Afgelastingen en openingstijden m.b.t. het corona-virus

01-07
Algemeen
BEST - In dit bericht wordt de status van onze activiteiten/evenementen gedeeld. Het bericht zal indien er nieuwe ontwikkelingen zijn worden bijgewerkt. Vanaf 1 juli zijn de maatregelen verder versoepeld en is ook onze kantine weer geopend. Trainingen Baanatletiek en Bambie-atletiek: Meer... Lees meer

Hardlopend het nieuwe jaar in

Algemeen

BEST - Atletiekvereniging Generaal Michaëlis start weer met de populaire Yakult Start to Run training.

Voorafgaand aan deze cursus van zeven weken wordt donderdag 9 januari een proeftraining gehouden. Twijfel je nog? Dan is dit dé kans om je te laten overtuigen. Twee deelnemers van de vorige cursus delen hun ervaringen: “Beginner, of al wat meer ervaring? Iedereen kan meedoen.”

“Ik hoop ooit eens een halve marathon te lopen.” Lesley van der Maal (43) heeft al een doel voor ogen, sinds ze laatst in september voor de tweede keer aan de Start to Run cursus meedeed. De tweede keer? “Ja, twee jaar geleden moest ik al na enkele maanden stoppen, toen ik een herseninfarct kreeg. Dat heeft best wat impact ook op m’n familie gehad. Vooral ook omdat ik in m’n jonge jaren 16 jaar lang fanatiek aan waterpolo heb gedaan”, schetst Lesley het proces, waar ze gelukkig goed uitgekomen is. “M’n neuroloog zei na twee jaar ook al: ga toch weer beginnen. Zelf voelde ik me lusteloos, sneller moe, geen zin. Toen heb ik de draad weer opgepakt.” Inmiddels traint ze bij de doorstartersgroep, tot 10 kilometer. “Die 10 kilometer, m’n eerste doel, heb ik laatst al gehaald: de Urban Trail Eindhoven.” Lesley traint tweemaal per week bij GM en zondags voor zichzelf.

Jip-en-janneketaal

Haar trainingsmaat bij de doorstarters Judith van Kaathoven roemt vooral de informatieavond: “Daar beantwoorden ze in jip-en-janneketaal al je vragen.” En die vragen had ze: “Vorig jaar deed ik een halve triathlon, maar kwam juichend en huilend tegelijk over de finish. Juichend omdat ik het gehaald had, huilend omdat ik tijdens het fietsen een blessure aan m’n rug kreeg en het lopen bijna niet meer ging.” Het sporten - de verbinding, de verbroedering, de gezonde levensstijl - loopt als een rode draad door haar leven: “Ik heb heel lang aan wakeboarden gedaan: driemaal Nederlands kampioen, vijfde bij de EK, elfde bij de WK. Nu de kinderen wat ouder zijn, was ik wat zwaarder geworden en was op zoek naar een passende sport voor op ‘latere leeftijd’. Ik ben tenslotte bijna 49.” Juist om de afwisseling had ze voor de triathlon gekozen en juist die droom leek ondanks veel oefeningen voorbij. “De trainer van m’n dochter Sophie bij de atletiek hoorde het aan en zei, probeer gewoon die Start to Run eens”, vervolgt Judith. “Ik merk nu al dat ik lichter loop, let door de aanwijzingen op m’n techniek en houding, zelfs op m’n ademhaling. Trainer Kathinka heeft me nu aangemeld voor de loopanalyse. Nu pas kan ik genieten van het lopen.” Eén advies wil ze nog meegeven aan de nieuwe lichting: “Niet bang zijn voor verschil in snelheid, aan te moeten klampen of niet meekunnen.”

Proeftraining

Maar hoe ziet die proeftraining eruit? “Na een uitgebreide uitleg delen we de groep in vieren”, legt trainer Kathinka van Dijk uit. “De fysio wijst met demo’s en oefeningen op het belang van een juiste houding. De podotherapeut laat met filmpjes het belang van passende loopschoenen zien. Met voorbeelden laat de masseur zien dat ook de beginnende loper met massage blessures kan helpen voorkomen. De vierde groep gaat de baan op en leert wat een training precies inhoudt. Na een kwartier schuiven de groepen door, zodat ieder vier stations passeert. Het is een bewezen concept.” Belangstelling? Kom donderdag om 19.30 uur naar de atletiekbaan in Best. De zeven wekelijkse trainingen met ook ‘huiswerk’ volgen na de proeftraining, steeds donderdagavond om 19.30 uur vanaf de atletiekbaan. Het doel van de cursus is om binnen 7 weken 25 minuten aaneengesloten te kunnen hardlopen in je eigen tempo. Voor meer informatie en inschrijven ga je naar yakultstarttorun.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

fotobijschrift De Start to Run training start een week na de proeftraining van 9 januari. 

tekst Pieter Grootes
foto Atletiekunie.


Deel op sociale media:

Terug naar boven