avgm logo desktop

26 nov 2023
26-nov-2023

Goede opkomst pupillen Driedorpencross

Cross

SINT OEDENRODE - Er was zondag een goede opkomst van de U12-pupillen van AV Generaal Michaëlis bij de Driedorpencross in Sint Oedenrode. Zeven pupillen liepen mee: Anna van der Leeuw, Fleur Spaan, Sanne van Tongeren, Jens Vink, Julian Suurmond, Tein Serkel en Tim van Grinsven. Na hun ronde van 1290 meter over een heuvelachtig parcours kwamen de mooiste eindsprints van Julian en Sanne. Hiermee eindigden ze nog een paar plaatsjes hoger in het klassement. Er waren geen podiumplaatsen voor de pupillen, maar ze kregen wel een verdiende herinneringsmedaille.
Veroline Sanders won de korte cross bij de vrouwen.

fotobijschrift DeGM- pupillen na de Driedorpencross

tekst en foto Diet Gröneveld

 

5 nov 2023
5-nov-2023

Verregende start van de Broos van Erp Cross Competitie

Cross

BEST - Ruim 150 deelnemers liet Brigitte van Erp van start gaan tijdens de eerste Broos van Erp Cross Competitie op zondag 23 november 1997, als eerbetoon aan de eerder dat jaar overleden mede-oprichter van AV Generaal Michaëlis. Nu, bijna 26 jaar later, wordt zijn naam nog steeds in ere gehouden. Maar zondag, in de regenachtige Putjesbergen, was de opkomst beduidend minder.

De interne clubcrossen, waarbij gedurende drie of vier wedstrijden uitgemaakt wordt wie zich clubkampioen cross mag noemen, bestaan al sinds jaar en dag. Dit seizoen zijn het drie wedstrijden: de Putjesbergen, de zwaarste van allemaal, dan eind januari de Joe Mann Bosloop en als laatste de Blokhutcross. Echt spannend was het zondag niet, al zat Olivia Nieuwenhuijsen (U9) net één seconde achter Tom van den Heijkant (U10). Of binnen dezelfde categorie met één tel verschil: Jens Vink en Julian Suurmond (U12), en Kato van den Heijkant en Sanne van Tongeren (U12). Esmee Reker won bij de meisjes-U16, ondanks dat ze een dag eerder in Eersel aan een indoor-meerkamp had meegedaan.
Deelnemers Patrick van de Sande en Maureen de Bresser hadden tijdens de lange cross van 6600 meter de 11 kilometer van de Vestingstadrun van een dag eerder nog in de benen. Die recreatieve loop met ruim twintig deelnemers bij de vrouwen in Woudrichem leverde met Lianne Verloop, Maureen de Bresser en Hanneke van Breugel een compleet GM-podium op.

tekst Pieter Grootes

 

27 okt 2023
27-okt-2023

Crossen in de Joe Mann Bossen

Cross

BEST - De WOC nodigt jullie van harte uit om mee te doen met de Broos van Erp competitie. Om mee te strijden voor de podiumplaatsen en de eretitel “Crosskampioen van GM”, moet je lid zijn van GM én aan minimaal 2 van de 3 crossen meedoen. Niet-leden mogen ook meedoen, tegen een kleine vergoeding (€ 2,00 per cross voor de Putjesbergen en Blokhutcross), zij krijgen bij deelname aan 2 van de 3 wedstrijden ook dé felbegeerde GM gadget.

De wedstrijden:

Putjesbergencross 5 november 2023

Joe Mann Bosloop 28 januari 2024 (telt 2x mee voor de einduitslag)

Blokhutcross 17 maart 2024

Klik hier voor meer informatie en de inschrijfformulieren

Zijn 3 crossen voor jou niet genoeg? Schrijf je dan in voor de Kempische Cross Competitie. Kijk voor meer informatie op atletiekregio14.nl

tekst Petri van Horrik

 

7 okt 2023
7-okt-2023

Winactie in ons clubhuis | Trekking van de prijswinnaars

Algemeen

BEST - In september kon je aan de bar een bonnetje van je aankoop vragen om mee te doen met de winactie in ons clubhuis. De te winnen prijzen waren:

  1. Zak met maarliefst 9 kilo 'The Bastard'-houtskool
  2. Flesje Cava
  3. Flesje (alcoholvrije) Martini
  4. 2x restaurantbon à €15,-
  5. 2x restaurantbon à €15,-

In deze video maken we de winnaars bekend! ?

fotobijschrift Sjannie en Marion maken de prijswinnaars bekend

tekst Martin Nijkamp
foto Martin

 

5 okt 2023
5-okt-2023

Rabo ClubSupport 2023

Algemeen

BEST - Tijdens een feestelijke avond in ’t Tejaterke zijn donderdag de cheques van de Rabo ClubSupport 2023 uitgereikt. AV Generaal Michaëlis eindigde met een mooi bedrag van € 1027,90 binnen de toptien. Vorig jaar was het bedrag een tientje minder. De cheque gaan we besteden aan de aanschaf van trainings- en wedstrijdmateriaal.

Zie voor de totale uitslag en informatie over Rabo Clubsupport www.rabobank.nl/clubsupport

fotobijschrift Check AVGM Rabo ClubSupport 2023

tekst en foto Pieter Grootes

 

25 sep 2023
25-sept-2023

AVGM-hoodies kunnen weer besteld worden

Algemeen

BEST - Het is weer vroeg donker, en helaas ook kouder, maar niet getreurd. Binnenkort ga ik namelijk weer AVGM-hoodies bestellen! Naast hoodies bestel ik, indien gewenst, ook truien met een rits en een capuchon. Voor de maten adviseer ik deze te passen bij een leeftijdsgenoot. In onderstaande tabellen staan ook de afmetingen. Deze zou je op kunnen meten met een bestaande eigen trui of vest. De hoodies vallen niet onder wedstrijdkleding en zijn dus niet verplicht maar wel fijn bij trainingen. Als je vragen hebt neem gerust contact op!!!

 

 

 

AVGM hoodies tabellen

 

fotobijschrift AVGM-hoodie

tekst Emmy van Duijnhoven
foto AVGM

 

24 sep 2023
24-sept-2023

Familie-uitje op de atletiekbaan

Baanatletiek

BEST - Emmely van Delft (12) ziet er piekfijn uit voor de clubkampioenschappen van AV Generaal Michaëlis van afgelopen zondag: oorbellen in, de nagels knalrood gelakt. Ondanks een lichte blessure aan de knie wilde ze per se meedoen met de 60 meter sprint, discuswerpen, kogelstoten, verspringen en de 600 meter. “Niet heel verstandig”, vindt ze na afloop. “Maar ik wilde toch zo graag.”

Samen met haar jongere zussen Esmee (7) en Elise (11) en broer Damian (8) is ze ruim een jaar geleden lid geworden bij de atletiek. Hun moeder Deborah had ze toen alle vier met verschillende sporten kennis laten maken. En alle vier waren ze het voor een keer met elkaar eens: “Atletiek vinden we het leukst.” En zo zijn ze allemaal gelijktijdig lid geworden. Het kogelstoten vind Emmely het leukst om te doen. De logische vervolgvraag is dan: ben je daar toevallig dan ook goed in? “Ja”, antwoordt ze zonder na te hoeven denken, ondersteund met een glimlach die tot ver voorbij haar oren reikt. Daarvoor had ze al verschillende sporten gedaan. “CrossFit, voetbal, turnen en softbal”, somt ze moeiteloos op. “En ik heb m’n zwemdiploma’s gehaald”, wil Esmee tussendoor nog kwijt. Door die lastige knieblessure had Emmely voor de zekerheid maar één van de drie pogingen bij het verspringen overgeslagen. “Nee, dus geen persoonlijke records vandaag.” Ze heeft er vrede mee.

Die pr’s waren er wél voor Esmee (verspringen, 40 meter sprint, 600 meter), Elise (verspringen, hoogspringen, 1000 meter) en Damian (vortexwerpen, hoogspringen, 600 meter). Esmee en Damian, de twee jongsten, werden zelfs clubkampioen. Hun moeder Deborah was na een opfriscursus voor het eerst als EHBO’er in touw: “Als ik er toch voor de kinderen ben, dan wil ik gelijk iets voor de club doen.”

Uitslag

Clubkampioenen meerkamp: Sen: Robin Heywood, Sanne Kastelijn; U20: Mathies van Laarhoven; U18: Nick van Bree; U16: Stijn Pero, Veroline Sanders; U14: Casper Deij, Tess Aerts; U12: Pepijn de Wit, Nyma van Agt; U11: Jens Vink, Maud de Ridder; U10: Bauke Smits, Evi van Ingen Schenau; U9: Damian van Delft, Nova Molenaar; U8: Jim Broers, Esmee van Delft; Specials: Martijn de Laat, Marianne Verdonk.

De complete uitslag staat bij Clubkampioenschappen Best.

fotobijschrift Het familie-uitje atletiek met Deborah (links), Esmee, Damian, Elise en Emmely van Delft

tekst en foto Pieter Grootes

 

23 sep 2023
23-sept-2023

Wij doen mee met de Grote Clubactie!

Informatief

BEST - Dit jaar verkopen wij weer loten met de Grote Clubactie. Onze jeugdleden zetten samen de schouders eronder! We hopen op een mooie opbrengst voor de aanschaf van trainings- en wedstrijdmaterialen en om activiteiten voor onze jeugd te organiseren. Ons doel is € 3500,- . Wij trappen de clubactie periode af met een verkoopochtend op zaterdag 23 september.


Hoe werkt het?
Een lot kost € 3,-. Hiervan gaat 80% (€ 2,40 per lot) direct naar onze clubkas. Je kun loten kopen bij onze jeugdleden, zij verkopen loten via hun lotenboekje en/of persoonlijke verkooplink. Daarnaast kun je ook loten kopen via het boekje in de kantine of op onze online verkooppagina
Koop loten en steun onze vereniging! Je maakt daarbij ook nog eens kans op mooie prijzen.

tekst Petri van Horrik

 

18 sep 2023
18-sept-2023

Slingeren, maar nu met de fietsband

Baanatletiek

UTRECHT - Lisa Deij was zondag de enige deelnemer van GM bij de Utrecht Athletics Club wedstrijd. Bij de Athletics Champs wedstrijd werd bij het slingeren de oude, grote fietsband van stal gehaald. “Die komt bij het slingeren minder ver dan de gebruikelijke gele discus”, zegt Lisa. “Dus geen pr, maar wel de eerste plaats in mijn groep.” Bij het vortexwerpen kwam Lisa tot 18 meter, goed voor de tweede plaats. “Het allerleukste onderdeel hier was hurkhoog, iets wat ze in Utrecht kennelijk nog niet eerder gehad hadden. Ik ook niet, de afgelopen twee jaar. Maar daarom vond ik het wel superleuk om het weer eens te doen. En met een reuze-pr: ik vloog eroverheen. Ik heb de 90 cm gehaald en werd daarmee eerste van mijn groep.” In totaal eindigde de A-pupil (U12) op de tweede plaats.

De complete uitslag staat bij Utrecht Athletics Club.

fotobijschrift De gebruikelijke Athletics Champs discus voor het onderdeel slingeren

tekst Pieter Grootes

 

17 sep 2023
17-sept-2023

Pupillenteams GM tweemaal vierde bij BK voor teams

Baanatletiek

BREDA - Het was voor het eerst dat AV Generaal Michaëlis zich met twee pupillen-teams (U10/U9/U8) geplaatst had voor het Brabants Kampioenschap voor teams. In Breda eindigden beide teams, zowel U10 als U9/U8, zaterdag op de vierde plaats van Brabant.

De trainers Trees Ackermann, Nick van Bree en Diet Gröneveld waren maar wat trots: “Vooral omdat ze meer punten behaalden dan in de regionale voorronden van de Athletics Champs.” Het oudste U10-team deed het relatief goed op de team-estafette, medicienbalstoten en vortexwerpen, waarmee ze elk de tweede plaats behaalden.

Voor het U9/U8-team was het sterkste teamonderdeel het medicienbalstoten. Daarmee eindigden ze op plaats 2. De meeste punten als team behaalden ze met het vortexwerpen.

Individueel de meeste punten van AVGM op een onderdeel behaalden Julian Suurmond (25,5 meter vortex), Bauke Smits (24,5 meter vortex, 1,15 meter hoog) en Nova Molenaar (1,00 meter hoog). Nova deed het daarbij met een dik pr van 10 cm veel beter dan een week eerder.

Overigen met meer dan 80 punten voor het team waren Olivia Nieuwenhuijsen (U8, 875 meter 4-minutenloop en 14 meter vortex), Jim Broers (U8, 15,50 meter vortex), Damian van Delft (U9, 20 meter vortex), Jasper van Geffen (U9, 19,5 meter vortex) en Tim van Grinsven (U10, 24 meter vortex).

De complete uitslag staat bij BK Teams Athletics Champs Breda.

fotobijschrift Maar liefst twee pupillenteams mochten naar het Brabants Kampioenschap Athletics Champs

tekst Pieter Grootes
foto Robert van Grinsven

 


Deel op sociale media:

Terug naar boven