Ze eindigde als eerste vrouw en 37e in totaal van de 150 deelnemers in haar wave van 9.00 uur.

fotobijschrift Jolanda Vissers loopt een pr van 8 minuten op de halve marathon

tekst Pieter Grootes

 

6 okt 2020
6-okt-2020

Rabo ClubSupport

Algemeen

BEST - Ook dit jaar doen we als vereniging weer mee met Rabo ClubSupport. Jouw stem is hierbij geld waard! Het aantal stemmen dat we ontvangen bepaalt namelijk wel deel van het beschikbare bedrag naar onze vereniging gaat.

Kunnen wij op jouw stem rekenen? Stem nu direct in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport.

Meer informatie over deze actie lees je in het hierover verzonden AVGM-Bericht.

fotobijschrift Rabo Clubsupport

tekst Martin Nijkamp

 

5 okt 2020
5-okt-2020

AVGM Conditio Trimloop

Cross

BEST - AV Generaal Michaëlis houdt zondag 11 oktober de 579e AVGM Conditio Trimloop. Deze wordt met coronamaatregelen gelopen in de bossen bij het Joe Mann natuurtheater. Er is keus uit afstanden van 3000 of 6700 meter. De start is om 11.00 uur. Inschrijven kan vanaf 10.00 uur aan de kassa van het natuurtheater. Junioren tot en met 15 jaar betalen € 1,00, overigen € 2,50. Controleer voor de laatste informatie avgm.nl.

tekst Pieter Grootes

 

5 okt 2020
5-okt-2020

Bambie-atletiek voor 4 tot 6 jaar is vooral speels

Baanatletiek

BEST - Bij atletiekvereniging Generaal Michaëlis kunnen ook 4 tot 6-jarigen terecht. Bij de Bambie-atletiek leren ze op een speelse manier lopen, springen en werpen. “Het blijft wel voorbereiden op de echte atletiek”, zegt begeleider Rick Bezemer, combinatiefunctionaris bij het Heerbeeck College. Trainers en GM-leden Tom van Schijndel en Jantine Strikwerda hebben geen moeite ze bezig te houden.

De eerste oefening is ook een beetje een wedstrijdje tussen twee teams. Tweetallen sprinten op en neer om maar zoveel mogelijk trainingshoedjes van de start naar de ‘overkant’ 30 meter verderop te brengen. Eén voor één natuurlijk. “Go, go, go!”, roept Rick. “Ga maar.” Dan is er bijna een botsing als eentje stiekem te vroeg vertrekt. Trainer Tom rent ook een paar keer mee. Matteo (5) heeft niet door dat hij via een grote omweg rent, als hij meer oog heeft voor de vader van zijn vriendje Chris dan de groeiende stapel hoedjes aan de overkant, zo van kijk mij eens rennen. Zelf is Matteo er pas voor de derde keer bij, zijn klasgenoot Chris (5) al ruim een jaar. “We gaan het nu iets moeilijker maken”, probeert Rick de groep te overstemmen. Na een korte uitleg kan je met een stel memory-kaarten aan de ‘overkant’ extra punten verdienen door per keer twee gelijke kaarten te ontdekken.

Hoogspringen en rennen

Dan is het tijd voor het hoogspringen. Voor de hoogspringmat wordt een elastiek gespannen. Dat blijkt lastig: alle soorten sprongen komen voorbij. Chris probeert er eerst overheen te stappen, even later probeert hij het met een voorwaartse duikvlucht. Zijn broertje, nog te jong om echt mee te doen, staat inmiddels ook te popelen voor een poging. Jelte (6) probeert het als een ‘echte’ hoogspringer achterover en landt met de billen eerst op de mat, de voeten nog hoog in de lucht. Een ander doet een landing, gevolgd door een koprol. Het levert gelijk een high-five op. Als trainer Tom het op grote hoogte voordoet en achter het elastiek blijft haken, wordt hij meteen uitgelachen. “We gaan rennen”, probeert Rick na een kwartier het hoogspringen te beëindigen. “Ja, lekker!”, roept Jelte. Ondanks zijn lichamelijke beperking doet hij fanatiek aan alles mee, al anderhalf jaar. Het rennen is een sprint over zo’n 50 meter, maar dan wel eerst op de buik op de baan liggen. Dus, eerst zo snel mogelijk overeind te komen en dan snel weg. De training van drie kwartier is zo om.

Zelf meedoen

Meedoen? Kom het eerst een paar keer proberen, elke woensdagmiddag om 15.30 uur op de atletiekbaan in Best. Of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vanaf november wordt er in sporthal Heivelden getraind. Trainers Rick, Tom en Jantine hebben elke keer weer een verrassend programma.

fotobijschrift Chris (5) bij het hoospringen. Trainer Jantine kijkt toe.

tekst Pieter Grootes
foto Tiny Steenbakkers

 


Deel op sociale media:

Terug naar boven