Na de clubkampioenschappen indoor wacht het baanseizoen

Indoor

BEST - Vorig jaar eindigde Anna van Straten (11) bij de clubkampioenschappen indoor van AV Generaal Michaëlis nog op de vierde plaats. Zondag steeg ze boven zichzelf uit met drie persoonlijke records: 40 meter sprint, kogelstoten en hoogspringen. En dus werd de D-junior met stip clubkampioen. Tevreden? “Heel erg tevreden”, zegt de scholiere van groep 8 van de Sint Anthoniusschool.

“Een gezellige meid”, zeggen trainer Diet en coördinator Petri onafhankelijk van elkaar. Direct na de huldiging in sporthal Naastenbest, waar de kampioenschappen samen met AVV Valkenswaard en GVAC Veldhoven werden gehouden, was ze zoef, weer naar huis om huiswerk te maken. Dus ook haar onderwijzers Paul en Ellen kunnen tevreden zijn. Anna moet wel strak plannen: naast twee per week trainen voor de atletiek, traint ze ook twee keer volleybal. “En daar komen de wedstrijden nog bij”, vult ze aan. Anna is vijf, zes jaar geleden via een vriendin bij de atletiek gekomen. “Wat ik leuk vind? Horden, sprinten, verspringen en ook de estafette.” Vorig jaar zomer pakte ze het clubrecord 60 meter horden. En zondag sprong ze voor het eerst over 1,20 meter, tegen 1,00 meter vorig jaar. Nu was het een verbetering met 5 centimeter. Ze nam het op de driekamp op tegen Ilse van de Wiel, Sterre Robben, Emma van ’t Westende, Gitta de Rooij en Caroline Strikwerda. Anna won de sprint; Sterre, Ilse en Emma sprongen even hoog. Het kogelstoten won Anna met 40 centimeter voorsprong. “Dat kan ik best wel goed”, zegt ze zelfverzekerd. “Alleen vind ik dat minder leuk om te doen.”

Athletics Champs
In de hal loopt ook Hilde van Dam (10), eerstejaars A-pupil. Vier jaar geleden is ze via haar moeder en trainer Diet Gröneveld bij GM gekomen. Ze is vierde geworden, net naast het podium dus. “Maar wel 10 centimeter hoger bij het hurkhoogspringen”, wil ze wel kwijt. “Ook met de kogel had ik een PR.” Naast het hoogspringen doet ze graag vortex-werpen, alleen was daar in de sporthal onvoldoende ruimte voor.

De clubrecords waren bij de pupillen talrijk. “Dat komt vooral doordat we deze kampioenschappen voor het eerst met de Athletics Champs onderdelen gedaan hebben”, vermoedt coördinator Petri van Horrik. B-pupil Jorrit Verhagen verbeterde zelfs vier records van de vijfkamp: 30 meter horden, medicinebal- en vortexwerpen en hurkhoogspringen. Overige records: Bram van Stiphout (JPA1) 30mH en hurkhoog, Nick van Bree (JPA2) hurkhoog, Lars van Stiphout (JPC) 30mH en M-bal, Stijn Pero (JPC) 30mH, Sven Tielen (JPC) vortex, Gaby van Sluisveld (MPA1) hurkhoog, Micky Geijsels (MPA2) 30mH en hurkhoog, Avalon Sanders (MPB) 30mH en Joyce van Sluisveld (MPC) 30mH.

fotobijschrift Het podium bij de D-junioren, met (vlnr): Ilse van de Wiel, Anna van Straten en Sterre Robben

tekst Pieter Grootes
foto Koen van de Wiel


Deel op sociale media:

Terug naar boven