Gezelligheid en gezondheid voorop bij wandelafdeling GM

Wandelen

BEST - “Lang zal die leven”, klinkt het luidkeels door het volle clubgebouw van AV Generaal Michaëlis. Zo’n dertig wandelaars zijn na de wekelijkse zaterdagmorgenwandeling aangeschoven voor de koffie. Met deze keer een plak cake. Het is tekenend voor de sfeer en de saamhorigheid van de wandelafdeling van GM. Die telt vijf verschillende groepen, de woensdagavond meegerekend. Maar nog altijd geldt: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. “Wandelaars zijn welkom.”

Twee weken geleden nog is een uitstapje gemaakt naar Olland om het 12,5-jarig jubileum van de wandelafdeling te vieren. “Zo’n speciaal uitstapje doen we enkele keren per jaar”, legt Pieter van der Sanden uit. Hij is een van de vaste begeleiders. “Ook voor dit jaar staan nog drie van zulke uitstapjes gepland, met altijd wel een gezellige lunch of afsluitende borrel.” Een trainer wil hij zich niet noemen, meer een begeleider. “Zowel op de zaterdagmorgen als op de woensdagavond lopen de groepen verschillende afstanden en tempo’s. En iemand moet zich verantwoordelijk voelen voor die afspraken. En zorgen dat ieder in het donker een hesje draagt, bijvoorbeeld”, benadrukt hij. “En als een van ons een keer niet kan, zorgen we altijd voor een vervanger. Wél hebben we de vertrektijden zo aangepast zijn, dat elke groep ongeveer gelijktijdig terug is. Gelukkig wordt er tussen de groepen onderling veel gewisseld, als iemand eens een keer een ander tempo of afstand wil lopen. Zo ontstaan er geen kliekjes.” Want die saamhorigheid staat voorop. Francien de Leest geldt daarbij als een van de gangmakers. Niet alleen zorgt ze af en toe voor wat lekkers bij de koffie, met Sinterklaas had ze ook enkele surprises geregeld. “Veel van de wandelaars hebben vorig jaar meegedaan in het GM-team voor de SamenLoop voor Hoop, een 24-uurs wandel-estafette om geld in te zamelen voor de kankerbestrijding”, zegt Francien. En dan schiet het Pieter van der Sanden ineens te binnen: “O ja, elk jaar ‘bemensen’ we ook een groot deel van de GM-verzorgingspost tijdens de Marathon Eindhoven.”

Interesse? Iedereen is welkom om vier keer vrijblijvend mee te wandelen en de sfeer te proeven. De vertrektijden, afstanden, tempo’s en contactgegevens zijn te vinden op avgm.nl. 

fotobijschrift Voorjaarswandeling 2017 in Maarheeze

tekst Pieter Grootes
foto Tiny Steenbakkers


Deel op sociale media:

Terug naar boven