Clubrecords en bijzondere prestaties

Baanatletiek

AMSTERDAM/UTRECHT/EINDHOVEN - In Amsterdam waren de D-junioren succesvol. Deze leeftijdsklasse kent geen officieel NK, maar de zogenaamde D-Spelen gaan door als officieus NK. Orlando Louwers (13) zat zondag heel dicht tegen het goud aan bij het hoogspringen. Hij behaalde met een sprong over 1,70 meter de tweede plaats en een nieuw clubrecord. Ook de winnaar haalde die hoogte, maar Orlando had op 1,65 meter meer pogingen nodig. In de finale van de 80 meter sprint kwam Orlando een honderdste seconde tekort voor de derde plaats, maar evenaarde wel zijn eigen clubrecord.

Lotte Aerts won de 1000 meter steeple in een nieuw clubrecord; op de 1000 meter vlak eindigde de twaalfjarige op de tweede plaats in een pr.

Haar jongere zus Tess Aerts evenaarde eerder in de week tijdens een onderlinge avondwedstrijd het clubrecord medicinebal-werpen bij de B-pupillen.

Frans Dijkman tenslotte verbeterde vrijdagavond in Utrecht het clubrecord 800 meter bij de 75-plussers.

Na de vierde en laatste wedstrijd van de Athletics Champs competitie kon zaterdag in Eindhoven de eindstand opgemaakt worden. Van zeven verenigingen uit de Kempen eindigden de pupillenteams van GM op de tweede (B-pupillen), derde (A-pupillen) en vierde (C/mini-pupillen) plaats.

tekst Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven