“Ilse van de Wiel heeft de Van Eijndhoven-beker dik verdiend”

Baanatletiek

BEST - Tijdens de feestavond van de pupillen en junioren van AV Generaal Michaëlis is Ilse van de Wiel (12) gehuldigd met de Jac van Eijndhoven-beker, vernoemd naar de bijna 40 jaar geleden overleden toenmalige voorzitter van GM. De eisen zijn niet mals: regelmatig wedstrijdbezoek, en dan vooral de competitie, en sportief gedrag naar clubgenoten, trainers en juryleden. “Ze heeft ‘m dik verdiend.”

“Je moet in de ogen van de trainers en overige begeleiders een zeer positieve indruk achterlaten”, verduidelijkt bestuurslid baanatletiek Ton van de Sande de scherpe criteria nog maar eens. “Niet alleen op sportief gebied, maar naast het trainen doe je regelmatig mee aan wedstrijden en ben je altijd aanwezig tijdens competitiewedstrijden. Daarnaast is ook de manier waarop je met ploeggenoten en trainers omgaat belangrijk. Ilse voldoet aan alle voorwaarden. Ze heeft hem dan ook dik verdiend.” Aansluitend is Ilse ook nog eens heel gezellig tijdens het jaarlijkse kamp en andere activiteiten. Bovendien helpt ze mee bij de pupillentraining en de schoolsportcursus.

Naast de Van Eijndhoven-beker zijn vrijdagavond ook de bekers uitgereikt aan de atleten die het afgelopen seizoen het vaakst hun persoonlijk record verbeterd hebben: de PR-Trofee. De winnaars in hun klasse waren Tess Aerts (pupillen), Tom van Schijndel (CD-junioren) en Sarah van der Stam (AB-junioren/senioren).

fotobijschrift De bekerwinnaars (vlnr) Stijn Groen, Sarah van der Stam, Tess Aerts, Ilse van de Wiel, Tom van Schijndel, Orlando Louwers en Niklas Dhondt

tekst Pieter Grootes
foto Fred Louwers


Deel op sociale media:

Terug naar boven