De Gent Urban Trail: ineens ren je door een brouwerij

Lopen

GENT(B) - Bij de Gent Urban Trail speelde de eindtijd over de 10 kilometer-loop geen rol. Alles draaide zondag voor de deelnemers van AV Generaal Michaëlis om de beleving van de tocht langs of dwars door zestien unieke locaties in hartje Gent, België. Bas en Mieke van Hoof, Ad van Kollenburg, Nicolai van der Heijden, Marcel Reintjes, Julia Steenmetz en Eva Tiemans waren zeven van de vijfduizend deelnemers. Het draaide vooral om een stad zien, zoals je die nooit eerder zag. Na de start op de Leopoldskazerne loop je dan ineens dwars door een brouwerij, het conservatorium en de Sint-Pietersabdij. En natuurlijk met de finish op wielerbaan ’t Kuipke. “Vorig jaar deden we de Urban Trail in Antwerpen”, zegt Nicolai van der Heijden. “Die vond ik eerlijk gezegd nog meer spectaculair.”

Afgelopen december was ook de eerste Eindhoven Urban Trail. Maastricht en Amsterdam volgden kort daarop. Het lijkt een nieuwe rage te worden.

Iets minder nieuw, maar niettemin een rage, is de zesde editie van de populaire Army Urban Run op Legerplaats Oirschot van eind april. “Dat is het volgende doel voor onze bootcamp-groep”, zegt trainer Marcel Reintjes.

tekst Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven