Woordzoekers - Week 2

22-02
22 Feb 2021
Woordzoekers - Week 2 Lopen Wanneer: 22 Feb 2021 - 21 Mar 2021
De komende weken dagen we je uit om te gaan hardlopen of wandelen. Drie weken lang delen we 5 routes. In deze routes zijn letters verstopt, die samen een... Lees meer

Alternatieve crosscompetitie

17-02
17 Feb 2021
Alternatieve crosscompetitie Cross Wanneer: 17 Feb 2021 , 00.01 uur - 21 Mar 2021, 23.59 uur
Dit jaar hebben we helaas geen Broos van Erp Crosscompetitie, geen Joe Mann Bosloop en ook de Conditio Trimloop is de afgelopen... Lees meer
23 feb 2021
23-feb-2021

Update corona-maatregelen

Algemeen

BEST - De Rijksoverheid heeft op dinsdag 23 februari 2021 in een persconferentie bekend gemaakt dat sporten in groepsverband vanaf 3 maart 2021 wordt toegestaan voor iedereen in de leeftijd tot 27 jaar. Tot nog toe mocht alleen jeugd tot 18 jaar dat.

Voor baanatletiek betekent dit dat de normale trainingen grotendeels weer hervat kunnen worden. Een enkeling is 27 jaar of ouder. Deze atleten kunnen helaas niet deelnemen aan de groepstraining, maar kunnen wel in duo´s blijven trainen op de atletiekbaan.

De secties lopen en wandelen hebben weinig leden tot 27 jaar. Helaas kunnen we hun trainingen dus nog niet opstarten. Eén specifieke bootcampgroep heeft wél veel leden tot 27 jaar. Zij zullen onder dezelfde voorwaarden als bij baanatletiek de trainingen hervatten. Deze leden worden via hun trainer verder geïnformeerd.

Wel verzoekt het bestuur alle jongeren en jongvolwassenen om ook tijdens de training zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand  te blijven respecteren. Voor onze sport is nauw contact niet nodig. Laten we dus samen verstandig gebruik maken van de sportmogelijkheden en zo de risico´s van de verspreiding van corona beperken. Bij het verzamelen of verlaten van de training geldt onderling altijd de 1,5 meter afstand.

Ondertussen zien we afgelopen week veel leden actief bij de woordzoekertochten. Goed om iedereen zo actief te zien! De jeugdcross op onze atletiekbaan staat zondag gepland en heeft al bijna 60 inschrijvingen. We zijn ook benieuwd naar jullie prestaties in de alternatieve crosscompetitie. De quizavond staat zaterdag op het programma. Laten we er samen digitaal een gezellige avond van maken. Inschrijven kan nog tot en met aanstaande vrijdag.

tekst Paul Hoen

 

16 feb 2021
16-feb-2021

Onderlinge baancross (voor jeugd t/m 17 jaar)

Cross

BEST - Zondag 28 februari en 14 maart organiseren we, binnen de huidige maatregelen, een onderlinge crosswedstrijd voor de jeugd t/m 17 jaar.

Zoals je op de poster kunt zien is het niet voor het eerst dat we een crosswedstrijd op de baan organiseren. Jaren geleden is deze cross al eens onderdeel geweest van de Broos van Erp-crosscompetitie. Ditzelfde parcours is eens goed afgestoft en aangepast op de actueleinrichting van onze baan. Onderschat het rondje niet, want per ronde pakken we maarliefst 5 zandbakken mee!

Om kans te maken op een podiumplaats moeten beide crossen worden meegelopen. Zie voor meer informatie het evenement op onze website!

 

fotobijschrift Poster

tekst Martin, namens de Wedstrijd Organisatie Commissie

 

15 feb 2021
15-feb-2021

Woordzoekers

Algemeen

BEST - De komende weken schotelen we je voor...

  • 15 routes
  • met 15 woorden
  • bestaand uit totaal 150 letters
  • en samen 150 beweegkilometers in totaal

 

We dagen je uit! Vind jij alle woorden?

Er zijn een aantal routes (diverse afstanden) uitgezet. Langs deze routes zijn, zo veel mogelijk op lantaarnpalen, letters geplakt. Deze letters vormen een woord. (Niet overal is een lantaarnpaal beschikbaar, in dat geval zit de sticker met letter op iets anders). Volg zo’n route op de door jou gekozen manier en
het door jou gekozen tijdstip en vind het woord.

Wanneer?
Op maandag 15 en maandag 22 februari en op maandag 1 maart worden er steeds 5 routes (diverse afstanden) bekend gemaakt. De stickers die het woord vormen op de gekozen route hebben allemaal dezelfde kleur. Je hebt tot en met maandag 21 maart de tijd om één of meerdere van deze routes te lopen en woorden te vinden. Je mag er zoveel routes lopen als jezelf wilt.

