Genoeg animo voor atletiekwedstrijden nu het weer een beetje kan

Algemeen

NIJMEGEN/DEN HAAG/ARDENNEN/HENGELO/CRANENDONK -  

De gretigheid waarmee de atleten van AV Generaal Michaëlis in onzekere tijden weer wedstrijden bezoeken is opvallend, ook omdat het vaak niet naast de deur is. Luuk Schot werd zesde met hoogspringen bij de kampioenschappen voor studenten. D-junior Milou Keulstra verbeterde het clubrecord 150 meter. En Addie van der Vleuten liep weer 100 Engelse mijl in de Ardennen.

Dichter bij huis waren drie GM’ers actief op de tien Engelse mijl in Cranendonck en werden 1, 2 en 3 in hun leeftijdsklasse. Peter Eshuis won de categorie van Masters M40 in 1.01.00 uur en was tweede in totaal op die afstand van 16 kilometer en 90 meter. Peter Cras haasde Jolanda Visser naar de tweede plaats bij de Masters V35, voor haar een persoonlijke record van 1.20.57.

Bij de Nederlandse Studenten Kampioenschappen heeft Luuk Schot zijn beste prestatie bij het hoogspringen verbeterd tot 1,80 meter, waarmee hij zaterdag in Nijmegen de zesde plaats behaalde.

Milou Keulstra, voor de derde opeenvolgende week op wedstrijd, won zondag in Den Haag de 150 meter in een nieuw clubrecord. Ook won de D-junior het speerwerpen.

Net als vorig jaar liep Addie van der Vleuten de Great Escape trail over 100 Engelse mijl, ruim 160 kilometer door de Ardennen. Vorig jaar behaalde hij de achtste plaats in ruim 28 uur. Het parcours was weliswaar nieuw, rond Petite Mormont, maar ‘verrassend, even mooi, maar zeker ook even zwaar’ volgens de organisatie. Bij de start met 165 deelnemers, zaterdagmorgen 4 uur, was het nog donker. Addie kon lang in een groepje lopen en gaandeweg zijn positie verbeteren van 19 (5 uur), 13 (10 uur) tot hij na 16 uur in een groepje van drie op de achtste plaats kwam te lopen. Vier uur later was hij los. Hij had voor zichzelf een doel van 24 uur voor ogen. “De laatste 50 kilometer was het kicken als je weet dat het gaat lukken”, laat Addie moe maar voldaan weten. De helft was al uitgevallen, de overigen hadden nog maximaal 12 uur te gaan.

A-pupil Casper Deij had zaterdag de hele reis naar Hengelo over voor een laatste Athletics Champs wedstrijd van het seizoen. In het inspirerende Fanny Blankers-Koen Stadion won zijn team ook de afzonderlijke pendel-estafette. Persoonlijke records behaalde Casper bij de onderdelen ‘meters maken’, ofwel de duurloop van 6 minuten en het polsstokverspringen. Een dag later was hij alweer in Barendrecht: “Geen Athletics Champs deze keer, dus maar één poging voor de sprint en drie bij ver en kogel. Jammer, want meestal heb ik wat meer pogingen nodig om goed te presteren.”

fotobijschrift De deelnemers aan de 10EM van Cranendonck Peter Cras, Jolanda Visser en Peter Eshuis.

tekst Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven