Start to Run cursus bij AV Generaal Michaëlis

Lopen

BEST - Atletiekvereniging Generaal Michaëlis start weer met de Yakult Start to Run training. Binnen zeven weken leer je om 25 minuten aaneengesloten hard te lopen in je eigen tempo. Je traint in een groep, want samen lopen is gewoon leuker. De start is 30 maart. Voor het zover is zijn er twee gratis proeftrainingen, waarvan de eerste op donderdagavond 2 maart.

Voorafgaand aan de nieuwe cursus organiseren de trainers Frank Coppelmans en Kathinka van Dijk tweemaal een gratis proeftraining: “Twijfel je nog of het écht iets voor jou is, dat hardlopen? Of ben je niet zeker of je het wel aankunt? Kom dan naar de proeftraining. Je maakt meteen kennis met je loopmaatjes en het sportmedisch team.” Deze proeftrainingen worden gehouden op donderdag 2 en 16 maart, beide keren om 19.30 uur. De trainers hebben zich alweer voorbereid op de cursus van zes weken. Ze staan te popelen om mensen te helpen met hun voornemens: meer bewegen, fitter worden en gezond leven. Je gaat werken aan je conditie, je energie én je gezondheid. Maar liefst 93 procent slaagt bij Start to Run. Het is een verantwoord programma waarbij een professionele trainer je helpt om vol te houden. Het is gemakkelijker dan zelf gaan hardlopen, want die trainers én dat gezellige groepje loopmaatjes zijn een extra stimulans om door te gaan.

Reacties
“Het is een superleuke, gezellige en leerzame cursus met leuke trainers en medelopers”, zegt Wouter Peijnenburg, een van de enthousiaste deelnemers uit de vorige groep. “Een aanrader voor jong en oud.” Ook Caroline de Wispelaere is blij dat ze zich voor de cursus heeft opgegeven. “Zeker met zulke enthousiaste trainers als Kathinka en Frank. We lopen met een groep in de wijk iedere keer een andere route. Dat maakt het extra leuk”, zegt ze. “Naast het lopen is er ook veel aandacht voor oefeningen om blessures te voorkomen. Als deze cursus afgerond is ga ik zeker verder. Ik heb nu de smaak te pakken.” Anne van Hoof sluit zich daarbij aan: “Ik zou iedereen de Start to Run trainingen aanraden. Het is ons met een onwijs leuke groep en afwisselende trainingen nu al gelukt bijna 10 kilometer te lopen. Complimenten voor de organisatie.” Trainer Kathinka van Dijk: “Wij zien jullie graag op een van beide proeftrainingen of op donderdag 30 maart om 19.30 uur voor de eerste ‘officiële’ training.” De start is vanaf de atletiekbaan in Best. Aanmelden voor de proeftrainingen zelf is niet nodig. Voor meer informatie en aanmelden, zie yakultstarttorun.nl.

fotobijschrift Voorafgaand aan de Yakult Start to Run cursus zijn er twee proeftrainingen

tekst Pieter Grootes
foto Atletiekunie


Deel op sociale media:

Terug naar boven