Open Zuid Nederlandse Kampioenschappen Senioren / B-junioren

29-08
29 aug 2021
Open Zuid Nederlandse Kampioenschappen Senioren / B-junioren Baanatletiek Wanneer: 29 aug 2021 , 11.00 uur
AVGM organiseert de Open Zuid Nederlandse Kampioenschappen voor Senioren en B-junioren. Voor dit kampioenschap zijn... Lees meer

Geocachen in Best!

17-07
17 jul 2021
Geocachen in Best! Wandelen Wanneer: 17 jul 2021 - 15 aug 2021
Het laatste evenement in de maand van het wandelen is een Geocaching evenement voor alle GM’ers en introducées. Dit is een leuke en actieve manier om de zomer... Lees meer
19 jul 2021
19-juli-2021

Het clubrecord als concreet doel

Baanatletiek

BEST - Ronnie van Dortmont (50) heeft zondag een clubrecord op de 1000 meter gelopen. Dat record bij AV Generaal Michaëlis stond bij de Masters 45 op 3.06 minuten, bij de Masters 50 op 3.19. “M’n doel was in Tilburg onder de drie minuten te lopen”, vertelt Ronnie. “Na een eerste ronde van 69 seconden, voelde ik halverwege de benen al lichtjes verzuren. De tweede ronde ging in 73 seconden. De laatste 200 meter kon ik er nog in 36 seconden uit persen.” Het resultaat was 2.58,45 minuten, net onder het beoogde doel van drie minuten en dus zowel een clubrecord bij de M45 als M50. “Het is weliswaar bijna twintig jaar geleden dat ik voor het laatst een 1000 meter op de baan heb gelopen. Maar toch motiveert het om in m’n nieuwe leeftijdsklasse met een concreet doel te lopen, althans ik ben dik tevreden met het resultaat. Na de vakantie ga ik verder met de recordjacht.”

tekst Pieter Grootes

 

12 jul 2021
12-juli-2021

Wandelmaand bij GM - Fotozoektocht

Wandelen

BEST - Ruim zeventig deelnemers hebben aan de Fotozoektocht meegedaan. Dat was vrijdag de eerste activiteit om het wandelen binnen de vereniging meer bekendheid te geven. De tweede activiteit is vrijdag 16 juli aanstaande. ‘Waar is de mol’ voert de wandelaars dan vanaf 19.30 uur onder begeleiding langs de verschillende kunstobjecten in Best. Ook niet-leden kunnen hier vrijblijvend aan meedoen. Er zijn drie routes, de wandelingen starten vanaf 19.30 uur op de atletiekbaan. Voor deze activiteit moet vooraf ingeschreven worden tot uiterlijk dinsdag 13 juli.

De laatste wandelactiviteit is Geocachen, waarbij deelnemers via een gps-app tien verstopte objecten in Best moeten opsporen. Deze start, ook voor niet-leden, zaterdag 17 juli en loopt gedurende een maand. Voor aanmelden en meer informatie ga je naar www.avgm.nl/evenementen.

fotobijschrift Met ruim zeventig deelnemers was er veel belangstelling voor de Fotozoektocht.

tekst Pieter Grootes
foto Tiny Steenbakkers

 

12 jul 2021
12-juli-2021

Baanwedstrijd Zeeuwse Kampioenschappen

Baanatletiek

TERNEUZEN - Milou Keulstra heeft afgelopen weekend bij haar eerste meerkamp als C-junior het derde puntentotaal ooit bij GM behaald. Tijdens de Zeeuwse Kampioenschappen eindigde de 14-jarige op de vijfde plaats. Zoals vaak bij een meerkamp, waarbij de atleten twee dagen lang met elkaar optrekken, was het een gezellig weerzien van veel sportvriendinnen. Vooral de afsluitende 600 meter was spannend; bij het kogelstoten verbeterde Milou haar beste prestatie.

fotobijschrift Milou Keulstra (links) na afloop van de Zeeuwse Kampioenschappen meerkamp.

tekst Pieter Grootes
foto Carola Janssen

 

12 jul 2021
12-juli-2021

Baanwedstrijd Barendrecht

Baanatletiek

BARENDRECHT - De inzet voor de baanwedstrijd, donderdagavond in Barendrecht, was een clubrecord op de 1500 meter voor Ronnie van Dortmont bij de Masters M50. Daarvoor moest hij sneller dan 4 minuten en 39 seconden lopen. Met ronden van achtereenvolgens 70, 72 en 74 seconden lukte het 4.36,65 minuten te lopen, een nieuw clubrecord. Matthijs van den Broek (4.23) en Tonnie de Benis (4.25) wilden hun beste tijd op de 1500 meter verbeteren, en dan het liefst onder de 4.20 minuten. Alleen, met elf series van elk vijftien atleten was het erg druk op de baan. Door het gedrang was de beoogde openingsronde van 68 seconden vier seconden te langzaam. De tweede ronde ging met 70 seconden iets sneller. Met 68 seconden over de derde ronde zat een pr er wel in, alleen niet onder de 4.20. Dankzij een snelle laatste 300 meter lukte het net wel: Tonnie 4.19,19 en Matthijs 4.19,91 minuten.

fotobijschrift v.l.n.r. Matthijs van den Broek, Tonnie de Benis en Ronnie van Dortmont.

tekst Pieter Grootes
foto Wichard de Benis

 

12 jul 2021
12-juli-2021

Baanwedstrijd Nijmegen

Baanatletiek

NIJMEGEN - De GM-dames hebben vorig weekend in Nijmegen hun plaats in de tweede divisie van de competitie behouden. De ploeg met Ingrid Wouters, Manon Enting, Maureen de Bresser, Sanne Kastelijn, Ilonka de Bresser, Veerle van Erp, Emma van de Valk en Simone Weijers eindigde landelijk op de 26e plaats. De laatste vier liepen de viermaal 400 meter estafette, het nummer waar ze ‘best wel tegenop zagen’. Maureen de Bresser pakte haar eerste clubrecord ooit: de 3000 meter steeple chase, in een minuut sneller dan haar beste tijd. De overige persoonlijke records waren voor Sanne Kastelijn (200m), Ilonka de Bresser (400m), Veerle van Erp (1500m), Manon Enting (100m, 200m) en Simone Weijers (hoog, 100mH).

fotobijschrift Maureen de Bresser liep tijdens de competitie een clubrecord op de 3000 meter steeple.

tekst Pieter Grootes
foto Marcel Leijten

 

10 jul 2021
10-juli-2021

Fotozoektocht - Route en informatie

Wandelen

BEST - Met 73 deelnemers en 18 groepen, keurig verdeeld over de 2 afstanden, is het 1e evenement van de Maand van het Wandelen goed geslaagd. Heb je niet mee kunnen doen aan de fotozoektocht, maar zou je toch graag de tocht lopen? Dat kan! Je vindt hier onder alle documenten om alsnog mee te doen:

UItleg

Routes

Fotokaarten

Formulier

Succes!

Stef, Willemijn, Petri, Pieter, Henk en Martin

 

Bijlagen

 

tekst Martin Nijkamp

 

10 jul 2021
10-juli-2021

Update corona-maatregelen

Algemeen

BEST - De Rijksoverheid heeft tijdens een persconferentie op vrijdag 9 juli 2021 nieuwe maatregelen aangekondigd in verband met het snel oplopende aantal corona-besmettingen. Het bestuur van GM wacht af of de Atletiekunie in het Protocol verantwoorde atletieksport nieuwe richtlijnen gaat geven. Indien de maatregelen op onze accommodatie en/of bij onze activiteiten moeten worden aangepast, worden deze zo snel mogelijk bekend gemaakt via een nieuwsbericht op de website.

tekst Paul Hoen

 

5 jul 2021
5-juli-2021

Juli - Maand van het wandelen

Wandelen

BEST - AVGM houdt deze maand activiteiten om de wandelafdeling meer bekendheid te geven. Ook niet-leden kunnen gratis meedoen. De aftrap is zaterdag 10 juli met een fotozoektocht. Start en finish zijn bij het clubgebouw op de atletiekbaan. Er zijn routes van ongeveer 5 of 11 kilometer. Starten kan vanaf 9.30 uur, om 14.00 is de prijsuitreiking. Voor vooraf inschrijven en meer informatie ga je naar www.avgm.nl/evenementen.

