15 jul 2019
15-juli-2019

Persoonlijk record op meerkamp voor Casper Deij

Baanatletiek

VEENENDAAL - Casper Deij (8) liep voor het eerst de 1000 meter op de baan als onderdeel van de meerkamp. De B-pupil had die afstand al eerder gelopen, zoals tijdens de cross. Maar nu in Veenendaal dan voor het eerst op het tartan. “Wel een beetje saai, die twee en een halve ronde”, vond hij. Hij haalde er zaterdag wel gelijk de tweede eis mee. Bij het halen van de zogenaamde tweede en zwaardere eis op vijf nummers (40 meter, 1000 meter, hoogspringen, verspringen en balwerpen), kun je aan het eind van het baanseizoen een medaille winnen. Zijn favoriete nummer is de 40 meter sprint. Deze liep Casper nu voor het eerst op spikes. Het resultaat was een mooi persoonlijk record.

tekst Pieter Grootes

 

15 jul 2019
15-juli-2019

Clubrecord 1500 meter voor Frans Dijkman

Baanatletiek

UTRECHT - Frans Dijkman (75) is nog maar twee maanden geleden toegetreden tot zijn nieuwe leeftijdsklasse van de masters M75, of de hardloper van atletiekvereniging Generaal Michaëlis is al volop op jacht naar de clubrecords. Vrijdagavond verbeterde hij in Utrecht zijn zes weken oude clubrecord op de 1500 meter met bijna een kwart minuut tot 6 minuten en 47 seconden.

tekst Pieter Grootes

 

9 jul 2019
9-juli-2019

Trackmeeting Wageningen

Baanatletiek

WAGENINGEN - Bij de trackmeeting vrijdagavond in Wageningen heeft Tonnie de Benis weer een beste tijd gelopen op de 800 meter, deze keer voor het eerst onder de 2 minuten en 5 seconden. Tonnie startte in de tweede van in totaal acht goed bezette series. Met een voorzichtige start door wat liesklachten opende hij met een rondje van 62 seconden, die hij kon doortrekken naar 2.04,62 minuten

tekst Pieter Grootes

 

9 jul 2019
9-juli-2019

Chaamloop

Lopen

CHAAM - Vorig jaar liep Lianne Verloop tijdens de Chaamloop ruim anderhalve minuut langzamer dan afgelopen zaterdagavond, met een officiële tijd van 40.46 op de 10 kilometer. “Ik weet zeker dat het parcours weer te lang was, maar een dik pr is het zeker”, zei Lianne na afloop. “Zelf klokte ik 39.47 op de tien met een tussentijd van 19.39 halverwege. Ondanks de regen en hier en daar tegenwind heb ik heerlijk gelopen. Wellicht ligt me dat toch beter dan zomerse warmte. Het verbaasde me trouwens dat dit tempo zo makkelijk aanvoelde. Voor mezelf heb ik nu eindelijk bewezen dat ik onder de 40 minuten kan; een ontzettend tof gevoel. En een fijn vooruitzicht voor de komende maanden van training.” Lianne heeft haar zinnen gezet op een tijd van anderhalf uur tijdens de halve marathon van Eindhoven. Veertig minuten op de 10 kilometer is daarvoor een goede voorspelling. Ze eindigde in Chaam als tweede bij de vrouwen senioren en vierde overall.

fotobijschrift Lianne Verloop behaalt een pr op de 10 kilometer

tekst Pieter Grootes

 

9 jul 2019
9-juli-2019

De uitputtingsslag die meerkamp heet

Baanatletiek

BEST - Voor velen geldt de meerkamp in de atletiek, met die ontregelende opeenvolging van twee dagen lang sprinten, werpen, springen, stoten en lopen, voor de technische atleet als een uitputtingsslag. Atletiekvereniging Generaal Michaëlis ontving ruim veertig verenigingen uit het hele land tijdens de jaarlijkse Kermismeerkampen. D-junior Milou Keulstra behaalde met haar vierde plaats op de zeskamp de hoogste plaats van de GM-atleten.

Het mag voor Milou Keulstra (12) een wonder heten dat ze zo hoog eindigde. “Bij het eerste nummer, de 60 meter horden op zaterdag, verrekte ik een spiertje”, zei Milou. Toch haalde ze dezelfde dag een pr bij het hoogspringen, en een dag later weer bij het kogelstoten en de afsluitende 600 meter. Haar trainingsmaatje Lotte Aerts behaalde een evenaring bij het verspringen. “Op de 600 meter kwam ik na de start in het gedrang terecht”, zei Lotte. “Daardoor moest ik buitenom veel lopers inhalen.” Ze werd op haar favoriete nummer tweede, op de zeskamp zelf werd ze zesde.

