Recordpoging estafette-medley

Baanatletiek

EINDHOVEN - De estafette-medley was vrijdagavond het laatste onderdeel tijdens een winderige Circuit 14 avondwedstrijd in Eindhoven. Deze estafette bestaat uit 1200-400-800-1600 meter. Vier GM-jeugdleden kwamen enige tijd daarvoor met het plan om een Nederlands record te gaan lopen, of in ieder geval een poging te doen. Na een paar weken voorbereiding, stonden Lotte en Milou (D-junior), Ilse en Veerle (C-junior) klaar om te starten. Helaas had geen enkel ander team zich ingeschreven; om een record aan te melden heb je minstens twee teams nodig. Ter plekke op de baan boden Lianne en Maureen (ze hadden net de 3000 meter gelopen), Jantine en Ilonka zich aan. Onder de naam "Team Uitlopers" schreven zij zich in als tweede team. Vooraf moest de poging worden aangegeven bij de jury. Om 22 uur konden ze dan eindelijk worden weggeschoten. Veerle startte met haar 1200 meter, Milou ging daarna verder met de 400, Ilse liep een super 800 en Lotte kon aan de bak op de 1600. Naast de baan stonden meerdere ouders met tijdschema's de meiden aan te moedigen en tussentijden door te geven. Alle wissels gingen goed en uiteindelijk klokte Lotte 13.44 bij de finish. Zeer tevreden werd er daarna geknuffeld en geklapt, de opluchting was groot. Toen ging alle aandacht naar Team Uitlopers, wat een kanjers. Onder groot gejuich kwam Lianne als laatste loper binnen. Zonder hen was de poging nooit gelukt. Tijd om de papierwinkel in te vullen, zodat de recordaanvraag ingediend kan worden. Voor deze estafettevorm zijn er maar twee klassen: senioren en neo-senioren. En nu maar afwachten op bericht van de Atletiekunie: een spannende tijd voor de vier dames.

Met rondjes van 61 en 64 seconden heeft Tonnie de Benis vrijdagavond in Nijmegen zijn persoonlijk record op de 800 meter verbeterd tot 2 minuten en 5 seconden rond.

De dappere Casper Deij (JPB) liep vrijdagavond in Leiden in de storm – enkele andere onderdelen waren afgelast – een strakke tijd op de 600 meter. Helaas net geen persoonlijk record en geen windmeting. Zonder deze wind was het zeker een pr geweest.

fotobijschrift Het estafette-medley team in Eindhoven

tekst Pieter Grootes
foto Carola Janssen


Deel op sociale media:

Terug naar boven