De 35e Marathon Eindhoven was vooral warm

Lopen

EINDHOVEN - Van de vier marathonlopers van AV Generaal Michaëlis in Eindhoven was Addie van der Vleuten zondag de snelste. Hij knoopte er ook nog eens een halve marathon achteraan. Hij werd op de ruim 42 kilometer gevolgd door Peter Cras, Gerard Verbeek en Nick van de Worp. Patrick van de Sande stapte halverwege uit.

Vooral Addie van der Vleuten baarde opzien. “De hele marathon begon lekker, maar het werd snel warmer.” Zijn tijd was net onder 3 uur en 25 minuten. Hup, gelijk door naar de start van de halve marathon. “Ik heb het tempo toen wat laten zakken. Ondertussen was het flink warm geworden en om sommige stukken was het aardig doorbijten. Na 2 uur en 11 minuten bereikte ik de finish, een mooie training voor de Grizzly Bear Trail van 100 kilometer over twee weken.”

Peter Cras had pas laat besloten de hele marathon te lopen: “Het ging iets langzamer dan voorzien, het was warm met soms wind tegen. Trouwens, heb je Gerard al gezien?” Gerard Verbeek volgde in zijn tweede marathon op vijf minuten in 3 uur en 56 minuten. Ook hij had het zwaar: hij had gemikt op 3 uur 45 minuten. “Tot halverwege ging het nog goed.”

Vooral de halve-marathonlopers, met de start aan het begin van de middag, hadden het zwaar. Tommy van Loosdregt had een negatieve primeur op de halve marathon: bevangen door de warmte en met een onwillige knie en kuit stapte hij uit.   Kuno Huisman liep weliswaar een persoonlijk record van 1 uur en 38 minuten, maar niet de 1.35 waar hij zo op gehoopt had.

Teleurgesteld

Lotte Aerts loopt zondagmorgen ietwat teleurgesteld door de nog vrijwel lege finishfuik: “Eerst m’n vader en moeder opzoeken.” De elfjarige had stiekem gehoopt op een overwinning tijdens de 5km Aon City Run. De Brabantse crosskampioen werd zesde bij de vrouwen. “M’n benen liepen vol”, zei ze. Ze wilde het niet als excuus gebruiken, de teleurstelling bleef van haar gezicht af te lezen. Ondanks dat ze 29 seconden sneller was dan vorig jaar, ondanks die zesde plaats en ondanks dat haar tegenstanders vaak een of twee koppen groter waren. Ook Bram van Stiphout (11) had tijdens de Chiquita Mini Marathon van een mijl zijn zinnen gezet op een hoge klassering: “Ik kreeg last van steken.” Dat hij live op TV geïnterviewd werd kon hem niet opbeuren. Met zijn zesde plaats bleef hij slechts 20 seconden verwijderd van de overwinning.

tekst Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven