Afgelastingen en openingstijden m.b.t. het corona-virus

01-07
Algemeen
BEST - In dit bericht wordt de status van onze activiteiten/evenementen gedeeld. Het bericht zal indien er nieuwe ontwikkelingen zijn worden bijgewerkt. Vanaf 1 juli zijn de maatregelen verder versoepeld en is ook onze kantine weer geopend. Trainingen Baanatletiek en Bambie-atletiek: Meer... Lees meer

Ren je rot, ook de tweelingen

Cross

BEST - Tijdens de laatste wedstrijd van de Broos van Erp Cross Competitie, om het clubkampioenschap van AV Generaal Michaëlis, liepen drie tweelingen mee. Veroline en Avalon Sanders eindigden bij de D-junioren op plaats 2 en 3, Rob en Lisa van de Wiel op plaats 3 en 5; de A-pupillen Stijn en Fleur Pero finishten als tweede en achtste.

“Het liefst doe ik mudruns”, valt Veroline Sanders (11) meteen met de deur in huis. “Laatst heb ik samen met Avalon aan een lange trail meegedaan. Toen werden we zevende en elfde.” Beiden zijn vier jaar geleden lid geworden, alleen is Avalon er een half jaartje tussenuit geweest: “Het liefst doe ik wat speelsere trainingen.” Ze kreeg er spijt van, want nu doet ze lopen het liefst: “Alleen het hordenlopen vind ik minder, da’s best moeilijk.” Zondag moest ze vol aan de bak, want Gaby van Sluisveld zat maar twee seconden achter haar. Hoewel Veroline altijd wel sneller is bij de cross dan haar tien minuten oudere zus, blijven ze aan elkaar gewaagd. Oók bij de meerkamp-wedstrijd van zaterdag, met sprinten, kogelstoten en hoogspringen: de uitslag was Veroline 1099 en Avalon 1084 punten. Avalon is sterker, bij het kogelstoten kwam ze verder. “Ze is ook 5 centimeter langer dan ik. Altijd geweest”, giechelt Veroline, terwijl ze haar arm om de schouders van haar zus slaat.

Via de Bambi’s – de groep van 4 tot 6-jarigen – zijn Fleur en Stijn Pero (10) vijf jaar geleden bij GM gekomen. Fleur is de oudste van de twee. “25 minuten”, klinkt het in koor. Hun vader Frank is 30 jaar lang GM-lid geweest, voor de technische baanatletiek. Moeder Marion staat steevast ‘als supporter’ langs de kant. “Papa heeft ons misschien wel een klein beetje gestuurd”, stelt Stijn vast. “Maar we wilden het zelf ook.” Hoewel beiden geen echte crossers zijn – de Kempische Cross Competitie, bijvoorbeeld, laten ze schieten – doen ze de clubcrossen altijd mee. “Alleen Lars van Stiphout kan ik nét niet bijhouden.” Stijn doet daarnaast graag hoogspringen en kogelstoten: “Dat kan ik ook best wel goed.” Fleur gaat ook nog graag zwemmen, waardoor ze maar twee keer per week, op de baan en in de bossen, kan trainen. Stijn traint wel drie keer per week bij de atletiek.

Voor Lisa en Rob van de Wiel (11) was de stap naar de atletiek ruim zes jaar geleden niet zo groot: ze kregen thuis van hun oudere zussen Ilse en Sanne mee hoeveel plezier die aan de atletiek en ook aan de wedstrijden beleefden. “Ik moest ze eerst een beetje afremmen: eerst je zwemdiploma’s halen”, zegt vader Koen, zelf een fanatiek wielrenner. “Het liefst doe ik sprinten”, zegt Rob, terwijl hij meehelpt na afloop de vlaggen op te ruimen. De leukste wedstrijd vindt Lisa nog altijd de clubkampioenschappen: “Daar ken je iedereen en doe je heel veel verschillende nummers.”

fotobijschrift Fleur en Stijn Pero, Avalon en Veroline Sanders, Lisa en Rob van de Wiel

tekst Pieter Grootes
foto Tiny Steenbakkers


Deel op sociale media:

Terug naar boven