Dieprijtcross

Cross

EERSEL - De A-pupillen Nick van Bree en Eliza Dielhof stegen tijdens de Dieprijtcross boven zichzelf uit. Nick was als eerste weg, liep bijna een volle ronde op kop, maar moest in de tweede en laatste ronde een seconde op de winnaar toegeven om tweede te worden. Eliza liep ruim 20 seconden uit op haar clubgenote Sanne van de Wiel, die op de tweede plaats eindigde. Iris van Sluisveld maakte het podium compleet. “Ik voelde wel dat ik dat ik een dag eerder die indoor heb gedaan”, zei Sanne. Ze verbeterde toen haar persoonlijk record hoogspringen. “Normaal zit ik dichter bij Eliza in de buurt.”

Tijdens de korte cross waren Tonnie de Benis en Daan van Hoof zo met zichzelf bezig, dat ze de scherpe afslag naar de finish misten. Gelukkig was de jury coulant, want hun eindsprint ging om de derde en vierde plaats. Daan, die net een achterstand had ingelopen, kreeg de derde plaats toegewezen, met dezelfde tijd als zijn trainingsmaat. Lars van Stiphout (JPC) won; Robin Spijkerboer (Msen) en Joyce van Sluisveld (MPC) – na een hele snelle start – eindigden op de tweede plaats.

fotobijschrift Nick van Bree (rechts) gaat diep in zijn poging om op het Eerselse recreatie-strand de kop terug te pakken

tekst Pieter Grootes
foto Koen van de Wiel


Deel op sociale media:

Terug naar boven