En wéér is de Brabantse crosstitel voor Lotte Aerts

Cross

BOSSCHENHOOFD - "Lekker gelopen, leuk parcours", hijgt Lotte Aerts (11) nog na, als ze zondag haar Brabantse crosstitel met succes heeft verdedigd. Met dank aan haar trainingsmaatje Milou Keulstra, die de eerste helft op kop had gelopen, om daarna met succes haar tweede plaats vast te houden. B-junior Mats Keulstra (tweede), C-junior Veerle van Erp (derde) en A-pupil Veroline Sanders (derde) verdeelden de overige Brabantse podiumplaatsen van AV Generaal Michaëlis.

Ook D-junior Milou Keulstra was erg blij met haar podiumplaats: “Helemaal omdat de eerste- en tweedejaars samen liepen.” Zelf is ze eerder vier keer Brabants crosskampioen geweest.

B-junior Mats Keulstra liep op het moeilijkere parcours van de senioren, met enkele pittige heuvels, afdalingen en scherpe bochten. Hij eindigde na 4 kilometer op de tweede plaats dankzij een stabiele, snelle loop, gevolgd door een felle eindsprint. C-junior Veerle van Erp, twee jaar geleden in Waalwijk nog crosskampioen, kroop tijdens haar 2 kilometer lange wedstrijd met een paar mooie inhaalacties van de vijfde naar de derde plaats. B-pupil Tess Aerts was na haar race zeer tevreden met de negende plaats: “Ik heb lekker veel kinderen ingehaald.”

Slim gelopen
Als laatste startten de A-pupillen Veroline en Avalon Sanders. Helaas had Avalon vanaf de start last van steken in haar zij, maar toch heeft ze de wedstrijd goed uitgelopen. Veroline had een topdag en haalde heel slim tijdens de race veel meisjes in. Zo’n 100 meter voor de laatste bocht lag ze vijfde. Met een geweldige eindsprint – en aanmoedigingen van alle GM'ers – nam ze net voor de bocht de vierde plaats over en gaf plankgas tot aan de finish. Het meisje op de derde plaats stopte nét iets te vroeg, waardoor Veroline na ruim 1300 meter een podiumplaats kon pakken.

Het parcours in de bossen van Hoeven was voor de jeugd redelijk vlak met weinig scherpe bochten. Toch moest iedereen door de boomwortels en bladeren scherp blijven, zodat alle races voor zowel atleten als toeschouwers erg spannend waren.

fotobijschrift De deelnemers van GM aan de BK-cross behaalden vijf medailles

tekst Pieter Grootes
foto Carola Janssen


Deel op sociale media:

Terug naar boven