Afgelastingen en openingstijden m.b.t. het corona-virus

01-07
Algemeen
BEST - In dit bericht wordt de status van onze activiteiten/evenementen gedeeld. Het bericht zal indien er nieuwe ontwikkelingen zijn worden bijgewerkt. Vanaf 1 juli zijn de maatregelen verder versoepeld en is ook onze kantine weer geopend. Trainingen Baanatletiek en Bambie-atletiek: Meer... Lees meer

Binnenzitten beu? Sport buiten bij AVGM

Algemeen

BEST - Volgens de Atletiekunie trekken minimaal een miljoen mensen enkele keren per week de hardloopschoenen aan. Met de geldende sportbeperkingen is dat aantal alleen maar omhoog geschoten: de conditie moet tenslotte toch op peil worden gehouden. Maar hoe doe je dat dan op een verantwoorde manier? Buiten hardlopen is een van de weinige sporten die ‘coronaproof’ is.

Kathinka van Dijk van AV Generaal Michaëlis: “Onze eerstvolgende starterscursus is mogelijk pas in september.” Nieuwe leden zijn echter altijd welkom, ook nu. Een maand vrijblijvend uitproberen blijft de basisregel. Dat geldt voor alle onderdelen die bij de atletiekvereniging Generaal Michaëlis beoefend kunnen worden: naast hardlopen, baanatletiek, bambie-atletiek, bootcamp en wandelen. Inclusief alle variaties: Nordic-wandelen en het relatief nieuwe powerwalking. Combineren van meerdere onderdelen mag altijd.

Natuurlijk gelden nog de nodige beperkingen: jeugd tot en met 18 jaar mag bij elkaar, voor overigen geldt de 1,5-meterregel. En er is geschoven met tijdstippen en locaties, dus ook naar buiten de baan. De bootcampers vermaken zich ook prima op de Oirschotse Hei of het Oude Meer om de drukte te ontlopen. En het vooraf aanmelden blijft, om te zorgen voor voldoende trainers met kleine groepen.

“Ondanks het huidige passen en meten, willen we juist nu onze verantwoordelijkheid als vereniging om beginnende sporters verantwoord te begeleiden niet ontlopen”, zegt Kathinka van Dijk namens het bestuur. Daarbij verwijst ze naar de gediplomeerde trainers en de sportmedische begeleiding. “En je merkt na een maandje proefdraaien dat iedereen weer blij is bij te kunnen kletsen.”

Voor meer informatie en contactgegevens ga je naar www.avgm.nl.

fotobijschrift Een sliert hardlopers bij het Oude Meer

tekst Pieter Grootes
foto Peter Cras


Deel op sociale media:

Terug naar boven