Kraamkamer van AV Generaal Michaëlis puilt uit

Indoor

BEEK EN DONK - Het is dringen in de kraamkamer van Generaal Michaëlis. En ja, het zijn allemaal meisjes. Tijdens de Athletic Champs indoor in Beek en Donk won het team van de A-pupillen. En een dag later, zondag bij de Dieprijtcross in Eersel, behaalden de meisjes weer een vol podium. Wat zou het mooi zijn als het clubje over twee weken tijdens de 60e Joe Mann Bosloop helemaal compleet is. De eerste vijf, zes plaatsen in het GM-blauw: het zou zomaar kunnen.

Hilde van Dam, Micki Geijsels, Milou Keulstra, Isabella Passchier, Gaby van Sluisveld, Iris van Sluisveld, Daniëlle Vis en Sanne van de Wiel waren verantwoordelijk voor dit indoor-succes. Van alle tien teams wonnen ze de estafette, de horden en het kogelstoten. Bij het hoogspringen en de sprint werden ze met miniem verschil tweede. Milou Keulstra, de huidige Brabantse crosskampioen, verbeterde het clubrecord op de 40 meter horden.

De indoorwedstrijd is door maar liefst 37 GM-pupillen bezocht, verdeeld over vier teams. Op het programma stond de vierkamp met 40 meter sprint en horden, en, afhankelijk van de leeftijd, aangevuld met kogelstoten en hoogspringen (A-pupillen) of medicinebal werpen en hurk-hoogspringen. En voor alle teams telde ook de estafette mee. Naast de overwinning van de meisjes A-pupillen, eindigde het team van de C/mini-pupillen op de tweede plaats, het team van de B-pupillen op de vijfde plaats. De jongens A-pupillen werden zevende.

Jorrit Verhagen (JPB) verbeterde het clubrecord medicinebal werpen en hurk-hoogspringen, dat is het springen met een rechte aanloop. Stijn Pero (JCP) evenaarde dat record.

Zes GM-junioren deden mee aan de meerkamp met 50 meter sprint, kogelstoten en hoogspringen. Sarah van der Stam (MB) won het zilver. Niklas Dhondt (JC) nam het brons mee naar Best, mede dankzij een persoonlijk record bij het kogelstoten.

fotobijschrift Het winnende pupillen-team tijdens de indoor. Iris van Sluisveld en Sanne van de Wiel liepen een dag later ook de Dieprijtcross

tekst Pieter Grootes
foto Carola Janssen


Deel op sociale media:

Terug naar boven