Afgelastingen en openingstijden m.b.t. het corona-virus

01-07
Algemeen
BEST - In dit bericht wordt de status van onze activiteiten/evenementen gedeeld. Het bericht zal indien er nieuwe ontwikkelingen zijn worden bijgewerkt. Vanaf 1 juli zijn de maatregelen verder versoepeld en is ook onze kantine weer geopend. Trainingen Baanatletiek en Bambie-atletiek: Meer... Lees meer

Driemaal op rij de beste Brabantse cross-loper

Cross

ASTEN - Voor het derde jaar op rij is Lotte Aerts (12) Brabants crosskampioen geworden. Dat had makkelijk vijfmaal kunnen worden, als haar trainingsmaatje Milou Keulstra bij AV Generaal Michaëlis haar destijds niet net te snel af was en ze ‘slechts’ tweede werd. Milou zelf eindigde zondag op plaats drie. Ze heeft er vrede mee: “Een jaar geleden ben ik meer voor de meerkamp gaan trainen.”

Het is een bewuste keus van Milou om, toen ze een jaar geleden overging van de pupillen naar de junioren, voor de meer technische nummers te kiezen. “Natuurlijk blijf ik wel lopen”, zegt ze geruststellend. “Dat blijf ik erbij doen.” Viermaal op rij behaalde ze de Brabantse crosstitel, daarna haalde ze altijd nog wel het podium. “Nu doe ik vooral de 60 meter horden en het verspringen”, zegt Milou. Een dag eerder, zaterdag in de indoorhal in Utrecht, won ze een wedstrijd met die beide nummers, waarvan het verspringen in een nieuw clubrecord: “Weer 10 centimeter verder.”

Lotte Aerts daarentegen kiest voor het lopen. “Per week doe ik vier trainingen, waarvan twee keer looptraining.” Ze heeft er een jaar geleden zelfs het hockeyen voor laten schieten. Met ogenschijnlijk gemak liep ze zondag tijdens de Jaspercross in de bossen bij Asten weg van haar ruim twintig concurrenten. Nee, spannend werd het niet: ze won met tien seconden voorsprong. Lotte zoekt dan ook geregeld de grote nationale wedstrijden op voor meer tegenstand, zoals laatst in november de Tilburgse Warandeloop, waar ze de tweede plaats behaalde. Op Oudejaarsdag eindigde ze tijdens de Sylvestercross in Soest, de derde wedstrijd van het Nationaal Crosscircuit, op ‘slechts’ de negende plaats. “Toen was ik wel wat verkouden, last met m’n ademhaling”, lijkt ze zich te willen verontschuldigen. Toch is ze sterk en kan bijvoorbeeld ook goed kogelstoten, maar het lopen – ook de 600 of 1500 meter op de baan, of stiekem nóg langer – blijft op één staan.

Mats Keulstra (16) eindigde bij het Brabants kampioenschap met zijn derde plaats bij de B-junioren ook op het podium. “Ik was allang blij met een plaats bij de eerste vijf”, zei hij na afloop. “Het komend seizoen wil ik meer aan de triathlon gaan doen, met tot 5 kilometer hardlopen. Maar ik blijf gewoon beschikbaar voor de competitie, zoals de 1500 meter.”

Oud-lid van GM Arjan Robben liep zelfs voor de 45e keer mee met de jaarlijkse Jaspercross.

fotobijschrift Klaar voor de start: Lotte Aerts, Milou Keulstra, Avalon Sanders, Lisa van de Wiel en Veroline Sanders.

tekst Pieter Grootes
foto Carola Janssen.


Deel op sociale media:

Terug naar boven