Afgelastingen en openingstijden m.b.t. het corona-virus

15-05
Algemeen
BEST - In dit bericht wordt de status van onze activiteiten/evenementen gedeeld. Het bericht zal indien er nieuwe ontwikkelingen zijn worden bijgewerkt. Vanaf 18 mei kan iedereen weer trainen. Trainingen Baanatletiek: Meer informatie over trainingstijden vind je hier.Meer informatie over... Lees meer

Atletiektrainingen voorzichtig gestart: “Ervaring opdoen en bijstell

Baanatletiek

BEST - Atletiekvereniging Generaal Michaëlis is voorzichtig begonnen met de trainingen: de jeugd tot 18 jaar al vanaf woensdag 6 mei, de overigen vanaf maandag 18 mei. Om zo ver te komen is er veel, heel veel werk verzet. “Kinderen en ouders reageren enthousiast”, meldt bestuurslid Carola Janssen, die nauw betrokken was bij de voorbereidingen. “Al blijft het ervaring opdoen en waar nodig bijstellen.”

Voorzitter Paul Hoen kijkt tevreden terug op het werk dat de laatste weken is verzet: “Protocollen, draaiboeken, inrichting van de accommodatie. Zo is er eenrichtingsverkeer van en naar de fietsenstalling en toiletten. Het belangrijkste zijn de positieve reacties van kinderen en ouders, daar doen we het tenslotte voor. Dat zie je aan de grote opkomst, ook van de trainers zelf. Want het blijft vrijwilligerswerk.”

Bestuurslid Carola Janssen: “Toen half april de eerste berichten kwamen dat de maatregelen voor het sporten van de jeugd versoepeld zouden worden, zijn we meteen aan de slag gegaan. Er was nog geen beleid voor coronamaatregelen, helemaal niks. Met de hoofdtrainers hebben we alles doorgenomen: welke onderdelen, wel of geen materialen, verschoven starttijden.” Eind april lag er een eerste protocol, een ‘goede match’, waar ieder, ook de gemeente Best, achter stond. “Het is eigen beleid aangevuld met richtlijnen vanuit de Atletiekunie”, lacht ze trots. “We hebben zelfs een speciale instructiesessie op de baan gehad. Met handschoenen en 1,5-meterhesjes voor de trainers.”

Ook de bambi’s, de 4 tot 6-jarigen, die de herstart van de trainingen ingeluid hebben, snappen de regeltjes. Vanaf maandag 18 mei zijn de lopers en overige atleten weer welkom op de baan. “Al moet iedereen zich wel vooraf aanmelden, want er is een maximum aantal atleten per trainer”, sluit voorzitter Paul Hoen af. “Ik weet nu zelfs dat een baan 1,22 meter breed is, voor als lopers elkaar willen inhalen.” Kijk voor de uitgebreide richtlijnen op avgm.nl/corona-info.

fotobijschrift De ‘materiaal-mannen’ Martin Nijkamp en Koen van den Boomen hebben veel werk verzet

tekst Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven