Als Milou en Lotte aanzetten, zijn de anderen gezien

Cross

HELMOND - Natuurlijk, ze zijn het een beetje aan hun stand verplicht: de nummers 1 en 2 van het laatste Brabants Kampioenschap cross. Milou Keulstra van AV Generaal Michaëlis is zelfs al vier jaar op rij Brabants kampioen. Tijdens de Helmondse Molenvencross eindigden de A-pupillen Milou Keulstra en Lotte Aerts op de eerste en tweede plaats. D-junior Max Kees werd zondag in Helmond derde.

Maar waarom dan toch naar de Molenvencross, de derde cross van de Limbra (Limburg-Brabant) competitie? In die competitie zijn bij de meisjes A-pupillen de eerste vier bij elke wedstrijd aan elkaar gewaagd. De verdeling van de podiumplaatsen is daarmee elke keer weer een verrassing. En met dertig deelnemers is het een grote groep ook nog. Deze keer kwam Lotte zo’n 150 meter voor de finish als vierde uit het bos gerend, maar ze had toch nog energie over voor een eindsprint. Vorige week tijdens de Maalbeekcross verloor ze nét van Anouk Langstraat (ATH Helmond). Zondag kon ze haar inhalen, om nu kort achter Milou weer op de tweede plaats te eindigen.

Zoals gezegd, de MPA-groep is een sterk bezet. Milou en Lotte moeten elk weekend vechten voor een goede klassering. Stuk voor stuk lopen hun concurrenten ook de belangrijke wedstrijden als de Warandeloop, het Lotto Cross Circuit en half januari in Veldhoven ook de BK cross.

fotobijschrift Lotte Aerts en Milou Keulstra maken hun favorietenrol waar

tekst Pieter Grootes
foto Carola Janssen


Deel op sociale media:

Terug naar boven