Orlando Louwers zweeft via 1,55 meter hoog naar nationaal zilver

Indoor

APELDOORN - Hoewel Orlando Louwers (12) al vijf jaar lid is van Generaal Michaëlis, lukte het hem als pupilletje nimmer een indoor-clubrecord te pakken. Pas als tweedejaars D-junior, vanaf afgelopen oktober, begon hij zijn reeks clubrecords met verspringen en de korte sprintnummers. Dit weekend, tijdens de officieuze NK, voegde hij er twee aan toe: hoogspringen (tweede plaats) en de 60 meter sprint (vierde plaats).

Bij het hoogspringen in Omnisport Apeldoorn, waar de Nationale CD-indoor werd gehouden, moest Orlando eerst even op gang komen: voor 1,40 en 1,45 meter had hij twee pogingen nodig. De volgende sprongen over 1,50 en 1,55 meter gingen evenwel foutloos; pas op 1,60 meter sprong hij de lat er driemaal af. Het was een verbetering van 5 centimeter en evenaring van het clubrecord. De winnaar van de twintig deelnemers haalde 1,60 meter.

Op de 60 meter sprint kwam Orlando drie keer in actie. Hij won de serie in zijn snelste tijd (8,22) van die dag, snel genoeg voor een verbetering van zijn eigen clubrecord. In de halve finale (8,37) werd hij vierde in totaal, net als in de finale (8,28).

Ook eerstejaars D-junior Milou Keulstra (12) behaalde een clubrecord (8,94) op de 60 meter sprint. In de halve finale liep ze een fractie langzamer en eindigde daarmee in totaal op de zestiende plaats.

fotobijschrift Orlando Louwers loopt in Apeldoorn een clubrecord op de 60 meter

tekst Pieter Grootes
foto Fred Louwers


Deel op sociale media:

Terug naar boven