Maureen Herremans 3e NK hink-stap-springen

Indoor

APELDOORN - Maureen Herremans heeft zondag tijdens de NK atletiek de derde plaats behaald bij het hink-stap-springen. In de Apeldoornse indoorhal sprong de twintigjarige atlete van AV Generaal Michaëlis een heel constante reeks. Haar beste sprong was 12,25 meter, wat voor haar ook een persoonlijk indoorrecord en clubrecord is.

Twee keer eerder behaalde Maureen met de hink-stap-sprong de vierde plaats tijdens een NK. Dat was in 2015 als A-junior, zowel indoor als outdoor. Afgelopen zomer behaalde ze als eerstejaars senior outdoor de zesde plaats. Haar frustratie was groot toen ze een jaar geleden niet eens tot de NK indoor werd toegelaten omdat ze 3 centimeter te kort kwam voor de limiet. Naast de podiumplaats zal ze vooral tevreden zijn met haar constante reeks van achtereenvolgens 12,04, 12,25, 12,24, 12,14 en 12,17 meter. Alleen haar tweede poging was ongeldig. Het verschil met het zilver was slechts 3 centimeter, met het goud 7 centimeter.

Voor eerstejaars A-junior Sander Smits was dit NK voor senioren de laatste voorbereiding op het NK voor junioren van komend weekend. Sander was zaterdag, een dag voor zijn achttiende verjaardag, met zijn elfde plaats terecht tevreden tussen de oudere senioren. Zijn tweede en beste sprong over 1,91 meter was technisch goed en veelbelovend.

fotobijschrift De hink-stap-sprong van Maureen Herremans tijdens een eerder NK

tekst Pieter Grootes
foto Ed Turk


Deel op sociale media:

Terug naar boven