23 apr 2018
23-apr-2018

Talentenrun

Lopen

ROERMOND - Op uitnodiging van voormalig toploper Cor Lambregts liepen Tonnie de Benis en Matthijs van den Broek zondag de 5 kilometer Talentenrun, onderdeel van de City Run Roermond. De Talentenrun is speciaal opgezet voor lopers van 15 tot en met 22 jaar om ervaring op te doen. Ze moeten dan wel minimaal 18 minuten en 30 seconden achter hun naam hebben staan. Ondanks het warme weer bleven Tonnie (17.51) en Matthijs (18.13) ruim onder die tijd.

fotobijschrift Talentenrun 2018

tekst Pieter Grootes

 

23 apr 2018
23-apr-2018

Hardlopen

Lopen

OISTERWIJK - Lianne Verloop, sinds vorige week in het bezit van een wedstrijdlicentie, liep zaterdagavond tijdens de Vennenloop in Oisterwijk ruim twee minuten van haar beste tijd af. Frank Abbink en Peter Cras haasden haar naar een mooie tijd van 1.06.51 uur op de 15 kilometer. Peter Cras moest na 5 kilometer lossen, waarna Frank het tempo strak hield. Ze werd daarmee eerste bij de vrouwen senioren. Frank volgde in 1.07.06, Peter Cras in 1.07.22. Dat was goed voor de derde plaats bij de masters M55.

fotobijschrift Vennenloop 2018

tekst Pieter Grootes

 

23 apr 2018
23-apr-2018

GM-team neemt voorsprong in Athletics Champs competitie

Baanatletiek

BEST - Het team van AV Generaal Michaëlis met de tweedejaars A-pupillen Bram van Stiphout, Rens Timmermans, Thomas Rutgers, Lotte Aerts, Milou Keulstra, Gaby van Sluisveld, Jasmijn van de Vijver en Hilde van Dam is de grote winnaar van de eerste wedstrijd van de Athletics Champs competitie. Ze behaalden de meeste punten van alle Kempische verenigingen.

Tijdens de wedstrijd, zaterdag in Best, zijn ook een aantal clubrecords verbroken. Milou Keulstra (MPA) verbeterde het record op de 60 meter horden, Andreas de Beer (JPC) bij het slingeren. Twee atleten evenaarden het clubrecord: Milou Keulstra bij het polsstok-verspringen en Tess Aerts (MPC) bij het slingeren. Bij het slingeren wordt met een slingerbeweging een hoepel zo ver mogelijk weggeworpen. Dit onderdeel bereidt jonge atleten voor op het discuswerpen.

De eerste competitiewedstrijd van de vrouwen, die uitkomen in de tweede divisie, eindigde zondag in Vught in een teleurstelling. De negen deelnemers eindigden in hun poule op de twaalfde plaats.

A-pupil Lotte Aerts (11) verbeterde donderdagavond het clubrecord op de 3000 meter tot 11.54,41 minuten, dat is ruim 15 kilometer per uur. Ze won daarmee ook de wedstrijd in Oud-Beijerland

tekst Pieter Grootes

 

16 apr 2018
16-apr-2018

Clubrecord vortex

Baanatletiek

BEST - Tweedejaars A-pupil Milou Keulstra (11) heeft woensdag andermaal het clubrecord vortexwerpen verbeterd. Tijdens een avondwedstrijd in Best wierp ze de vortex anderhalve meter verder dan het oude record van 33 meter, dat ze sinds eind vorig jaar deelde met haar clubgenote Lotte Aerts. Hoe vaak die twee het record van elkaar afgepakt hebben? Ze zijn de tel inmiddels kwijt. De vortex is een zachte, groot uitgevallen dart, ideaal als veilige voorbereiding op het speerwerpen dat straks als junior op het programma staat.

tekst Pieter Grootes

 

16 apr 2018
16-apr-2018

Derde BK 10 km

Lopen

BERGEN OP ZOOM - Ronnie van Dortmont is derde geworden in de klasse Masters M45 bij de Brabantse kampioenschappen 10 kilometer op de weg. Op het pittige parcours met wat klimmetjes in Bergen op Zoom liep hij zondag een tijd van 39 minuten en 35 seconden: “Ik ben erg tevreden, gezien de voorbereidingen.”

fotobijschrift Ronnie van Dortmont behaalde de derde plaats bij de BK 10km bij de M45

tekst Pieter Grootes

 

16 apr 2018
16-apr-2018

Competitie atletiek van start

Baanatletiek

HELMOND - Tijdens de eerste wedstrijd van de competitie voor C/D-junioren hebben de D-meisjes van AV Generaal Michaëlis de derde plaats behaald in hun poule. De C-jongens eindigden zaterdag in Helmond op de vierde plaats, de C-meisjes op de zesde plaats en de D-jongens op de elfde plaats van de dertien deelnemende verenigingen.

