Afgelastingen en openingstijden m.b.t. het corona-virus

15-05
Algemeen
BEST - In dit bericht wordt de status van onze activiteiten/evenementen gedeeld. Het bericht zal indien er nieuwe ontwikkelingen zijn worden bijgewerkt. Vanaf 18 mei kan iedereen weer trainen. Trainingen Baanatletiek: Meer informatie over trainingstijden vind je hier.Meer informatie over... Lees meer

Orlando Louwers en Lotte Aerts Brabants kampioen

Baanatletiek

ZUNDERT - De D-junioren van AV Generaal Michaëlis Orlando Louwers en Lotte Aerts hebben zaterdag in Zundert Brabantse titels behaald. Orlando won zowel de 80 sprint als het hoogspringen, Lotte Aerts won de 1000 meter. Het hoogspringen en de 1000 meter waren ook clubrecords. C-junior Veerle van Erp verbeterde haar pas een week oude clubrecord op de 800 meter, goed voor Brabants brons.

Orlando behaalde eerst na een spannende strijd de eerste plaats bij het hoogspringen. Er waren nog twee atleten in de wedstrijd die beiden 1,65 meter haalden. Allebei strandden op 1,70 meter. Omdat Orlando minder foutsprongen had werd hij winnaar en dus Brabants kampioen. De sprong over 1,65 meter is naast een clubrecord ook de beste jaarprestatie van alle jongens D-junioren in Nederland.

Bij de 80 meter sprint behaalde Orlando met grote overtuiging de eerste plaats, zowel in de serie als in de finale. Bij de 80 meter horden haalde Orlando de derde plaats. Het was een spannende finish: bij de laatste horde lag Orlando nog vierde, en dus nog naast het podium.

Met de derde plaats bij het speerwerpen was Milou Keulstra de vierde GM’er op het Brabantse podium, geen onbekende plek voor de 12-jarige.

Veerle van Erp (15) was bijna twee seconden sneller op de 800 meter dan een week eerder in Utrecht. Nog altijd volgt ze eenmaal per week een specialisatie-looptraining in Vught.

fotobijschrift Orlando Louwers werd Brabants kampioen sprint en hoogspringen

tekst Pieter Grootes
foto Fred Louwers


Deel op sociale media:

Terug naar boven