Titel NK 400 meter

Baanatletiek

BEST - Marianne Verdonk (30), meervoudig Nederlands Kampioen bij de atleten met een verstandelijke beperking, heeft in Terneuzen tijdens de Open NK Para-atletiek haar twaalfde nationale 400 meter-titel behaald. Ze verraste zaterdag met een stevig persoonlijke record bij het kogelstoten (zilver) en sloot het toernooi af met een fotofinish op de 200 meter, ook al goed voor zilver.

Marianne maakte tot vorig jaar 14 jaar lang deel uit van de nationale selectie. In die tijd behaalde ze op EK’s en WK’s 7 gouden, 32 zilveren en 22 bronzen medailles. Vorig jaar besloot ze na het EK outdoor, met zilver en brons op zak, te stoppen met internationale wedstrijden. Het NK blijft evenwel nog in haar agenda staan. De laatste jaren richtte Marianne zich volledig op de 400 meter. Op dit toernooi wilde ze laten zien dat zij nog steeds een allround atlete is. Met het tijdschema in de hand, koos ze voor de 400 meter, kogelstoten en de 200 meter.

Op de 400 meter kwam Marianne haar oude teammaatjes uit de nationale selectie tegen. Ze won met ruim een seconde voorsprong van Salima Rozema, het nieuwe talent in de selectie.

Bij het kogelstoten komen de verschillende handicapklassen tegen elkaar uit. Marianne zette een prima serie neer, met 7,41 meter als beste prestatie. De nummer 2 kwam tot 7,12 meter, maar werd toch tot winnares uitgeroepen, gecorrigeerd voor de wereldrecords in hun respectievelijke klassen.

Ook op de 200 meter strijden de verschillende handicapklassen tegen elkaar. Marianne vecht tot op de finish met Fleur de Jong (twee blades) en komt uiteindelijk 0,07 seconden tekort voor de winst.

fotobijschrift Marianne Verdonk op de 200 meter

tekst Pieter Grootes
foto Riny Verdonk


Deel op sociale media:

Terug naar boven