Crossen in de sneeuw

Cross

REUSEL - De derde wedstrijd van de Kempische Cross Competitie, zondag bij AVR’69 in Reusel, was een echte cross. De verse sneeuw maakte de wedstrijd zwaar en alleen de doorzetters haalden de streep.

Bij de C-junioren had Veerle van Erp lang zicht op het podium. “Ik viel op het spekgladde parcours en daardoor werd ik gepasseerd door een aantal atleten”, aldus de 13-jarige atlete. Langere spikes hadden hier waarschijnlijk niets aan verholpen.

Bij de D-junioren verdedigde een grote groep de GM-kleuren: Nick van Bree, Orlando Louwers, Eliza Dielhof, Iris van Sluisveld, Daniëlle Vis en de zusjes Ilse en Sanne van de Wiel. Ook hier ging een aantal atleten hard tegen de vlakte. Eliza gleed weg en bezeerde haar been. Met verbeten gezicht moest ze de derde plaats afstaan aan clubgenoot Iris, die op haar beurt ook al gevallen was. Sanne eindigde daar kort achter. Eerder al ging Ilse ervandoor met een zilveren plak. Daniëlle, die sinds kort aan de crossen is begonnen, bracht de rode lantaarn over de meet. Orlando en Nick liepen hun eigen race. Door de zware omstandigheden zullen ook zij deze cross niet snel vergeten.

Joyce, de jongste dochter van de familie Van Sluisveld, liep een geweldige race. De B-pupil nam vanaf de start de leiding en stond deze niet meer af. Vol trots liet ze het goud omhangen. “Ik ben al zo vaak tweede en derde geworden, nu heb ik eindelijk goud”, was haar blijde reactie.

Gaby van Sluisveld stond samen met Lisa en Rob van de Wiel aan de start bij de A-pupillen. In de eerste ronde liep Gaby nog op de vierde plaats: “Maar ik kon in de tweede ronde aansluiten bij nummers twee en drie.” Het gevecht om de tweede plaats vond plaats op het lange rechte stuk naar de finish. Het werd een mooie bronzen plak voor Gaby. Rob van de Wiel zit zijn tweelingzus Lisa elke week dichter op de hielen. Het verschil was deze keer slechts vier tellen.

fotobijschrift Daniëlle Vis doet sinds kort mee aan de Kempische Cross Competitie

tekst Pieter Grootes
foto Koen van de Wiel


Deel op sociale media:

Terug naar boven