Oefenen voor de komende Kermismeerkampen

Baanatletiek

GEMERT - AV Generaal Michaëlis was met zeven atleten naar de Brabantse Kampioenschappen meerkamp. Bij de senioren eindigde Ilonka de Bresser, niet helemaal vrij van pijntjes, op de tiende plaats. Meer zat er afgelopen weekend niet in. Vijf jaar geleden werd ze op diezelfde Gemertse atletiekbaan Brabants kampioen meerkamp. “Nu was het een mooie training voor de Kermismeerkampen.”

B-junior Sarah van der Stam had alle nummers van haar zevenkamp afgewerkt. “Helaas liep het dit weekend niet lekker”, vond de vijftienjarige, die als laatste eindigde. Beide C-junioren Tom van Schijndel en Floor van Veen deden goede zaken voor de PR-competitie. Met name Tom, die op zeven van de acht onderdelen zijn persoonlijk record verbeterde, kijkt tevreden terug. “Het was daarmee ook een record voor de meerkamp zelf”, glunderde hij. Na de eerste dag stond hij op de achtste plaats, maar zijn favoriete onderdelen moesten toen nog komen. De speer wierp hij een dag later ruim 42 meter ver, ook de afsluitende 1000 meter leverde hem veel punten op. Met overall de zesde plaats had hij een goed weekend. Floor deed het in de klassering (11) wat minder. Vier persoonlijke records (150m, 600m, 80mH, kogel) en daarmee ook voor de meerkamp zelf maakten veel goed.

Tweedejaars D-junior Mike van Bree eindigde in de middenmoot. Hij zal nog wat op de kogel en speer moeten trainen om vooraan mee te kunnen doen. Met twee pr’s (80mH, meerkamp) deed hij wel veel ervaring op voor de Bestse Kermismeerkampen van het eerste weekend van juli.

Veerle van Erp (MD2) eindigde op plaats 15. Zelfs vier persoonlijke records (kogel, speer, 600m, meerkamp) hielpen haar niet. Ilse van de Wiel (MD1) eindigde op plaats 14. “Die notering was wel OK, als je zag wie er allemaal meededen”, vond ze. Ze was vooral tevreden met de evenaring van haar record van 1,25 meter hoog. “Die gaat binnenkort nog hoger”, voorspelde de trainer alvast.

fotobijschrift Ilonka de Bresser

tekst Pieter Grootes
foto Archief


Deel op sociale media:

Terug naar boven