Succesvolle start cross competitie

Cross

EERSEL - Met de eerste wedstrijd van de Kempische Crosscompetitie is het cross seizoen officieel gestart. Deze competitie bestaat uit een achttal wedstrijden waar de beste atleten strijden voor het algemeen klassement. De jeugdige atleten van AVGM lieten direct van zich spreken en het regende medialles in alle categoriën. Atletiek vereniging DES in Eersel gaf de aftrap van de competitie. De weergoden maakten de cross extra zwaar.

Matthijs van den Broek beet het spits af bij de jongens junioren B en eindigde op een 3de plaats. Bij de meisjes junioren C1 greep Veerle van Erp net naast het goud. Op slechts 1 seconden finishte zij als tweede. Haar eindsprint werd net te laat ingezet om de hoogste trede van het podium te mogen betreden. Inmiddels maakten al een zestal atleten zich klaar voor de start bij de D junioren. Het weer veranderde van zonneschijn in regen gevolgd door onweer en hagel. Na het startschot lag het tempo al meteen erg hoog. In de eerste ronde van 750 meter waren de verschillen nog gering. Met het in gaan van de tweede ronde ging Ilse van de Wiel bij de meisjes aan de leiding. Op afstand volgde Eliza Dielhof, Iris van Sluisveld en Sanne van de Wiel. Bij de jongens waren het Orlando Louwers en Nick van Bree die een gaatje moesten laten vallen. Het was Orlando die zijn eigen race liep. Zijn tempoversnelling in de tweede ronde was fenomenaal. Helaas was het net onvoldoende en de meest ondankbare plek was voor hem: 4. Bij de meisjes bleef Ilse aan de leiding gevolgd door een sterke tweede ronde van Eliza Dielhof die verdient het zilver pakte.

Bij de pupillen C waren het Tijn Breukink en Tess Aarts die de kleuren van GM verdedigden. Al rennend en ploeterend gingen zij door het mulle zand. Tijn verdedigde zijn derde plek met verve. Tess greep met een vierde plek naast het podium.

In de daarop volgende categorie bij de B pupillen werden er twee zilveren medailles gescoord. Joyce vam Sluisveld wist nog een paar meisjes te achterhalen en liet zich trots het zilver omhangen. Lars van Stiphout liep een hele mooie race zijn tweede plaats kwam geen moment in gevaar. Stan Beenker had het eveneens zwaar op het strand gedeelte, maar liep een prima wedstrijd.

De A pupillen sloten de dag af met hun ronde van 1250meter. Bram van Stiphout, Sanne Olislager, Lisa en Rob van de Wiel, Gaby van Sluisveld en Veroline Sanders streden om de ereplaatsen. Veroline probeerde tevergeefs het gat met de koploper te dichten. Zilver was voor haar het hoogst haalbare. Ondanks een geweldige eindsprint greep Gaby net naast het podium. Bij de jongens A pupillen kwam Bram van Stiphout als  eerste over de finish, terwijl ploeggenoot Rob de rode lantaarn binnen bracht.

tekst Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven