Virtuele wandel/hardloop fotozoektocht

01-05
1 mei 2021
Virtuele wandel/hardloop fotozoektocht Wandelen Wanneer: 1 mei 2021 , 12:00 uur - 31 mei 2021, 23:59 uur
Na het succes van de recente evenementen, zoals woordzoekers en de online AVGM-quiz, komen er de komende maanden... Lees meer
30 apr 2021
30-apr-2021

Fotozoektocht

Algemeen

BEST - Na het succes van de recente evenementen, zoals woordzoekers en de online AVGM-quiz, komen er de komende maanden nieuwe initiatieven voor dergelijke evenementen. Het eerste evenement wordt een virtuele tocht waarbij een fotozoektocht is opgenomen. Deze tocht, die geschikt is voor wandelaars én voor hardlopers heeft een lengte van iets meer dan 13 kilometer, met start en finish bij onze eigen accommodatie.

Lukt het jou onderweg om de locaties van alle foto's onderweg te herkennen?

Zie het evenement voor meer informatie.

fotobijschrift Flyer

tekst Henk Plasman

 

28 apr 2021
28-apr-2021

In één ruk het Pieterpad af voor het goede doel

Lopen

BEST - Na zijn eerdere trails, met heroïsche namen als Bello Gallico (160 km), Great Escape (160 km) en de Montana Legends Trail (265 km) door de Ardennen, klinkt het Pieterpad maar gewoontjes. Addie van der Vleuten (30) wil voor zijn volgende uitdaging de wandelroute van 500 kilometer van Pieterburen naar de Sint Pietersberg hardlopend volbrengen: “Voor het goede doel, voor het KWF, voor m’n vader die anderhalf jaar geleden veel te vroeg is overleden. Hij wilde het Pieterpad ook afmaken.”

Deze keer zal hij alles zelf moeten regelen. “Vanwege de avondklok heb ik de tocht zelfs een maandje uit moeten stellen”, legt Addie uit. “Nu vertrek ik vrijdag 14 mei rond het middaguur, de maandagavond erop hoop ik dan te finishen.” Maar zo makkelijk als het lijkt is het niet. “Je moet jezelf onderweg verzorgen: schone kleren, eten, drinken en af en toe een hazeslaapje. Een hele onderneming.” Maar ervaring heeft de loper van AV Generaal Michaëlis inmiddels genoeg.

De natuurlijke obstakels zijn er ook, zoals de Rijn en de Maas. “Die pontjes varen ’s nachts natuurlijk niet”, lacht Addie. “Daarom start ik rond het middaguur. Zo kom ik op tijd voor de eerste oversteek over de Rijn. De tweede, bij Afferden over de Maas, moet ook bij daglicht kunnen. De derde oversteek bij Grubbenvorst, over de Maas vlak bij Venlo, kon wel eens een probleem worden.” Maar ook daaraan is gedacht: een opblaasbare kano wordt achter de hand gehouden.”

Andere fraaie natuurlijke obstakels zijn er ook: de Sallandse Heuvelrug, Berg en Dal bij Nijmegen en natuurlijk het heuvelachtige Limburgse landschap. Ondanks zijn ervaring in de Belgische Ardennen neemt Addie van der Vleuten zijn missie serieus. Immers, nooit eerder was de af te leggen afstand zo groot. “Onlangs heb ik drie dagen vrij gepakt om de tweede helft van de route te verkennen: ruim 200 kilometer in drie dagen. Ik weet dat ik fit ben.”

Addie sponsoren voor KWF Kankerbestrijding kan via www.supp.to/pieterpad-lopen-voor-kwf. “M’n doel is om tienduizend euro op te halen. Met nog twee weken te gaan is al ruim de helft binnen. En de teller loopt nog steeds op”, glundert Addie. “O ja, het record voor het Pieterpad hardlopend afleggen staat op 88 uur...”

fotobijschrift Addie van der Vleuten wil hardlopend geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding

tekst Pieter Grootes

 

20 apr 2021
20-apr-2021

Update corona-maatregelen

Algemeen

BEST - Naar aanleiding van de persconferentie van vanavond zijn er helaas geen verdere versoepelingen mogelijk voor onze trainingen. De maatregelen zoals die op dit moment op onze accommodatie en voor onze trainingen gelden blijven voorlopig dus ongewijzigd van kracht.

tekst Paul Hoen

 

19 apr 2021
19-apr-2021

Opvallend veel records na wedstrijdstop

Baanatletiek

BEST - Eindelijk lieten de coronaregeltjes zaterdag weer een onderlinge atletiekwedstrijd toe. Zaterdagmorgen voor de pupillen, in de middag voor de junioren en senioren van AV Generaal Michaëlis. Tot 27 jaar weliswaar, maar met opvallend veel persoonlijke records. “We hebben tenslotte gewoon door kunnen trainen.”

Tot zijn verbazing verbeterde Tom Michielsen (18) zijn beste prestatie bij het hoogspringen met maar liefst 7 centimeter tot 1,85 meter. “Vroeger deed ik dat het liefst, hoogspringen”, geeft hij grif toe. “Waarschijnlijk omdat het me goed af ging. Nu train ik niet speciaal voor één onderdeel, maar ver, discus en kogel.” En dat doet hij dan minimaal twee keer per week. Ook bij het speerwerpen – ‘dat was een oude’ –, de sprint en het verspringen verbeterde hij zijn beste prestatie. Maar hoe kan dat dan, zo zonder wedstrijden? Voor bijna alle deelnemers waren de clubkampioenschappen van september immers de laatste. “Vergis je niet, de jongeren hebben vanaf juni vorig jaar door kunnen trainen. En ik ben in dat jaar natuurlijk ook sterker geworden”, besluit Tom.

Zijn trainingsmaat Tom van Schijndel kijkt met gemengde gevoelens terug. “Van het hoogspringen had ik eerlijk gezegd iets meer verwacht. Tijdens de training sprong ik laatst 1,60, dus ik hoopte op 1,70. Ik haalde precies er tussenin, een evenaring. Bij het verspringen heb ik bewust wat risico genomen, waardoor wat pogingen ongeldig waren.” Tweemaal per week traint hij bij zijn Nijmeegse studentenvereniging. “Ik moet zeggen, ik heb de wedstrijden wel gemist. Op zich ben ik wel fit, maar de techniek was soms nog een beetje matig. Met de speer had ik tóch nog een pr. Voorlopig blijf ik lekker de meerkamp doen: ik blink nergens écht in uit.”

Ilonka de Bresser en Sanne Kastelein klokten op de 100 meter sprint tot op eenhonderdste seconde dezelfde tijd. De race kende een wisselend verloop: Ilonka was als eerste uit de startblokken, toen kwam Sanne met haar krachtige pas voorbij – kracht boven echte souplesse – tot Ilonka net voor de streep een minieme voorsprong nam. “Ik had weliswaar een pr op de 100 meter, maar ik had die afstand nooit eerder gelopen. Dus die telt niet echt”, zegt Sanne bescheiden. Sinds kort is de 20-jarige overgegaan naar de senioren. Anderhalf jaar is ze weer aan de gang, nadat een hardnekkige blessure haar twee tot drie jaar lang langs de kant hield. Daarvóór leverde ze jaar op jaar als junior een stevige bijdrage aan de competitieploeg.

fotobijschrift De start van de 100 meter sprint.

tekst Pieter Grootes
foto Koen van den Boomen

 

10 apr 2021
10-apr-2021

AVGM.nl is verhuisd naar Vimexx

Algemeen

TILBURG - Zoals aangekondigd in het AVGM-bericht van afgelopen dinsdag, is de website van AVGM vandaag verhuisd naar een nieuwe webhost. De website heeft er, zoals verwacht, enkele uren uitgelegen. Rond 14.30 uur was hij weer in de lucht. 

Op dit moment worden voor alle e-mailadressen bij avgm.nl Vimexx-mailboxen aangemaakt en gekoppeld.

 

Update 17.00 uur

Alle mailboxen en forwarders zijn nu aangemaakt. 

fotobijschrift Het logo van onze huidige webhost

tekst René Uijthoven
foto Vimexx (c)

 

7 apr 2021
7-apr-2021

Woordzoekers - Woorden

Algemeen

BEST - Februari en maart stonden voor veel GM'ers in het teken van woorden zoeken. Het eindklassement vind je bij Uitslagen en intussen is door de organisatie gestart met het verwijderen van de stickers.

Op veler verzoek delen we hierbij de woorden:

 • Route 01 - 11,2 km - Loopmaatje
 • Route 02 - 17,0 km - Zweetdruppels
 • Route 03 - 8,0 km - Winnaar
 • Route 04 - 10,0 km - Doorzetter
 • Route 05 - 7,3 km - Spierpijn
 • Route 06 - 5,7 km - Conditie
 • Route 07 - 6,5 km - Wedstrijd
 • Route 08 - 11,7 km - Finishvlag
 • Route 09 - 13,7 km - Sporthorloge
 • Route 10 - 11,9 km - Challenge
 • Route 11 - 6,6 km - Windjack
 • Route 12 - 15,9 km - Loopscholing
 • Route 13 - 10,1 km - Drinkgordel
 • Route 14 - 11,2 km - Hardloopschoen
 • Route 15 - 6,5 km - Interval

Dank voor jullie enthousiaste deelname!

tekst Martin, mede namens Joep, Jeroen, Bart, Jeroen en Kathinka
foto Petri van Horrik

 

1 apr 2021
1-apr-2021

Onderhoud aan de baan

Baanatletiek

BEST - Deze week vindt onderhoud aan de baan plaats. Zo is afgelopen dagen de baan volledig gereinigd. Vandaag en komende dagen wordt daarnaast de blauwe belijning opnieuw aangebracht en worden op diverse plaatsen reparaties aan het kunststof uitgevoerd. Dit onderhoud is noodzakelijk om de baan in goede conditie te houden en wordt gecoördineerd door de Gemeente Best als eigenaar van de baan.

Afgelopen weken zijn al diverse andere zaken opgepakt, zoals het rechtleggen van de tegels aan de binnenzijde van de baan, het aanvullen van de verspringbakken, een noodzakelijke aanpassing aan de discuskooi, het aanpassen van de steeplebalken aan een nieuwe hoogte en het aanbrengen van nieuwe belijning bij kogel en discus.

Samen met de gemeente proberen we het onderhoud zo te plannen dat de impact op onze trainingen zo klein mogelijk is. Dit lukt niet altijd en omdat er een grote afhankelijkheid is van het weer en de planning van de aannemer is het niet altijd mogelijk om dit ruim van te voren aan te kondigen.

Omdat de reparaties en de nieuw aangebrachte belijning moeten drogen mogen we op 1 en 2 april geen gebruik maken van de baan. Over de impact op jouw training word je door je trainer geïnformeerd.

fotobijschrift Onderhoud aan de baan

tekst Martin Nijkamp

 

31 mrt 2021
31-mrt-2021

AVGM trainingen naar 4 personen buiten accommodatie

Algemeen

BEST - Vandaag ontving het bestuur toestemming van de gemeente om als AVGM ook buiten onze accommodatie in groepjes van 4 personen (excl. trainer) te trainen. Hierbij blijft de onderlinge afstand minimaal 1,5 meter binnen een groep. Tot andere groepen wordt minimaal 10 meter afstand aangehouden. De trainer geeft géén groepstraining, maar kan wel per groepje instructie geven.

De gemeente staat deze groepsgrootte aan AVGM toe, omdat het georganiseerd sporten is en AVGM (en haar leden) aan de corona maatregelen kan voldoen. Zorg dus tijdens onze loop- en wandeltrainingen voor zoveel mogelijk herkenbaarheid als AVGM. Draag je AVGM loop- of wandelshirt. Heb je deze nog niet? Kijk op de deze pagina voor meer informatie.

Let op: deze groepsgrootte geldt alléén voor de AVGM-trainingen. Als je op eigen initiatief traint, blijft de groepsgrootte maximaal 2 personen.

De komende dagen worden gebruikt voor de voorbereiding van de nieuwe opzet van de loop en wandeltrainingen. Met ingang van maandag 5 april worden de trainingen aangepast. Via de trainers ontvangen de lopers en wandelaars in de komende dagen aanvullende informatie.

Het bestuur is heel blij dat de gemeente ons deze mogelijkheid biedt. Wees je bewust van deze bijzondere situatie en blijf je dus inzetten om samen te voldoen aan de corona maatregelen. Houdt in de openbare ruimte ook rekening met anderen.

tekst Paul Hoen

 

25 mrt 2021
25-mrt-2021

Buurtkwis !!!!    Team GM gaat weer voor de

Informatief

BEST - Op zaterdag 10 april wordt in Best de buurtkwis gehouden en onder de naam “Team GM” hebben wij onze club weer ingeschreven om hieraan deel te nemen.

Om 17.00 uur ontvangen wij de 75 zeer uiteenlopende (en veelal moeilijke) vragen en om 23.00 uur moeten deze, liefst allemaal goed beantwoord, weer worden ingeleverd. Dat mag met behulp van o.a. laptops, telefoons, encyclopedieën. Dus als je niets weet, maar handig bent in opzoeken dan zijn we ook bij jou aan het juiste adres.   

De kwis wordt volledig digitaal aangeleverd, opgelost en ingezonden. Dus alles kan vanaf de keukentafel of luie stoel (eventueel samen met je familie en vrienden zoeken naar een oplossing).

De uitslag wordt ca. 24.30 uur bekend gemaakt.

Kennis waarvan? Moderne muziek, klassieke muziek, geschiedenis, bouwstijlen, kunst, Best, teksten van raps, techniek, puzzels, je kunt het niet bedenken wat er allemaal gevraagd kan worden.

Zin in?

Meld je, uiterlijk 1 april, aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en vermeld tevens het/de kennisgebied(en) waar je voorkeur naar uitgaat.

Ruim op tijd ontvang je dan via Peter Eshuis berichten om je verder in te lichten wie, wat en hoe we het gaan doen (waarop je bent ingedeeld en hoe er gecommuniceerd wordt).

Kwissers die al op mijn mail gereageerd hebben, hoeven dit niet nog eens te doen.

Peter Eshuis en Ben Saris

tekst Ben Saris

 

25 mrt 2021
25-mrt-2021

Avondklok naar 22.00 uur

Algemeen

BEST - Vanwege het hoge aantal corona besmettingen heeft de Rijksoverheid besloten het huidige pakket aan corona maatregelen te verlengen tot en met 20 april 2021. Eén kleine aanpassing wordt gemaakt: de avondklok gaat vanaf 31 maart pas om 22:00 uur in. Voor GM betekent dit dat de wandeltrainingen vanaf die datum weer op de reguliere tijden plaatsvinden. 

tekst Paul Hoen

 


Deel op sociale media:

Terug naar boven