Met Start to Run leer je in zeven weken 3 km hardlopen

Lopen

BEST - Met de Yakult Start to Run training die AV Generaal Michaëlis organiseert, leer je binnen zeven weken 25 minuten achter elkaar hardlopen in je eigen tempo. Je traint in een groep, want samen lopen is gewoon leuker. Donderdag 16 maart is de gratis proeftraining, de cursus zelf begint twee weken later op 30 maart.

Juist om twijfelaars over de streep te trekken houden de trainers Frank Coppelmans en Kathinka van Dijk de proeftraining. “We krijgen veel vragen of ze het wel aankunnen. Of ze hebben eerder last van blessures gehad”, weet trainer Frank Coppelmans uit ervaring. Hij stelt ze gerust: “Ons sportmedisch team, met een fysiotherapeut en een podotherapeut, staat klaar om je vragen te beantwoorden en de laatste restjes twijfel weg te nemen. En je maakt gelijk kennis met je toekomstige loopmaatjes.”

Ook de bootcamp
Voor ze zich vorig jaar voor de Start to Run training opgaf, deed Dianne Renders al twee jaar aan bootcamp in Eindhoven. En met plezier: lekker buiten, individueel, maar toch in een groep. “Maar elke keer van Best naar Eindhoven ging me tegenstaan. En een echt vaste club was het ook al niet met steeds wisselende trainers.” Ze werd gewezen op de bootcamp-lessen in Best. Maar bij een atletiekvereniging? “Dan wil ik ook kunnen hardlopen en juist dat was niet mijn sterkste punt”, dacht Dianne. “Toen ik de aankondiging van de Start to Run training zag was ik om. En ja, in zes weken hebben we het 3 kilometer-doel gehaald. Door de stimulans van de groep heb ik ook het voor mezelf trainen goed vol kunnen houden.” De in de groepstraining geleerde oefeningen kwamen dan goed van pas. “En ook de tips van rechtop lopen, schouders stil, voorvoetlanding. Dat was nieuw voor me.” Inmiddels traint Dianne voor de 10 kilometer en wisselt ze het lopen af met de bootcamp.

Kathinka van Dijk: “Wij zien belangstellenden graag op de proeftraining of bij de ‘officiële’ cursus, beide keren om 19.30 uur vanaf de atletiekbaan in Best. Aanmelden voor de proeftraining is niet nodig. Voor meer informatie en aanmelden cursus, zie yakultstarttorun.nl.

fotobijschrift Bij de Yakult Start to Run cursus horen ook veel oefeningen

tekst Pieter Grootes
foto Atletiekunie


Deel op sociale media:

Terug naar boven