Wandelaars en trimmers welkom bij de 60e Joe Mann Bosloop

Cross

BEST - Atletiekvereniging Generaal Michaëlis houdt zondag 29 januari de 60e Joe Mann Bosloop. Het programma begint om 10.00 uur met trimlopen van 950, 3400, 5900 of 8300 meter. Het parcours is bij het Joe Mann natuurtheater. Het officiële wedstrijdprogramma in de verschillende leeftijdsklassen start om 11.00 uur. De wandelaars vertrekken om 10.30 uur voor een rondje van 7 kilometer.

De Joe Mann Bosloop is de zesde van acht crossen die meetellen voor de Runnersworld Kempische Cross Competitie. Deze competitie wordt georganiseerd door de Kempische atletiekverenigingen. De zes beste resultaten tellen mee. In het tussenklassement na vijf wedstrijden staan Robin Spijkerboer (Msen), Sanne van de Wiel (MPA) en Joyce van Sluisveld (MPC) op de eerste plaats. Tom van Schijndel (JC), Ilse van de Wiel (MD), Nick van Bree (JPA), Iris van Sluisveld (MPA) en Lars van Stiphout (JPC) volgen op de tweede plaats.

De ronde is met spikes te belopen, kleedruimte is aanwezig. Er zijn ereprijzen voor de wedstrijdcategorieën; alle deelnemers ontvangen een herinnering. Inschrijven kan zondag ter plaatse vanaf 9.00 uur. Voorinschrijven kan tot en met donderdag 26 januari via avgm.nl. Hier is ook het volledige programma te vinden, evenals het parcours, het inschrijfgeld en de complete tussenstand van de competitie.

Wandelaars worden voor het eerst uitgenodigd bij deze jubileum-editie. Onder begeleiding van een wandeltrainer maak je een wandeltocht van ongeveer 7 kilometer. De start is op de parkeerplaats bij het Joe Mann paviljoen. Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Jubileum
De 60e Joe Mann Bosloop is de aftrap van het jubileumjaar van GM. De eerste ‘officieuze’ Joe Mann Bosloop werd al in het najaar van 1957 gehouden. Pas in maart 1958 werd het een officiële wedstrijd. Beide keren won GM-lid Fons Veldhuizen. Het lukte Broos van Erp, mede-oprichter van GM en destijds lid van de propagandacommissie van de Atletiekunie, in 1960 zelfs het Nederlands Kampioenschap cross naar Best te halen.

In al die jaren slaagden maar weinig GM-leden erin de wedstrijd bij de senioren te winnen. Fons Veldhuizen won ook de vijfde editie in 1962, Wichard de Benis de 39e editie in 1996. De vrouwen senioren komen pas vanaf 1970 voor in de uitslag, met Wendy Mutsaarts als enige winnares van Generaal Michaëlis. Dat was in 2002 bij de 45e editie.

fotobijschrift De start van de Joe Mann Bosloop

tekst Pieter Grootes
foto Tiny Steenbakkers


Deel op sociale media:

Terug naar boven