Cross-weekend met zeven podiumplaatsen

Cross

SINT OEDENRODE - Peter Eshuis van AV Generaal Michaëlis heeft tijdens de Drie Dorpencross in Sint Oedenrode, de tweede wedstrijd van de Kempische Cross Competitie, de derde plaats behaald bij de masters M35. Het was zondag zijn eerste podiumplaats in het pas tweede seizoen dat hij aan deze competitie meedoet. “Na de start heb ik gelijk de derde plaats gepakt en vastgehouden, de eer is gered.”

Het lukte D-junior Orlando Louwers met een spectaculaire eindsprint vanuit derde positie als tweede te eindigen. “Normaal zit Zeb voor me”, glundert Orlando, die verder de hele wedstrijd op de derde plaats had gelopen. Ondanks dat Zeb van den Hurk (GVAC Veldhoven) de inhaalpoging van Orlando bijtijds in de gaten had, had hij geen weerwoord. Hij schudde Orlando na afloop dan ook sportief de hand. D-junior Bram van Stiphout volgde op de vijfde plaats. “Het ging goed”, zei hij na afloop.

Eerstejaars D-junior Milou Keulstra won makkelijk, ondanks dat ze een dag eerder de Warandeloop had gelopen. Ze moest slechts drie jongens D-junioren, die gelijktijdig meeliepen, voorlaten. Achter Milou finishte Sanne van de Wiel op de tweede plaats.

Haar oudere zus, C-junior Ilse van de Wiel, was met haar vierde plaats rustig gestart: “Ik was een beetje verkouden, maar het lukte toch om halverwege op de tweede plaats te komen.”

A-pupil Veroline Sanders won haar wedstrijd. Maar ze moest daarvoor deze keer flink aanzetten: “Ik hoorde haar achter me hijgen.” Een dag eerder maakte liep ze de Warandeloop.

Over drie weken volgt in Reusel de derde cross van de Runnersworld Kempische Cross Competitie: de L’Avant Sylvestercross.

fotobijschrift Peter Eshuis met zijn eerste podiumplaats van de cross-competitie

tekst Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven