Voor Jasmijn gaat het sneller, verder en straks ook hoger

Baanatletiek

BEST - Voor Jasmijn van de Vijver (10), ze is nog maar negen maanden lid van AV Generaal Michaëlis, waren de clubkampioenschappen pas haar vierde wedstrijd. Ze verbeterde zondag haar persoonlijk record bij de 60 meter sprint, de 1000 meter, het verspringen en het vortex-werpen. Alleen bij het hoogspringen lukte dat nu nog niet: “Dat vind ik best nog een beetje moeilijk.”

Ze kwam, toen ze lid werd, in een grote, sterke groep A-pupillen terecht. Met kanjers als Milou Keulstra en Lotte Aerts die op nationaal niveau meekunnen. En ook de talentvolle tweedejaars Micki Geijsels (11), die zondag clubkampioen werd. En die vaak al jaren lid zijn en in al die tijd veel opgestoken hebben van de trainingen. Maar ze laat zich door die achterstand niet uit het veld slaan. “Ze zuigt alles heel snel op”, zegt de één. “Ze leert heel graag”, zegt de ander. “Bij het hoogspringen moet ze alleen haar angst voor de lat nog overwinnen, maar ook dat gaat goed komen”, weet trainer Joep Wiltschek. “Zelf voel ik ook wel dat het steeds beter gaat”, zegt Jasmijn zelf. Die vier persoonlijke records zijn daarvan het levende bewijs. Ze wordt er vijfde mee.

Via haar klasgenoten Thomas Rutgers, Gaby van Sluisveld en Sven Faessen van de Antoniusschool is ze op de atletiek gewezen. “Voordat ik lid werd heb ik eerst nog voor atletiek gekozen bij de Schoolsport”, zegt Jasmijn. Sindsdien traint ze twee keer per week en heeft ze al aan drie echte Athletics Champs wedstrijden meegedaan. En een favoriet nummer heeft ze ook al: het polsstok-verspringen. Maar is ze daar ook goed in? “Mmm”, zegt ze zachtjes.

Beter worden
Verder waren de clubkampioenschappen een voorbeeld van hoe sport hoort te zijn: de blijdschap van weer een verbetering na regelmatig trainen, het elkaar stimuleren.“33 meter”, klinkt het vanaf het veld bij het vortex-werpen. “Een clubrecord”, schreeuwt Milou Keulstra (10) het uit. Haar moeder krijgt een high five, trainer Joep krijgt een high five. Ze doet de aanloop nog eens over, maar het was meer een vreugdedansje. Ook B-pupil Veroline Sanders (9) is in haar nopjes als ze na de 40 meter sprint, na tweemaal 7,2 seconden te hebben gelopen, naar haar tijd komt informeren. “6,9; record verbroken!”, roept ze, terwijl ze wegsprint om de rest van de wereld op de hoogte te brengen. Beiden worden later in hun klasse ook nog clubkampioen.
En C-junior Tom van Schijndel verbetert het clubrecord op de 800 meter tot 2.02,0 minuten. Ook hij wordt clubkampioen.
Komend weekend staat een ander hoogtepunt op het programma: het jaarlijkse kamp. “Weet je dat een groep van onze junioren elkaar ook buiten de club om regelmatig opzoekt?”, besluit trainer Joep Wiltschek. “Hier doe je het als trainer allemaal voor. Zeker na zo’n dag als vandaag.”

fotobijschrift Jasmijn van de Vijver, Daniëlle Vis, Anna Lemaire, Veroline Sanders en Lotte Aerts

tekst en foto Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven