Een atletiek-weekend met podiumplaatsen en clubrecords

Baanatletiek

BEST - Vol behangen met medailles keerden Lotte Aerts en Milou Keulstra terug van de nationale A-Games. Lotte won het kogelstoten (25 atleten), Milou won de 60 meter horden (14 atleten). In totaal stonden beide A-pupillen van Generaal Michaëlis zesmaal op het podium. Ingrid Wouters verbeterde het clubrecord kogelstoten; Maureen Herremans verbeterde haar clubrecord hinkstapspringen.

Milou en Lotte zijn niet alleen bij het crossen succesvol. In Soest behaalden ze zondag op de 1000 meter de tweede en derde plaats. Lotte eindigde daarnaast op de tweede plaats bij het vortex-werpen en Milou werd tweede op de 60 meter sprint.

Maureen Herremans (20) zal met Hemelvaart vooral tevreden geweest zijn met haar constante reeks en tweede plaats bij het hinkstapspringen: 12,19-12,23-12,29 en 12,52 meter. Haar oude record stond sinds vorige zomer op 12,31 meter. Zondag won ze tijdens de competitie het verspringen. Het is een direct gevolg van de specialisatietraining die ze nu al bijna twee jaar volgt. Dat ondervond ook C-junior Tom Michielsen, zaterdag in Best tijdens de tweede competitiewedstrijd. Sinds een jaartje specialiseert de veertienjarige zich in vier nummers: speerwerpen, verspringen, hoogspringen en de horden. Bij het speerwerpen verbeterde hij zijn beste prestatie met 6 meter en behaalde daarmee de derde plaats. Bij het hoogspringen eindigde hij op plaats twee. Dat laatste nummer ligt hem na aan het hart en niet alleen omdat het hem goed af gaat. “Het is ook veel technischer dan bijvoorbeeld het speerwerpen”, vindt Tom.

D-junior Sterre Robben, maar ook haar teamgenoten, zitten in een soort ‘flow’, het gevoel dat het sporten als vanzelf gaat. In haar laatste twee wedstrijden behaalde Sterre vier persoonlijke records, waarvan tijdens de competitie de 60 meter en de 60 meter horden. Het estafetteteam met naast Sterre, Ilse van de Wiel, Anna van Straten en Veerle van Erp stapte zaterdag parmantig rond en voor ieder die het maar wilde weten: “Een derde plaats, een persoonlijk record en bijna een clubrecord.”

fotobijschrift Trots tonen Lotte Aerts (links) en Milou Keulstra hun zes medailles

tekst Pieter Grootes
foto Carola Janssen


Deel op sociale media:

Terug naar boven