In 4 uur 33 keer het Dak van Brabant op en af

Lopen

NUENEN - Addie van der Vleuten van AV Generaal Michaëlis heeft zaterdag in Nuenen de Hill Repeat Madness gelopen, waarbij je naar keuze 2, 4 of 6 uur lang de 40 meter hoge Gulberg, ofwel het Dak van Brabant, op en af loopt. Diegene die dan het vaakst het 1300 meter lange parcours aflegt is de winnaar. Elk uur wordt er van looprichting gewisseld. Addie won de loop over 4 uur.

“Toen had ik er 33 rondjes opzitten, goed voor 42,6 kilometer en 1400 hoogtemeters”, zegt Addie. Na de start kwam hij op de tweede plaats te lopen en bijna tweeënhalf uur lang bedroeg de achterstand op de koploper een half rondje. Daarna werd de afstand kleiner en kleiner. Na 3 uur nam Addie de kop over. “Na 4 uur had ik een voorsprong van een rondje”, glundert Addie. “Volgend weekend loop ik de Grizzly 100, een Ultratrail van 100 kilometer door de Belgische Voerstreek.”

Een week eerder liep hij in Eindhoven zowel de hele als de halve marathon, totaal 63 kilometer.

D-junior Orlando Louwers evenaarde zaterdag in Reusel, tijdens de eerste indoorwedstrijd van het seizoen, het clubrecord op de 40 meter sprint, dat 43 jaar geleden door Maarten Tromp in Uden werd gelopen.

fotobijschrift Addie van der Vleuten in actie op het landgoed Gulbergen

tekst Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven