Pupillenteams GM aan kop in Kempisch klassement

Baanatletiek

BEST - De pupillenteams van AV Generaal Michaëlis hebben zaterdag tijdens hun thuiswedstrijd goede zaken gedaan. Na de tweede wedstrijd van de Athletics Champs-competitie voeren de teams van de A-pupillen en de C/Mini-pupillen het Kempische verenigingsklassement aan. De B-pupillen van GM klommen in het tussenklassement van de vierde naar de derde plaats.

Acht verenigingen en 220 atleten deden mee. De voorsprong van beide GM-teams van de A-pupillen op de nummers 2 en 3 in het klassement, GVAC Veldhoven en Eindhoven Atletiek, is zondermeer riant te noemen. En het winnende team bij de A-pupillen was ook nog eens het enige team met alleen maar meisjes: Eliza Dielhof, Lotte Aerts, Milou Keulstra, Iris van Sluisveld, Gaby van Sluisveld, Sanne van de Wiel, Jasmijn van de Vijver, Daniëlle Vis, Micki Geijsels, Hilde van Dam en Isabella Passchier. Met dank aan Milou Keulstra en Lotte Aerts, die respectievelijk het clubrecord vortexwerpen en de 6-minutenduurloop verbeterden. De meisjes wonnen ook de team-estafette. En natuurlijk waren de meisjes die afgelopen winter veel crosswedstrijden hebben gelopen, voorin te vinden tijdens de duurloop: Lotte Aerts (1625m), Milou Keulstra (1600m), Eliza Dielhof (1600m), Sanne van de Wiel (1600m), Iris van Sluisveld (1500m) en Gaby van Sluisveld (1450m). Tijdens de acht wedstrijden van de Kempische Cross Competitie behaalden ze steeds een vol podium. Bij de jongens A-pupillen konden alleen Nick van Bree (1625m) en Bram van Stiphout (1575m) in de buurt blijven. Micki Geijsels behaalde veel punten bij het discus slingeren.

Het team B/C-pupillen met Jorrit Verhagen, Mathijs Tebbens, Stijn Pero, Sven Tielen, Stan Beenker, Lars van Stiphout, Avalon Sanders, Veroline Sanders, Lisa van de Wiel en Joyce van Sluisveld won beide pendel-estafettes: over de horden en vlak.

tekst Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven