Clubkampioenen cross GM gehuldigd

Cross

BEST - De clubkampioenen van Generaal Michaëlis zijn bekend. Zondag was bij de blokhut van het Joe Mann natuurtheater de laatste cross van de Broos van Erp Competitie. Joyce van Sluisveld, Ilse van de Wiel, Veroline Sanders, Ilonka de Bresser, Wouter Kampkes, Lars van Stiphout, Mats Keulstra, Luc Geeris, Tonnie de Benis, Ron Dielhof en Tom van Schijndel wonnen alle drie wedstrijden in hun klasse.

Toch was er wel onderlinge strijd te zien: Olivier Risseeuw (11.21), Koen van de Boomen (11.22) en Tom Michielsen (11.23) stormden zondag zij-aan-zij op de finish af. Olivier krabde zich voorbij de finish eens achter het oor over het nut van de voorbije inspanning: hij liep als C-junior tenslotte in een andere categorie dan zijn tegenstanders: “Het was meer gezonde rivaliteit.”

Verder zijn de drie clubcrossen er vooral voor het clubgevoel, het samen sporten, leden onder elkaar. We hoorden de talrijke aanmoedigingen, we zagen broers en zussen elkaar opvangen en knuffelen bij de finish, we zagen ouders – aangestoken door het loopplezier van hun kroost – zelf ook meelopen en elkaar voorbij de finish high five’s uitdelen. Twee van hen, Carola en Mijke, mochten zelfs even het podium op om de medailles van hun afwezige dochters Milou Keulstra en Lotte Aerts in ontvangst te nemen.

Excuus
Beide 10-jarigen hadden een goed excuus om de laatste cross van de Broos van Erp Competitie te laten schieten. Als voorbereiding op het Brabants Kampioenschap cross, dat komend weekend in Veldhoven wordt gehouden, kozen ze zondag voor een ‘stevige’ wedstrijd: de Jaspercross in Asten. Milou won, Lotte werd er tweede in dezelfde tijd. Met tien seconden voorsprong op de nummer 3 van 23 deelnemers bij de A-pupillen wel te verstaan.

Er staat weer wat op het spel komend weekend tijdens de Witvencross: Milou zou wel eens voor de vijfde achtereenvolgende keer Brabants crosskampioen kunnen worden. De laatste twee jaar eindigde Lotte tijdens de BK cross op de tweede plaats. In Asten, twee jaar geleden, was het verschil 21 seconden; in Waalwijk, nu iets meer dan een jaar geleden, nog maar 4 seconden. En komende zondag dan?

fotobijschrift De Blokhutcross is de afsluiting van de Broos van Erp Competitie

tekst Pieter Grootes
foto Tiny Steenbakkers


Deel op sociale media:

Terug naar boven