Geen zes, maar vijf aan kop in Joe Mann Bosloop

Cross

BEST - Zelden werd het gemis van Sanne van de Wiel zo gevoeld als zondag tijdens de 60e Joe Mann Bosloop. De eerste zes plaatsen voor de meisjes A-pupillen van Generaal Michaëlis, het had zomaar gekund. De succesreeks stokte echter bij vijf, want helaas: Sanne zat ziek thuis. Brabants kampioen Veerle van Erp (MD) won, Robin Spijkerboer eindigde op de tweede plaats bij de mannen senioren.

In alle vijf voorgaande crossen van de Kempische Cross Competitie lukte het de meisjes A-pupillen steeds het volledige podium te bezetten. Maar nooit waren ze compleet. Zo liep Milou Keulstra (10) dit seizoen terecht al minder wedstrijden, maar wél de belangrijke. Begin november won ze de Zilvermeercross in Mol, eind november eindigde ze op de tweede plaats tijdens de Tilburgse Warandeloop en eind december werd ze in Waalwijk voor de vierde opeenvolgende keer Brabants kampioen. En zondag lonkte ook nog eens de Mastboscross in Breda, een wedstrijd van het nationale Lotto Crosscircuit. Ze gaf de voorkeur aan haar thuiswedstrijd, de Joe Mann Bosloop. Dat siert haar. Ze won ruim voor Iris van Sluisveld (10), die net als tijdens de Oirschotse Auwjoarscross de tweede plaats pakte. “Het leuke van deze thuiswedstrijd is dat je weet hoe het parcours loopt”, zei de atlete, die drie keer per week traint. Lotte Aerts (9), derde in de rij, had ‘lekker gelopen’, ondanks een lichte verkoudheid. Eliza Dielhof werd vierde. Twee weken eerder won ze met gemak de cross in Eersel. Het laat zien hoezeer het clubje aan elkaar gewaagd is. Gaby van Sluisveld (9) eindigde op plaats vijf: “Ik ben rustig gestart en heb er nog een paar kunnen inhalen.” Ze kan maar twee keer per week trainen, want volleyballen doet ze ook graag. Sanne van de Wiel had het succes zeker nog completer kunnen maken, als ze niet ziek geweest was. In de voorgaande crossen won ze twee keer (Sint Oedenrode, Oirschot), twee keer werd ze tweede (Veldhoven, Eersel). Alleen in Reusel eindigde ze op plaats drie.

Thuiswedstrijd
Robin Spijkerboer (30) behaalde de tweede plaats bij de mannen senioren. “Ik ben snel gestart omdat het een thuiswedstrijd was. Bijna twee kilometer liep ik op kop”, schetste hij het wedstrijdverloop. Toen kwam Ben Souwen, de latere winnaar van Eindhoven Atletiek, voorbij. “Vanaf dat moment was het vooral die tweede plaats vast zien te houden.” Na afloop schatte Robin zijn kansen om zijn eerste plaats in het klassement te behouden: “Veel hangt ervan af hoeveel punten ik over twee weken tijdens de Wedertcross in Valkenswaard kan pakken.”

Tonnie de Benis (17) eindigde bij de korte cross op de derde plaats. “Het was zwaar, het was dan ook pas m’n derde cross. Ik heb een lang baanseizoen achter de rug, daarna wil ik altijd wat rust pakken.” Wel koos hij bewust voor de korte cross in plaats van zijn klasse van de A-junioren: “Bij de korte cross is er veel meer concurrentie.”

fotobijschrift De A-pupillen Gaby van Sluisveld (links), Iris van Sluisveld, Eliza Dielhof, Milou Keulstra en Lotte Aerts verdelen de eerste vijf plaatsen

tekst Pieter Grootes
foto Tiny Steenbakkers


Deel op sociale media:

Terug naar boven