Uitslag
De uitslag wordt bekend gemaakt kort na 21 maart. In de week daarna zal, afhankelijk van de Corona-maatregelen, de uitreiking van een alternatieve prijs plaats vinden.

Bonuspunten
We zien je graag deelnemen aan deze activiteit. Hierom is in het deelnameformulier de optie opgenomen om een selfie met het woord (na afloop op papier geschreven) of met een letter (onderweg genomen) mee te sturen.

Hoe?

Namens de organisatie, heel veel succes!

Jeroen Bijnen, Jeroen Tekelenburg, Bart te Walvaart, Joep Goossens,
Kathinka van Dijk, Martin Nijkamp

tekst Organisatie Woordzoekers

 

14 feb 2021
14-feb-2021

AVGM Quiz-avond

Algemeen

BEST - Op zaterdag 27 februari 2021 organiseert AVGM een digitale quizavond voor alle leden en vrijwilligers. Een corona-proof activiteit waar iedereen vanuit zijn eigen woonkamer aan kan deelnemen.

Om 20:15 uur verzamelen we digitaal in een Teams-sessie met alle deelnemers. Om 20:30 uur starten we de quiz via Kahoot!. Je hebt dus een computer én smartphone nodig. De quiz bestaat uit meerdere vragenrondes en bevat uiteenlopende onderwerpen. De quiz duurt ongeveer 1,5 uur.

Aanmelden
Zin in een gezellige AVGM-avond? En word jij de AVGM-quiz clubkampioen? Schrijf je nu in via het aanmeldformulier op onze website. De aanmelding moet uiterlijk vrijdag 26 februari 2021 zijn ontvangen.

Bij de aanmelding dien je je naam en e-mailadres op te geven. De uitleg voor de quizavond en benodigde Teams-link ontvang je op dit e-mailadres voor aanvang van de activiteit. 

Meer informatie
Zie het evenement op onze website

fotobijschrift Poster

tekst Organisatie AVGM Quiz-avond

 

12 feb 2021
12-feb-2021

Bestuurslid baanatletiek

Algemeen

BEST - Zoals eerder gemeld in ons AVGM-nieuwsbericht van 4 november, kan Carola Janssen haar drukke baan en gezinsleven helaas niet meer combineren met de functie van bestuurslid baanatletiek bij Generaal Michaëlis.

Naar aanleiding van deze vacature is het bestuur erg blij dat een opvolger heeft gesolliciteerd, namelijk Stijn Groen. In de komende algemene ledenvergadering zal het bestuur dan ook voorstellen Stijn te benoemen tot bestuurslid baanatletiek. Natuurlijk zal in deze vergadering op passende wijze afscheid worden genomen van Carola. Zij heeft zich de afgelopen jaren binnen ons bestuur voor meer dan honderd procent ingezet voor de belangen van GM in het algemeen en voor de belangen van de baanatletiek in het bijzonder.

Op dit moment is het, vanwege de coronapandemie, niet duidelijk wanneer onze ledenvergadering kan plaatsvinden. Om de baanatletiek binnen het bestuur optimaal te kunnen ondersteunen heeft het bestuur besloten Stijn tot de eerstvolgende ledenvergadering te benoemen als waarnemend bestuurslid baanatletiek. Dat betekent dat Stijn vanaf nu de operationele zaken van Carola overneemt.

Ter kennismaking volgt hierbij de introductie van Stijn.

Namens het bestuur,

Paul Hoen, voorzitter

 

Mijn naam is Stijn Groen. Sinds 2007 ben ik lid van AVGM en dus al vanaf mijn negende lid van deze mooie vereniging. In deze tijd heb ik veel van de baanatletiek gezien. Ik heb lang getraind voor de middenlange afstanden op de baan, en de laatste jaren ben ik me aan het specialiseren op de sprint en 400 meter horden bij de senioren. Daarnaast loop ik in de winter vaak mee met de verschillende crossen in de buurt. En in het zomerseizoen zet ik me vol in op verschillende wedstrijden, als atleet of als vrijwilliger. Hierdoor ben ik vaak op de baan te vinden en heb ik de club goed leren kennen.

In 2021 ben ik begonnen als (waarnemend) bestuurslid baanatletiek. Doordat ik zelf veel bezig ben met de baan- wedstrijdatletiek, vaak op de baan aanwezig ben en mijzelf meer wilde inzetten voor deze club heb ik besloten dat ik dit een mooie uitdaging vind.

In 2019 ben ik afgestudeerd aan de studie elektrotechniek op de Fontys in Eindhoven. Sindsdien werk ik bij Sioux Technologies in Eindhoven waar ik micro-elektronica ontwerp en uitwerk. Daarnaast ben ik graag bezig met drones, elektronica en muziek.

 

fotobijschrift Stijn Groen

tekst Stijn Groen

 

2 feb 2021
2-feb-2021

Harde lockdown verlengd

Algemeen

BEST - De Rijksoverheid heeft op 2 februari in een persconferentie bekend gemaakt dat de huidige harde lockdown wordt verlengd tot en met tenminste 2 maart 2021. Dat betekent helaas dat we de trainingen voor de lopers (incl. bootcamp) en wandelaars nog niet kunnen opstarten. Dat is ontzettend vervelend voor alle verenigingsactiviteiten bij GM, maar het kan helaas niet anders. Onze sport heeft als groot voordeel ten opzichte van andere sporten dat het ook individueel kan en dat het een buitenactiviteit is. Blijf daarom individueel, met een trainingsmaatje op 1,5 meter afstand of met je gezin sporten. We zien jullie graag sportief voorbij komen op social media (tag AVGM). 

Als vereniging wordt ter afleiding een aantal corona proof activiteiten voorbereid, waarbij de leden van GM met elkaar verbonden blijven. Houd hiervoor onze website, social media en/of je mailbox in de gaten!

De nieuwe datum voor de algemene leden vergadering moet nog worden vastgesteld en hangt af van het verloop van de corona-pandemie.

Houd vol en blijf gezond!

tekst Paul Hoen

 

23 jan 2021
23-jan-2021

Update: avondklok

Algemeen

BEST - De avondklok gaat zaterdag 23 januari 2021 in. Vanwege de aanpassing van de tijden voor de avondklok, namelijk van 21:00 tot 4:30 uur, worden onze trainingstijden voor de baanatletiek niet aangepast.

tekst Paul Hoen

 

20 jan 2021
20-jan-2021

Avondklok

Algemeen

BEST - Het kabinet heeft op 20 januari 2021 in een persconferentie het voornemen uitgesproken om een avondklok te gaan instellen om zo de Corona besmettingen verder terug te dringen. Het zou in dat geval niet toegestaan zijn om tussen 20:30 uur en 04:30 uur de straat op te gaan. Momenteel worden bij AVGM, in verband met Corona maatregelen, alleen baanatletiektrainingen (met vooral jeugd) gegeven. De trainingen voor lopen (incl. bootcamp) en wandelen liggen helaas stil. De eventuele avondklok zou gevolgen hebben voor enkele atletiektrainingen. Trainingstijden worden dan waar mogelijk aangepast, zodat de jeugd toch de mogelijkheid houdt om te blijven sporten, en worden via de trainers gecommuniceerd.

tekst Paul Hoen

 

12 jan 2021
12-jan-2021

Verlenging harde lockdown

Algemeen

BEST - Op 12 januari heeft de overheid tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat het huidige pakket van Corona maatregelen wordt verlengd tot en met minimaal 9 februari 2021. De baanatleten, met vooral jeugd, kunnen op de huidige wijze én binnen de geldende Corona maatregelen doorgaan. Helaas betekent de verlenging dat de trainingen en activiteiten voor onze lopers (incl. bootcamp) en wandelaars nog niet kunnen worden opgestart. Een tegenvaller voor ons allemaal. Blijf actief en zoek een loop- of wandelmaatje om met plezier te blijven wandelen en lopen. Hopelijk zien we elkaar in februari weer bij GM!

Het Bestuur ziet zich hierbij ook genoodzaakt om de geplande Algemene ledenvergadering van 26 februari 2021 te verplaatsen naar het voorjaar. Een fysieke vergadering, waar onze leden allemaal aan deel kunnen nemen, heeft de voorkeur boven een digitale vergadering. De nieuwe datum zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt. 

tekst Paul Hoen

 

2 jan 2021
2-jan-2021

Frank Dane (Radio 538) in gesprek met Bram Flierman

Algemeen

BEST/HILVERSUM - Dit bericht is nu niet zo actueel meer, maar toch leuk om hier nog even te plaatsen. Toen er in november jongstleden in het Eindhovens Dagblad uitgebreid aandacht werd besteed aan onze Bram Flierman, is hij op dezelfde dag benaderd door Radio 538 voor een live interview met dj Frank Dane. Er is hiervan een beeldopname boven water gekomen en die willen we GM niet onthouden. 

Interview met Bram Flierman bij Radio 538 (20 november 2020) 

Zie ook Bram Flierman krijgt het podium dat hij verdient

 

fotobijschrift Frank Dane met sidekicks in gesprek met Bram Flierman

tekst René Uijthoven
foto Video still Radio 538

 


Deel op sociale media:

Terug naar boven