avgm logo desktop

Mededelingen

15-04Komende donderdagmiddag website tijdelijk niet bereikbaar (zie AVGM-bericht)
14 apr 2024
14-apr-2024

Halve marathon-pr Marli Fonken in Helmond

Lopen

HELMOND - Tijdens de Halve van Helmond liep Marli Fonken een halve minuut van haar beste tijd af. Marli kon op het laatste moment een startnummer overnemen, was niet echt getraind voor een halve marathon, maar in Helmond pakten haar getrainde kilometers toch goed uit. Ze finishte in 1.47.12. De omstandigheden waren goed en Marli is er klaar voor om naar een hele marathon toe te trainen. Peter Cras klokte af op 1.48.44 en Peter Smulders op 1.50,56. Alysha Kremers debuteerde met 2.31.15. Voor Alysha die sinds kort bij Generaal Michaëlis loopt, was deze loop om te proeven hoe een halve marathon smaakt. Wel, deze smaakt naar meer en Alysha gaan we in Eindhoven zeker terugzien.

fotobijschrift Peter Smulders, Marli Fonken en Peer Cras in Helmond

tekst Peter Cras

 

14 apr 2024
14-apr-2024

Peter Eshuis verbetert pr marathon

Lopen

ROTTERDAM - Peter Eshuis heeft zondagmorgen zijn beste tijd op de hele marathon verbeterd tot 2.46.47. Patrick Aerts volgde in 3.36.00, René van der Heijden in 3.56.07.

 

fotobijschrift Peter Eshuis op weg naar een pr in Marathon Rotterdam

tekst Pieter Grootes

 

14 apr 2024
14-apr-2024

Blauw-witte invasie op de atletiekbaan

Baanatletiek

VELDHOVEN - Met maar liefst één op de vijf van in totaal 277 deelnemers kleurde de Veldhovense atletiekbaan behoorlijk blauw-wit met de clubkleuren van AV Generaal Michaëlis. Zaterdag werd de eerste Athletics Champs competitiewedstrijd voor de jongste pupillen gehouden. Met als resultaat twee clubrecords: Jens Vink (U12) 41 meter met de vortex en Hanru van der Hout (U9) met een evenaring van het record vortexwerpen van 22,5 meter.

Voor de zevenjarige Hanru van der Hout - hij is nog maar een half jaar lid - was het zijn eerste outdoorwedstijd, dus dat belooft nog wat voor de komende wedstrijden.
Het concept van de Athletics Champs voor de leeftijdscategorie onder twaalf jaar bij de atletiek bestaat al zo’n tien jaar, om beter aan te sluiten bij de belevingswereld van deze groep. Maar wél met lopen, springen en werpen in verschillende vormen, met als doel sneller, hoger en verder. Spanning, plezier en vaardigheid zijn belangrijke voorwaarden voor sportdeelname. Met voor eenieder recht op dat succesje. Jonge atleten willen daarbij een veilige, geborgen omgeving om samen plezier te bleven. Daarom strijden ze in teams tegen elkaar, kijk maar naar de team-estafette. En omdat ze niet graag stil zitten is er weinig wachten en juist veel atletiek. Anders dan de ‘grote-mensenatletiek’ zijn er naast het bekende discuswerpen, hoog- en verspringen, sprinten en de hordelopen, ook het medicinebalstoten, vortexwerpen, polsstokverspringen en hurkhoogspringen ontwikkeld. Dat laatste is een combinatie van hoog- en verspringen. Bij alle onderdelen mag je zo vaak je wilt proberen jezelf te verbeteren, tot je echt moe bent. En het complete programma moet binnen drie uur klaar zijn. Ook ouders spelen een actieve rol in de sportbeoefening van hun kinderen.
Met dertig U12-pupillen en tweeëntwintig U10/19/U8-pupillen zijn in totaal 62 persoonlijke records behaald. Het eerste U12-team won overall, de twee overige U12-teams werden tweede en derde in hun poule. Het U10-team werd eerste in hun poule en vierde in totaal, het U9/U8-team tweede in hun poule en derde in totaal.

Voor de complete uitslag ga je naar 1e Wedstrijd Athletics Champs - Regio 14.

fotobijschrift De GM-pupillen zorgden voor een blauw-witte invasie, met het ijsje na afloop

tekst Pieter Grootes
foto Jony Hendriks

 

7 apr 2024
7-apr-2024

Competitie barst los

Baanatletiek

SOMEREN - De aftrap van de competitie voor de atleten van AV Generaal Michaëlis was voorbehouden aan vijf teams van de U14 en U16-atleten. In Someren behaalden Tess Aerts (U16, tweede hoogspringen) en Silke Wouters (U14, derde 60 meter horden) zaterdag het podium. En wéér presteerden de meisjes het best: twee teams eindigden in hun poule op de vijfde plaats.

Bij de U14-klasse waren er veel eerstejaars (Bram Aanraad, Pepijn de Wit, Lenne Molenaar, Maartje Vink, Manou Boelens, Nyma van Agt, Robin Kastelijn, Yenthe Smits) en atleten die dit jaar voor het eerst aan atletiek doen (Annika Hamhuis, Elize Roset, Giulia Roset, Jana Reynhout, Jill van der Leeuw). Daarmee was deze competitie voor veruit de meesten nieuw, ook omdat de eerstejaars als pupil tot dusver bij de Athletics Champs aan andere onderdelen hadden meegedaan.
In totaal zijn er 49 pr’s verbroken: M-U16 (13), V-U16 (10), M-U14 (8) en V-U14 (18).
De grootste groep, de meisjes U14, deed zelfs met twee teams mee.
En ook waren er bijna-podiumplaatsen, zoals de vierde plaats van Jochem van IJzendoorn op de 80 meter horden, Tess Aerts bij het kogelstoten, en Silke Wouters op de 1000 meter. Vijfde plaatsen waren er voor de verspringers Thomas van den Berg en Dani Pesuwarissa.
En er was een vijftal die ieder zelfs driemaal hun persoonlijk record verbeterden: Bram van Tongeren, Rowan Hamhuis, Thijn Looman, Thomas van den Berg en Jill van der Leeuw.
Olivia van Diessen vloog als laatste loper van de 4x 80 meter estafette van de meisjes U16 struikelend over de finish en liep daarbij wat schaafwonden op. Toch eindigde dit team op dit onderdeel op de achtste plaats.

Voor de complete uitslag ga je naar Competitie U16/U14 Someren

fotobijschrift Esmee Reker vliegt over de horden

tekst Pieter Grootes
foto Marcia Hendriks

 

1 apr 2024
1-apr-2024

Zeven GM'ers in Paasloop Boxtel

Lopen

BOXTEL - De uitslag vind je hier: Paasloop Boxtel

fotobijschrift Deelnemers Paasloop

tekst Pieter Grootes

 

27 mrt 2024
27-mrt-2024

Help JIJ 'Team GM' aan de winst bij de Bestse Buurtkwis!?

Overig

BEST - Op zaterdag 13 april organiseert Buurtvereniging Hoge Akker de Bestse Buurtkwis. Ook wij gaan weer strijden voor de "Bolleboos-trofee", onder de naam “Team GM”. Dat wordt ongetwijfeld weer een gezellige avond!

Vorig jaar hebben we de Bolleboos-trofee gewonnen, die titel verdedigen we graag. Daarbij zoeken we nog hulp - lees: we zoeken jou!

Wat mag je verwachten?
Om 17.00 uur ontvangen wij de ca. 75 zeer uiteenlopende (en veelal moeilijke) vragen en opdrachten, die we uiterlijk om 22.30 uur moeten inleveren. De vragen hebben betrekking op Best (toen en nu), muziek, radio en tv, actualiteit, geschiedenis, sport, raadsels, en algemeen.

Het beantwoorden mag met behulp van laptop, telefoon, encyclopedieën, naslagwerken etc. ‘s Avonds laat wordt de uitslag en prijsuitreiking weer bij de Prinsenhof bekend gemaakt. 

Voor wie?
Of je nu parate kennis hebt (of niet), of je goed bent met Google of op welke andere manier van opzoeken/speuren/puzzelen dan ook houdt, of als je gewoon de sfeer komt verhogen en aan wilt moedigen, iedereen is welkom! Dat geldt ook voor vrienden, familie en kennissen.

Wil je meer informatie, of kom jij Team GM ondersteunen?
Je vindt hier meer informatie.

We ontvangen je aanmelding graag uiterlijk op 3 april 2024.

fotobijschrift Team GM bij de prijsuitreiking in het Prinsenhof (april 2023)

tekst Martin Nijkamp

 

25 mrt 2024
25-mrt-2024

Grote GM-deelname Venloop

Lopen

VENLO - Elf GM’ers hebben zondag meegedaan aan de Venloop. Kristel Alons en Emmy van Duijnhoven hebben ondanks de harde wind beiden een pr gelopen. Stéphanie van Beers liep haar eerste halve marathon. Op de 10 kilometer behaalde Martin Duijf zelfs de derde plaats in de klasse M70.
Het was een leuk en druk evenement, met ondanks het matige weer veel publiek en muziek langs het parcours.

Voor de uitslag ga je naar Uitslag Venloop

fotobijschrift De GM’ers verzamelen bij station Best

tekst Marco Breuls

 

25 mrt 2024
25-mrt-2024

Update onderhoud atletiekbaan

Baanatletiek

BEST - De afgelopen twee weken is er veel werk verzet op onze accommodatie. In opdracht van de gemeente is onze atletiekbaan gereinigd waarna de belijning opnieuw is geplaatst en de toplaag op enkele plaatsen is hersteld.

Het goede nieuws is dat de werkzaamheden volgens planning zijn uitgevoerd! Dit houdt in dat we vanaf deze week weer gewoon kunnen trainen op de baan.

fotobijschrift Nieuwe belijning start/finish

tekst en foto Koen van den Boomen

 

24 mrt 2024
24-mrt-2024

Over de sporen van Max Verstappen

Lopen

ZANDVOORT - Ook Vera Deij (9) wilde dit jaar met haar oudere broer Casper (13) en zus Lisa (11) van AVGM mee naar Zandvoort om op een echt racecircuit te rennen. “Gaaf, zeg! We zijn ook op de tribune gaan zitten om naar de andere renners te kijken. De warming-up was met leuke liedjes. Daarna moesten we wachten totdat de racelichten uit gingen. Gaaf om mee te maken”, vindt ze van haar debuut van afgelopen zondag. “Alleen een beetje jammer van die harde wind en regen.”
Ook Lisa hield het niet droog. “Die wind was écht niet lekker. Toen ik mijn jas uitdeed was het koud, brrr. Maar wel cool om hier net als vorig jaar weer te lopen. En weer een erg mooie medaille verdiend. Ik ben zelfs meer dan een minuut sneller dan vorig jaar”, zegt ze trots.
Vooral Casper genoot als echte Formule 1-fan van weer een rondje over het circuit: één volle lap. In alle vroegte heb ik Max Verstappen in Australië zien uitvallen: ik heb mijn ronde wel mooi volbracht. De omstandigheden hier waren niet goed: behoorlijk harde wind en af en toe regen. Doe mij het zonnetje van vorig jaar dan maar weer.”

Voor de uitslag ga je naar: Zandvoort Circuit Run

fotobijschrift Weinig zomerse taferelen vanaf de Zandvoortse tribune, met Vera, Casper en Lisa

tekst Pieter Grootes
foto Anja Deij-Provoost

 

24 mrt 2024
24-mrt-2024

50-jarig jubilaris Mia Robben alsnog in het zonnetje gezet

Algemeen

BEST - Het was in januari 1973 dat ons erelid Mia Robben (87) samen met haar Jos lid werd van GM, in navolging van hun beide zoons Peter en Arjan. Tijdens de Ledenvergadering zou ze gehuldigd worden voor dit 50-jarig jubileum. “Glad vergeten”, verontschuldigde ze zich een dag later. Ze werd alsnog thuis in het zonnetje gezet. Proficiat met deze mijlpaal, Mia. Slechts vijf leden zijn nóg langer lid.

fotobijschrift 50-jarig jubilaris Mia Robben

tekst en foto Pieter Grootes

 


Deel op sociale media:

Terug naar boven