Een dik persoonlijk record, maar toch een beetje balen

Lopen

EINDHOVEN - “Tot 33 kilometer ging het zó goed.” Bas van Hoof kan er in de finishfuik van de Marathon Eindhoven niet over uit. Tijdens zijn vijfde hele marathon liep de loper van AV Generaal Michaëlis 8 minuten van zijn beste tijd af, maar toch: het bleef een beetje knagen. “Die vervelende kramp heeft me de laatste 5 kilometer genekt. Ik heb nu een pilsje verdiend. Alcoholvrij dan.”

Tot het 33-kilometerpunt kom Bas zijn beoogde schema van 5 minuut per kilometer volhouden. Dat zou hem een tijd van net boven de drieënhalf uur opgeleverd hebben. Tot de kramp toesloeg. Hij finishte uiteindelijk in 3.38.25 uur.

De jaarlijkse bedevaart naar Eindhoven leverde toch een aantal verrassingen op. A-junior Sandra Luijten (19) liep haar eerste halve marathon net boven de twee uur. en Daan van Hoof heeft zijn eerste halve marathon gelopen in een tijd van 1:24.09. Tijdens de City Run over 5 kilometer liet vooral de jonge jeugd van zich spreken: Lotte Aerts (10), Orlando Louwers (11) en Eliza Dielhof (11).

Bij de halve marathon had Mieke van Hoof door een blessure weinig getraind, toch kwam ze uit op 1.44.03. Miranka de Leest heeft nog altijd schrik als er ‘wedstrijd boven staat’: “Dan valt het tegen, terwijl de lange duurlopen juist hartstikke goed gaan.” Trainer Patrick Bindels heeft een PR gelopen, "1:51.47 maar mijn streven was onder de 1:50.00, dat is niet gelukt, ondanks dat de omstandigheden goed waren". Frans Strikwerda, ook al een looptrainer: “Het was zwaar, ondanks dat ik goed voorbereid was.” Walter van Sluisveld sluit de bevindingen van de ruim 21 kilometer af: “Het ging veel beter dan gedacht gezien de training, behalve die laatste paar kilometer dan.”

fotobijschrift Sfeerbeeld Marathon Eindhoven

tekst Pieter Grootes
foto Erik van Leeuwen


Deel op sociale media:

Terug naar boven