De tweede activiteit is ‘Waar is de mol’ op vrijdag 16 juli, een wandeling onder begeleiding langs de verschillende kunstobjecten in Best. Er zijn routes van 5,3; 7,6 of 11,5 kilometer. De wandelingen starten vanaf het clubgebouw om 19.30 uur, met uitzondering van de afstand van 7,6 kilometer. Deze start om 20.00 uur. Inschrijven kan alleen vooraf tot uiterlijk donderdfag 15 juli via www.avgm.nl/evenementen.

tekst Pieter Grootes

 

5 jul 2021
5-juli-2021

Het regent pr’s nu de competitie losbarst

Baanatletiek

HELMOND - De Helmondse atletiekbaan maakt zaterdag tijdens de competitiewedstrijd voor C- en D-junioren een tamme indruk. Ja, er zijn groepjes bezig met hoog- en verspringen. En ze zijn in de weer met de kogel en de speer. Dan ineens klinkt het startschot: “Pang!” De tribune veert op. “Kom op Anna, kom op Maud, kom op Sara!” De drie D-junioren van GM Anna Lemaire, Maud Verbaandert en Sara van Beers lopen de longen uit hun lijf op de 60 meter sprint. Met voor alle drie een persoonlijk record.

De groep D-meisjes van AV Generaal Michaëlis, met verder de tweelingzussen Avalon en Veroline Sanders en Fleur Pero, zijn met z’n zessen het meest complete team. Ze doen zelfs mee met de viermaal 60 meter estafette. Maud Verbaandert had eerder op de dag al een pr gelopen op de 600 meter, waarna ze enkele minuten uitgeteld op haar rug op het tartan lag. Anna Lemaire verbetert zich verder met de speer en de kogel, dus driemaal. De D-jongens zijn present met Stijn Pero, Stan Beenker, Jorrit Verhagen en Wouter Obbema. Jorrit verbetert zich bij het hoogspringen. Ook zij doen mee aan de estafette. Trainer Marcel Vis klinkt tevreden: “Volgens mij zijn de D’s allemaal met minstens één pr naar huis gegaan, zeker op de loopnummers.”

Twee clubrecords

Bij de C-junioren maakt Orlando Louwers indruk: hij wint de 150 meter van zeventien deelnemers in een nieuw clubrecord. Bij het verspringen reikt hij zelfs zeven centimeter verder. Trainer Joep Wiltschek wijst met zijn vinger omhoog: “Je moet met je afzet meer de hoogte in, dan haal je zeker de zes meter.” Zijn teamgenoot Nick van Bree haalt plaats vier met hoogspringen en de speer. Ook de C-meisjes zijn met vier atleten bij lange na niet compleet, zo wordt het een individuele wedstrijd. Milou Keulstra wint de 150 meter, de 80 meter horden en het speerwerpen. Lotte Aerts wint het kogelstoten en eindigt met de speer op de tweede plaats, beide in een pr. Ze verontschuldigt zich voor haar ‘slechts’ derde plaats op de 150 meter van twaalf deelnemers. “Veel te kort”, bromt ze. Eliza Dielhof behaalt pr’s met discuswerpen en verspringen, Daniëlle Vis met hoogspringen. Lotte Aerts (14) slaat de 1500 meter van de competitie wijselijk over: de woensdag ervoor verbeterde ze haar nog geen twee weken oude clubrecord op die afstand met nog eens vier seconden. De junioren eindigen in de competitie op plaats 4 (MC, MD), 5 (JD) en 7 (JC). Bij de senioren eindigen de mannen in Roermond in hun poule van de derde divisie op de vierde plaats van veertien, de vrouwen in Nijmegen in hun poule van de tweede divisie op plaats negen van twaalf. Voor de complete competitie-uitslag ga je naar www.atletiek.nu.

fotobijschrift Maud Verbaandert ligt uitgeteld op het Helmondse tartan na haar 600 meter.

tekst en foto Pieter Grootes

 

28 jun 2021
28-juni-2021

‘Jaloers op de GM-materiaalploeg’

Algemeen

BEST - Martin Nijkamp (33) is tijdens de Algemene Leden Vergadering van Atletiek Vereniging Generaal Michaëlis benoemd tot erelid. Slechts vijftien personen gingen hem voor. Martin begon jaren geleden als beheerder van het materiaal, al zijn de werkzaamheden in de loop der tijd steeds breder geworden. “Ik hoor wel eens van andere verenigingen hoe jaloers ze zijn hoe bij ons het beheer van het materiaal is geregeld”, memoreerde voorzitter Paul Hoen vrijdagavond tijdens de huldiging.

“Zoals gezegd, begon Martin Nijkamp zijn carrière bij GM als materiaalbeheerder. Zowel het oefen- als het wedstrijdmateriaal is zeer overzichtelijk opgeborgen. Hij onderhoudt het contact met de gemeente voor een kwalitatief goede atletiekbaan die voldoet aan de geldende eisen. Als beheerder van de accommodatie zorgt hij met zijn ploeg voor het goed functioneren in het algemeen: verlichting, douches, energieverbruik, cameratoezicht, servers, geluidsapparatuur”, vervolgde Paul Hoen. “In het coronatijdperk heeft het bestuur aan Martin veel steun gehad bij de voorzieningen, denk alleen al aan het handen wassen en het communiceren van steeds wisselende maatregelen. Ook de communicatie via flyers, de website en de sociale media is bij zijn team in goede handen.”

De Jos Robben-Trofee is uitgereikt aan Irene van Asten voor haar bijzondere prestatie als jurylid. Al ruim zeven jaar helpt ze regelmatig mee bij de wedstrijden. Pieter van der Sanden ontving de Bram Flierman-Trofee als waardering voor het vele vrijwilligerswerk: het begeleiden en coördineren van de wandelgroepen. Zelf loop hij tweemaal per week met zijn groep en organiseert tweemaal per jaar de gemeenschappelijke wandeltochten. De GM-beker tenslotte ging naar Wichard de Benis. Na een lange wedstrijdcarrière is hij nu een aantal jaren een gewaardeerd trainer voor de middellange afstandsgroep en tevens jurylid.

Voorzitter Paul Hoen greep de vergadering ook aan om te melden dat GM onlangs gekozen is tot Gemeentewinnaar van de ‘Club van het jaar 2021’: “Ik ben er trots op dat we in de moeilijke tijd die nu achter ons ligt de vereniging ‘levend’ hebben kunnen houden. Denk maar aan GM-ganzenbord, online quizavonden, deelname aan de Bestse Buurtkwis, de alternatieve cross-competitie, de onderlinge GM-wedstrijden, het coronaproof organiseren van wandeltochten, woordzoekers, de fotozoektocht en ga zo maar door.”

Tegelijkertijd is er het afgelopen jaar een grote toeloop van junior-atleten geweest. Als een van de weinige sportverenigingen zijn de trainingen en onderlinge wedstrijden voor deze leeftijdsgroep met wat beperkingen gewoon doorgegaan. GM is daarom op zoek naar enthousiaste ouders die de trainers willen assisteren. Interesse? Neem dan contact op met bestuurslid Tom Lassing voor meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

fotobijschrift Martin Nijkamp (rechts) is benoemd tot erelid van AV Generaal Michaëlis.

tekst Pieter Grootes
foto Tiny Steenbakkers

 


Deel op sociale media:

Terug naar boven