A-junior Sarah van der Stam (17): “Ik wist dat ik niet 100 procent fit was, maar bij het hoogspringen haalde ik na een paar mooie sprongen toch nog 1,47 meter, net één centimeter onder m’n pr.”

B-junior Tom van Schijndel (17) ziet zichzelf als een echte meerkamper. Het zat hem daarom toch een beetje dwars dat hij begin juni tijdens de Brabantse kampioenschappen zijn tienkamp-clubrecord verloor aan zijn clubgenoot Tom Michielsen. “Terugpakken gaat vandaag niet lukken”, wist Tom. “Wat kleine blessures.” Hij heeft nu zijn zinnen gezet op een tienkamp eind augustus in Wijchen.

Senior Stijn Groen is meer een loper in het meerkampveld. Hij won zijn serie van de 400 meter. “Bij het kogelstoten, verspringen en speerwerpen had ik een pr”, stelt Stijn tevreden vast. “Het polsstokhoogspringen heb ik maar laten schieten.”

fotobijschrift De finish van de 1500 meter als afsluiting van de tienkamp

tekst en foto Pieter Grootes

 

1 jul 2019
1-juli-2019

Persoonlijk record door extra trainen

Baanatletiek

DONGEN -  

Na een paar weken extra trainen op verspringen verbeterde Casper Deij (8) zijn persoonlijk record met maar liefst 30 centimeter. Wat liep hij trots rond. Voor lekker sprinten was het zaterdag in Dongen met 32 graden te warm. Balwerpen en de 150 meter deed Casper voor het eerst: een mooi richtpunt voor de volgende keer.

fotobijschrift Casper Deij sprong maar liefst 30 cm verder bij het verspringen

tekst Pieter Grootes
foto Anja Deij-Provoost

 

1 jul 2019
1-juli-2019

Orlando Louwers en Lotte Aerts Brabants kampioen

Baanatletiek

ZUNDERT - De D-junioren van AV Generaal Michaëlis Orlando Louwers en Lotte Aerts hebben zaterdag in Zundert Brabantse titels behaald. Orlando won zowel de 80 sprint als het hoogspringen, Lotte Aerts won de 1000 meter. Het hoogspringen en de 1000 meter waren ook clubrecords. C-junior Veerle van Erp verbeterde haar pas een week oude clubrecord op de 800 meter, goed voor Brabants brons.

Orlando behaalde eerst na een spannende strijd de eerste plaats bij het hoogspringen. Er waren nog twee atleten in de wedstrijd die beiden 1,65 meter haalden. Allebei strandden op 1,70 meter. Omdat Orlando minder foutsprongen had werd hij winnaar en dus Brabants kampioen. De sprong over 1,65 meter is naast een clubrecord ook de beste jaarprestatie van alle jongens D-junioren in Nederland.

Bij de 80 meter sprint behaalde Orlando met grote overtuiging de eerste plaats, zowel in de serie als in de finale. Bij de 80 meter horden haalde Orlando de derde plaats. Het was een spannende finish: bij de laatste horde lag Orlando nog vierde, en dus nog naast het podium.

Met de derde plaats bij het speerwerpen was Milou Keulstra de vierde GM’er op het Brabantse podium, geen onbekende plek voor de 12-jarige.

Veerle van Erp (15) was bijna twee seconden sneller op de 800 meter dan een week eerder in Utrecht. Nog altijd volgt ze eenmaal per week een specialisatie-looptraining in Vught.

fotobijschrift Orlando Louwers werd Brabants kampioen sprint en hoogspringen

tekst Pieter Grootes
foto Fred Louwers

 

26 jun 2019
26-juni-2019

Rennen CityRun

Lopen

VELDHOVEN - Casper Deij (8) loopt zaterdagavond tijdens de Cityrun in Veldhoven voor het eerst een 1400 meter, deels op de atletiekbaan, deels van het terrein af. Helaas telt het niet mee voor zijn pr’s, maar het was zeker een overwinning op zichzelf. Zijn zus Lisa gaat er als een speer vandoor op de 400 meter en wordt derde overall en eerste van de meisjes van 4 tot 5 jaar. Het was even spannend of ze ook in de prijzen zou vallen. Eigenlijk zou ze met haar 6 jaar de 1400 meter moeten lopen, maar ze mag toch de 400 meter doen. Ze is apetrots op haar allereerste trofee: geen beker, maar meer een schoen.

fotobijschrift Trofee

tekst Pieter Grootes

 

24 jun 2019
24-juni-2019

Luisteren naar de trainer, dan komen de pr’s vanzelf

Baanatletiek

UDEN/BEST/UTRECH - Terwijl Simone Weijers (17) zondag in Uden haar volgende beurt afwacht bij het hoogspringen, sluipt ze stiekem de blauwe Mondobaan op. Vanaf de kant staat trainer Marcel van der Lubbe van AV Generaal Michaëlis druk te gebaren. Even later springt ze voor het eerst over 1,45 meter. “Er zijn er die hoger springen bij de club”, zegt de B-junior bescheiden, maar haar glimlach spreekt boekdelen.

Eigenlijk is de atletiek wat persoonlijke records betreft een buitenbeentje in de sport. Bij elke wedstrijd kan je het resultaat van wat je tijdens de training opgestoken en geoefend hebt direct laten testen. En ervaren hoeveel voldoening een verbetering geeft. Ook Veerle van Erp (15) tovert haar grootste glimlach tevoorschijn als zaterdag tijdens de competitie voor C-junioren in Best het pr-woord valt: “Nee, niet vandaag. Maar wél gisteravond in Utrecht op de 800 meter, een verbetering van m’n clubrecord. Begin van dit jaar liep ik nog 2 minuten en 31 seconden. Nu ging ik van 2.30 naar 2.29.” Ook haar middenafstandstrainer Wichard de Benis klinkt tevreden: “Met rondjes van 73 en 76 seconden blijft ze nu net onder die magische grens van tweeënhalf minuut. Met een indeling op tijd in elf series in Utrecht kan je je mooi optrekken.” Ook senior Tonnie de Benis loopt in één van acht 1500 meter-series, met rondjes van 71, 70 en 73 seconden gevolgd door een eindsprint, een pr.

Competitie
De indeling van de competitie is altijd een heel gepuzzel. “Dat kunnen we pas doen als ook het tijdschema bekend is”, legt trainer Marcel Leijten uit. “Natuurlijk willen we als team zoveel mogelijk punten halen, dus onze atleten op hun beste onderdeel inzetten. Maar een atleet kan niet tegelijkertijd sprinten en verspringen, vandaar.” Het slotnummer van de competitie voor B-junioren, zondag in Uden, is de viermaal 100 meter estafette. De eer is aan Noah Terhoeve, Olivier Risseeuw, Niklas Dhondt en slotloper Mats Keulstra. Alleen bij de tweede wissel op de bij sprinters zo geliefde harde blauwe ondergrond is er een kleine hapering in het treintje: “Ik was ietsje te laat weg”, bekent Niklas na afloop. De ploeg eindigt in hun poule op plaats 7 van 18. De meisjesploeg was verre van compleet. Lichtpuntjes zijn de twee overige pr’s van Simone Weijers (100 meter sprint, verspringen) en Noah Terhoeve (verspringen).

Bij de competitie voor D-junioren, zaterdag in Best, hebben de meisjes van GM de wedstrijd gewonnen, mede dankzij pr’s van Lotte Aerts (kogelstoten), Milou Keulstra (verspringen, horden) en Gaby van Sluisveld (kogelstoten). Daniëlle Vis verbetert haar beste tijd op de 1000 meter met maar liefst driekwart minuut tot net boven de 4 minuten.

fotobijschrift Niklas Dhondt geeft het estafettestokje over aan Mats Keulstra

tekst Pieter Grootes
foto Yves Dhondt

 

19 jun 2019
19-juni-2019

Doorstarters lopen hun eerste wedstrijd

Lopen

DEN BOSCH - Gestart met harlopen in maart 2019, nog maar net doorstarter en dan al je eerste 5 km wedstrijd lopen, hoe stoer is dat? Begeleid door trainer Frans Strikwerda liepen Daan Walraven, Maurice Strijbosch en Marion van de Wiel op dinsdag 18 juni hun eerste 5 km wedstrijd: de Staete Makelaars Jeroen Boschloop door het mooie gebied "Bossche Broek". Marion had al een klein beetje ervaring opgedaan tijdens de Ambtenarenloop 2019, voor Daan en Maurice was dit de eerste keer. En hoe leuk is het dan om voor de eerste keer je naam vermeld te zien staan op uitslagen.nl?

Maurice liep een tijd van 26.41, Daan 29.52 en Marion had 29.51 op de teller staan. Een goede prestatie voor lopers die pas in maart begonnen zijn met hardlopen. Petje af! 

 

 

 

fotobijschrift Stoere Doorstarters

tekst Kathinka van Dijk
foto Onbekend

 


Deel op sociale media:

Terug naar boven