Lotte Aerts (10) derde bij Brabants Kampioenschap Athletics Champs

Baanatletiek

ROOSENDAAL - Dat de meisjes A-pupillen van AV Generaal Michaëlis een sterke ploeg vormen was al duidelijk. Tijdens het Brabants Kampioenschap Athletics Champs eindigden ze zaterdag in Roosendaal van zestig deelnemende atleten voorin: Lotte Aerts (3), Milou Keulstra (5), Micki Geijsels (8), Iris van Sluisveld (11), Eliza Dielhof (19), Gaby van Sluisveld (26) en Sanne van de Wiel (33).

Vrijwel dezelfde ploeg hield afgelopen winter tijdens de acht crossen van het Kempische circuit alle andere verenigingen van het podium af. Alleen Micki Geijsels laat het crossen meestal aan zich voorbij gaan. “Het liefst doe ik toch hoogspringen”, zei ze eerder eens. Gelukkig was dat een van de zes nummers van de Athletics Champs meerkamp individueel. Met een sprong over 1,25 meter overtroefde ze zaterdag inderdaad haar clubgenoten. Slechts één atlete sprong hoger tijdens de wedstrijd in haar klasse.

Basis voor die prestaties is uiteraard de gezonde onderlinge rivaliteit, of liever stimulans. Zo pakte Lotte Aerts vorige week weer het clubrecord vortexwerpen van Milou Keulstra af. Het zal zo’n beetje de tiende keer zijn dat ze dat van elkaar overnemen.

Lotte heeft met haar derde plaats weer een Brabantse medaille behaald voor haar prijzenkast. Van alle deelnemers in haar leeftijdsklasse won ze de duurloop van 6 minuten; bij het kogelstoten en vortexwerpen eindigde de tienjarige op de tweede plaats.

C-pupil Lars van Stiphout evenaarde  het clubrecord 40 meter sprint en is daarmee naast zijn oudere broer Bram is komen te staan.

fotobijschrift Micki Geijsels (244), Lotte Aerts (242) en Milou Keulstra tijdens de BK Athletics Champs

tekst Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven