Flitsende start indoor- en cross-seizoen

Indoor

REUSEL / WEERT - De aftrap van het indoor- en cross-seizoen is voor de atleten van AV Generaal Michaëlis voorspoedig verlopen. A-pupil Milou Keulstra was zondag de snelste van 36 atleten in de IJzeren Man Cross in Weert, onderdeel van het Limbra cross-circuit. De A-pupillen Orlando Louwers en Lotte Aerts en C-pupil Joyce van Sluisveld wonnen zaterdag de indoormeerkamp in Reusel.

Tijdens de indoorwedstrijd in Reusel waren ook de A-pupillen Iris van Sluisveld (2), Eliza Dielhof (5) en Gaby van Sluisveld (11) succesvol op de meerkamp. Maar liefst achttien atleten stonden in hun klasse aan de start. Lotte Aerts verbeterde haar beste prestatie bij het kogelstoten, toch al een van haar sterkere nummers.

Bij de C-pupillen won Joyce van Sluisveld, met clubrecords voor de duurloop over 4 minuten, het zogenaamde meters maken (900 meter) en het medicinebal-werpen (5,40 meter). Minipupil Tess Aerts eindigde op de tweede plaats, dankzij persoonlijke records met medicinebal-werpen en de 40 meter sprint. Bij het hurkhoogspringen evenaarde de zevenjarige haar beste prestatie.

Met ingang van november gaat Orlando Louwers (11) over naar de D-junioren. In de laatste wedsrijd in zijn oude categorie, met twintig deelnemers, won hij overtuigend met 2177 punten, tegen 1968 punten voor de nummer 2. Bij het hoogspringen bleef hij slechts 1 centimeter onder het clubrecord.

Het kogelstoten en de 600 meter won Orlando overtuigend.

Kans
Voor de deelnemers in Reusel was het een uitgelezen kans om nog éénmaal te schitteren in hun oude wedstrijdcategorie en om persoonlijke records te behalen voor de persoonlijk record-trofee die binnenkort wordt uitgereikt. Er zijn maar liefst elf persoonlijke records verbeterd. Daarnaast behaalden vijf van de zeven GM-deelnemers het podium. “Dat geeft veel voldoening. Niet alleen bij de atleten zelf, maar ook bij de ouders en de trainers”, zegt de aanwezige trainer Ron Dielhof. “Met slechts kleine aanwijzingen zien we dat iedere pupil zichzelf kan verbeteren, maar ook de ontlading die dat vervolgens geeft. Even afgezien van de prestaties, was het vooral fijn te zien dat ze veel plezier beleefden aan deze wedstrijd.” Vooral de sterke prestaties op de 600 meter zijn veelbelovend voor het komende cross-seizoen. De eerste wedstrijd van de Kempische Cross Competitie is over twee weken in Eersel. Een week later volgt dan de eerste wedstrijd van de Broos van Erp-competitie om het clubkampioenschap cross van GM.

fotobijschrift De aftrap van indoorseizoen in Reusel

tekst Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven