Afgelastingen en openingstijden m.b.t. het corona-virus

15-05
Algemeen
BEST - In dit bericht wordt de status van onze activiteiten/evenementen gedeeld. Het bericht zal indien er nieuwe ontwikkelingen zijn worden bijgewerkt. Vanaf 18 mei kan iedereen weer trainen. Trainingen Baanatletiek: Meer informatie over trainingstijden vind je hier.Meer informatie over... Lees meer

De uitputtingsslag die meerkamp heet

Baanatletiek

BEST - Voor velen geldt de meerkamp in de atletiek, met die ontregelende opeenvolging van twee dagen lang sprinten, werpen, springen, stoten en lopen, voor de technische atleet als een uitputtingsslag. Atletiekvereniging Generaal Michaëlis ontving ruim veertig verenigingen uit het hele land tijdens de jaarlijkse Kermismeerkampen. D-junior Milou Keulstra behaalde met haar vierde plaats op de zeskamp de hoogste plaats van de GM-atleten.

Het mag voor Milou Keulstra (12) een wonder heten dat ze zo hoog eindigde. “Bij het eerste nummer, de 60 meter horden op zaterdag, verrekte ik een spiertje”, zei Milou. Toch haalde ze dezelfde dag een pr bij het hoogspringen, en een dag later weer bij het kogelstoten en de afsluitende 600 meter. Haar trainingsmaatje Lotte Aerts behaalde een evenaring bij het verspringen. “Op de 600 meter kwam ik na de start in het gedrang terecht”, zei Lotte. “Daardoor moest ik buitenom veel lopers inhalen.” Ze werd op haar favoriete nummer tweede, op de zeskamp zelf werd ze zesde.

A-junior Sarah van der Stam (17): “Ik wist dat ik niet 100 procent fit was, maar bij het hoogspringen haalde ik na een paar mooie sprongen toch nog 1,47 meter, net één centimeter onder m’n pr.”

B-junior Tom van Schijndel (17) ziet zichzelf als een echte meerkamper. Het zat hem daarom toch een beetje dwars dat hij begin juni tijdens de Brabantse kampioenschappen zijn tienkamp-clubrecord verloor aan zijn clubgenoot Tom Michielsen. “Terugpakken gaat vandaag niet lukken”, wist Tom. “Wat kleine blessures.” Hij heeft nu zijn zinnen gezet op een tienkamp eind augustus in Wijchen.

Senior Stijn Groen is meer een loper in het meerkampveld. Hij won zijn serie van de 400 meter. “Bij het kogelstoten, verspringen en speerwerpen had ik een pr”, stelt Stijn tevreden vast. “Het polsstokhoogspringen heb ik maar laten schieten.”

fotobijschrift De finish van de 1500 meter als afsluiting van de tienkamp

tekst en foto Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven