A-pupillen GM domineren Athletics Champs competitie

Baanatletiek

BEST - De A-pupillen van AV Generaal Michaëlis hebben zaterdag ook de vierde competitiewedstrijd van de Athletics Champs gewonnen. Met in totaal 8334 punten wonnen ze het Kempische klassement en legden daarmee hun zusterverenigingen Eindhoven Atletiek (7367 punten) en GVAC Veldhoven (7193 punten) over de knie.

De gecombineerde teams van de C/Mini-pupillen wonnen ook, maar minder riant (6878 om 6867 punten) dan hun oudere clubgenoten. Eindhoven Atletiek schoof na de derde wedstrijd door naar de koppositie, maar Jorrit Verhagen, Mathijs Tebbens, Thijs van Griensven, Rob van de Wiel, Daniël Kleihorst, Stijn Pero, Sven Tielen, Lars van Stiphout, Luka Verhagen, Tijn Breukink, Romein Geijsels, Wouter Kampkes, Thomas van den Berg, Eise Huisman, Tygo Tebbens, Casper Deij, Veroline Sanders, Avalon Sanders, Anna Lemaire, Daphne Kessels, Sara van Beers, Joyce van Sluisveld, Maud Verbaandert, Fleur Pero, Vera Tubée en Tess Aerts maakten dat in Valkenswaard weer goed.

Voor de B-pupillen, die als vierde eindigden, stond medicinebalwerpen, vortexwerpen, hoog- en verspringen op het programma. Ze begonnen de laatste wedstrijd als derde met 60 punten voorsprong, maar GVAC pakte die plaats terug met één punt voorsprong (5895 om 5894 punten).

Het A-team
Bij de A-pupillen was Milou Keulstra de koploper. Ze verbeterde het clubrecord 60 meter horden en evenaarde het record bij het slingeren (discus). Daarnaast droegen ook Nick van Bree, Orlando Louwers, Bram van Stiphout, Nathan Wieringa, Sven Faessen, Rens Timmermans, Yannick Hoogendoorn, Sebastiaan Kleihorst, Micki Geijsels, Lotte Aerts, Iris van Sluisveld, Eliza Dielhof, Sanne van de Wiel, Isabella Passchier, Gaby van Sluisveld, Daniëlle Vis, Hilde van Dam, Jasmijn van de Vijver bij aan dit succes.

Sandra Luijten was zondag tijdens de competitie in Rotterdam de eerste A-junior bij GM die een prestatie bij het kogelslingeren neerzette.

tekst Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven