Pupillen GM derde bij BK Athletics Champs voor teams

Baanatletiek

SOMEREN - De jongste pupillen van AV Generaal Michaëlis hebben voor een verrassende prestatie gezorgd door tijdens het Brabants Kampioenschap Athletics Champs voor teams de derde plaats te behalen. De C/mini-pupillen eindigden achter Prins Hendrik uit Vught en Sprint uit Breda. De vereniging uit Breda is al jaren met afstand de grootste van Nederland, Prins Hendrik uit Vught staat binnen de top 5.

Het bronzen team was zondag in Someren vertegenwoordigd door Lars van Stiphout, Sven Tielen, Stijn Pero, Stan Beenker, Tijn Breukink, Luka Verhagen, Wouter Kampkes, Romein Geijsels, Joyce van Sluisveld, Maud Verbaandert, Fleur Pero en Tess Aerts. Ook behaalde dit jonge team de meeste clubrecords van het afgelopen weekend. Lars van Stiphout, Sven Tielen en Stijn Pero delen nu een record van 1,15 meter bij het hoogspringen. Sven evenaarde daarnaast het clubrecord medicinebal-werpen. C-pupil Joyce van Sluisveld evenaarde het clubrecord hoogspringen.

Maar waren de leden van dat andere team van de A-pupillen daarmee gedegradeerd tot figuranten? Nee, ze eindigden van zestien teams op de vierde plaats. De C/mini-pupillen namen het op tegen vijf andere Brabantse verenigingen. Eerstejaars A-pupil Lotte Aerts verbeterde – alweer – het clubrecord vortexwerpen.

fotobijschrift Het team C/mini-pupillen werd derde tijdens de BK Athletics Champs

tekst Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven