Ook Veroline Sanders meldt zich bij het crossen

Cross

SINT OEDENRODE - Net als het prille cross-seizoen een beetje voorspelbaar dreigt te worden – Ilse van de Wiel, Tess Aerts, de broers Lars en Bram van Stiphout worden zondag allemaal eerste – dient zich bij AV Generaal Michaëlis een nieuwkomer aan. Veroline Sanders (9) eindigt tijdens de Driedorpencross bij de eerstejaars A-pupillen op de derde plaats. “En ik vind het leuk om te doen ook nog.”

Ja, ze is al twee jaar lid en ja, ze heeft al aan verschillende baanwedstrijden meegedaan. En natuurlijk de clubcrossen van de Broos van Erp Competitie. Maar nee, de echte crosswedstrijden van de Kempische Cross Competitie nog niet. Twee weken geleden, tijdens de aftrap van deze competitie in Eersel, eindigde ze al op de tweede plaats van zestien deelnemers. “Laat ik het maar eens proberen, dat crossen”, dacht ze bij zichzelf. Na eerst aan taekwondo gedaan te hebben is ze bij de atletiek terecht gekomen. “Dat leek me leuk, misschien ook omdat m’n ouders dat vroeger ook gedaan hebben.” In Sint Oedenrode heeft ze de hele wedstrijd op de derde plaats gelopen.

De tweede relatieve nieuwkomer is Peter Eshuis bij de mannen M35, die – een beetje onwennig nog – met zijn eerste cross-seizoen bezig is: “Ik was iets te voorzichtig gestart, waardoor ik in de tweede helft veel lopers kon inhalen.” Het afgelopen baanseizoen had hij zich al verdienstelijk gemaakt door de 5 kilometer van de seniorencompetitie voor zijn rekening te nemen.

Orlando Louwers, eerstejaars D-junior, gaat minder voorzichtig van start. Halverwege loopt hij op kop, kijkt verbaasd even naar links, dan weer naar rechts om zijn tegenstanders te monsteren. “Ik wilde eens kijken hoe ver ik kon komen, maar ik was toch iets te snel gestart”, concludeert hij achteraf. Hij zakt terug naar de vijfde plaats.

Voor enkelen is het nog even wennen in hun nieuwe leeftijdsklasse van de D-junioren: Eliza Dielhof wordt derde, Sanne van de Wiel ‘alweer’ vierde en Iris van Sluisveld vijfde. 

fotobijschrift Veroline Sanders is een veelbelovende nieuwkomer bij het crossen

tekst Pieter Grootes
foto Koen van de Wiel


Deel op sociale media:

Terug naar boven