De D-jongens waren in het nadeel omdat ze met vier atleten acht verplichte nummers moesten verdelen. Wat dat betreft hadden de succesvolle D-meisjes het makkelijker. Emma van ’t Westende behaalde met haar sprong over 1,35 meter en de tweede plaats de meeste punten binnen voor het team. Hun derde plaats had de ploeg, met verder Eliza Dielhof, Iris van Sluisveld, Sanne van de Wiel, Loes van Gaalen, Daniëlle Vis en Gitta de Rooij, vooral te danken aan degelijke prestaties, zonder echte uitschieters.

De C-jongens behaalden op de viermaal 100 meter estafette de derde plaats.

tekst Pieter Grootes

 

13 apr 2018
13-apr-2018

Helpt u mee bij de atletiek tijdens de Schoolsport Olympiade ?

Algemeen

BEST - Op vrijdag 1 juni wordt in Best de Schoolsport Olympiade gehouden van 8.30 - 14.00 uur. Zo’n 600 enthousiaste leerlingen van de groepen 6 en 7 van de Bestse scholen starten deze dag met een officiële opening op onze atletiekbaan. Zij beoefenen in groepen diverse sporten en strijden om de grote beker. Zo’n 100 kinderen doen mee met atletiek op o.a. de onderdelen sprint, hoog- en verspringen en vortexwerpen.

Om deze dag vol sportieve prestaties van de kinderen goed te laten verlopen, zijn er veel vrijwilligers nodig om mee te helpen met het jureren bij de diverse atletiekonderdelen. (Niet voor alle onderdelen is jury-ervaring noodzakelijk)
Heeft u zin deze scholieren een gezellige, sportieve dag te bezorgen? U kunt zich aanmelden om te helpen via een mailtje naar Fred Louwers: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via een telefoontje naar 06 41452441.

Wij zien u graag op vrijdag 1 juni.  

tekst Organisatie Atletiek, Schoolsportolympiade

 

9 apr 2018
9-apr-2018

Rabobank Clubkas Campagne

Algemeen

BEST - Het bestuur van GM roept haar leden en andere belanghebbenden op hun stem uit te brengen op GM tijdens de Rabobank Clubkas Campagne. Rabobank Het Groene Woud heeft 100 duizend euro beschikbaar gesteld, speciaal voor verenigingen. Ook AVGM doet mee. Alle leden van de Rabobank mogen in april vijf stemmen uitbrengen op hun favoriete club. “We willen atletiek aanbieden aan een breed publiek, van peuters tot ouderen, of atleten met een beperking”, zegt voorzitter Paul Hoen. “Daarvoor moeten we veel trainers kunnen opleiden. Denk maar aan (nordic) wandelen, hardlopen, bootcamp en baanatletiek. Met meer trainers kunnen we het aanbod en de trainingstijden verruimen. Elke stem voor onze club helpt daarbij.”

tekst Pieter Grootes

 

6 apr 2018
6-apr-2018

Start Kempisch baancircuit met record

Lopen

BEST - Vrijdagavond was voor de atleten van AV Generaal Michaëlis de aftrap van de eerste van een serie van vier avondwedstijden van regio de Kempen. A-junior Sander Smits (19) verbeterde in Veldhoven op de 110 meter horden het circuit-record van een andere GM’er, Bram Elevelt. Daarmee komt het aantal GM-records in het negenjarig bestaan van het circuit op elf.

Zaterdagavond klonk het startschot voor de Grensloop over tien Engelse mijl in Reusel. Drie GM’ers zochten de grens op: Frank Abbink, Lianne Verloop en Peter Cras. Alle drie waren iets te voortvarend gestart, zodat er na enkele kilometers door de warmte wat gas terug genomen moest worden. Frank Abbink noteerde met 1.10.06 de snelste tijd. Lianne Verloop liep met 1.13.12 uur de derde beste tijd van alle vrouwen, inclusief de officiële wedstrijd. Peter Cras volgde op de vierde plaats in de categorie Masters M55.

fotobijschrift Lianne Verloop, Peter Cras en Frank Abbink bij de Grensloop

tekst en foto Pieter Grootes

 

3 apr 2018
3-apr-2018

Openingswedstrijd Helmond

Baanatletiek

HELMOND - De openingswedstrijd in Helmond op Tweede Paasdag werd door ruim veertig GM’ers bezocht, waaronder vier Athletics Champs teams. Dat leverde bij de pupillen negen individuele podiumplaatsen op bij de Athletics Champs meerkamp en twintig bij de junioren en senioren. Sander Smits (hoog), Tom van Schijndel (Engelse mijl, kogel), Mats Keulstra (hoog), Orlando Louwers (hoog), Emma van de Valk (hoog), Loes van Gaalen (speer), Emma van ’t Westende (hoog) en Ilonka de Bresser (150m, speer) wonnen. Bij de pupillen wonnen Lars van Stiphout, Milou Keulstra en Joyce van Sluisveld de meerkamp.

tekst Pieter Grootes

 


Deel op sociale media:

Terug naar boven