Vijf podiumplaatsen GM-atleten

Algemeen

SINT OEDENRODE / SOEST - Voor de atleten van Generaal Michaëlis leverde een druk weekend vijf podiumplaatsen op. Lianne Verloop won de wedstrijd over 10 kilometer in Sint Oedenrode. A-pupil Milou Keulstra behaalde tijdens de A-games het nationale podium met de 60 meter horden en het vortexwerpen. Lotte Aerts zette in op de 1000 meter, waarmee ze de tweede plaats behaalde in een nieuw clubrecord. Frans Dijkman behaalde de tweede plaats bij de mannen M70 tijdens de Waterloo Trail.

Samen met 270 A-pupillen uit heel Nederland deden Lotte Aerts en Milou Keulstra mee aan de Nationale A-games in Soest. Lotte koos voor het kogelstoten en de 1000 meter; Milou voor de 60 meter horden, verspringen, 60 meter sprint en vortexwerpen. De concurrentie was groot: bij de tweedejaars waren er per onderdeel wel tussen de 24 en 48 deelnemers die allemaal graag een pr of medaille wilden scoren. Op het vortexwerpen na waren de onderdelen "oude stijl", dus moest er soms ouderwets flink op je beurt gewacht worden. Er waren mooie resultaten: Lotte werd na een spannende inhaalrace tweede op de 1000 meter. Voor Milou was er zilver op de 60 meter horden en brons bij het vortexwerpen. Helaas is het voor de twee ook afscheid nemen van deze A-games: volgend seizoen gaan beide 11-jarigen over naar de D-junioren.

Persoonlijke records
Tijdens de Vaderdaglopen in Sint Oedenrode heeft Lianne Verloop de 10-kilometerwedstrijd bij de vrouwen gewonnen. Ze verbeterde daarbij haar persoonlijk record met bijna anderhalve minuut tot 41 minuten en 48 seconden.

A-junior Tonnie de Benis had zich voor de NK atletiek voor junioren als dertigste geplaatst voor zowel de 800 als de 1500 meter. Vrijdagavond verbeterde hij zijn beste tijd op de 800 meter met bijna 2 seconden tot 2.05,73 minuten, goed voor de 21ste plaats. Zaterdagavond evenaarde hij zijn beste tijd op de 1500 meter (4.31,20) met nog vermoeide benen van de 800 meter van een dag eerder.

De ijverige Orlando Louwers behaalde tijdens de Brabantse kampioenschappen tijdens de series van de 80 meter sprint de zesde tijd. Helaas kon de D-junior die tijd tijdens de halve finales niet herhalen en bleef steken op de negende plaats, waarmee hij net de finale miste. Met zijn tijd van 10,94 seconden van de series zou hij in de finale ook zesde geworden zijn.

Trainer Marcel Leijten heeft dinsdag tijdens de afsluitende wedstrijd van regio de Kempen het clubrecord kogelstoten bij de mannen masters verbeterd tot 9,09 meter.

fotobijschrift Milou Keulstra en Lotte Aerts met hun nationale medialles

tekst Pieter Grootes
foto Carola Janssen


Deel op sociale media:

Terug naar boven