Aanscherping corona-protocol

Algemeen

BEST - Het aantal besmettingen met het Corona-virus nam de afgelopen twee weken weer snel toe. Ook binnen onze vereniging kwamen Corona-besmettingen voor of moest er in quarantaine worden gegaan. Op maandagavond 14 december kondigde de Rijksoverheid een harde lockdown aan. Strengere maatregelen die contactmomenten tussen de mensen sterk terugdringen moeten de Corona crisis weer beheersbaar maken. De nieuwe maatregelen gelden in ieder geval tot en met 19 januari 2021.

Zo gaat de groepsgrootte voor buitensporten voor volwassenen weer terug naar 2 personen (excl. trainer). Vanwege deze maximum groepsgrootte heeft het bestuur, in overleg met de trainers, besloten de trainingen voor lopen (incl. bootcamp) en wandelen (incl. Power walking en Nordic walking) tot en met 19 januari 2021 te laten vervallen. Het vraagt teveel controle, flexibiliteit en energie van onze trainers om bij grotere groepen een goede en verantwoorde training te verzorgen. Ook vinden we het belangrijk mee te werken om het aantal contactmomenten tot een minimum te beperken. Het krachthonk is gesloten.

Jeugd en jongeren tot en met 17 jaar mogen buiten blijven sporten in groepsverband. De baantrainingen gaan dus door De trainingen voor de bambi’s, mini’s en C-pupillen worden verplaatst van de zaal naar buiten.Er is een beperkt aantal volwassenen actief in de baanatletiek bij AVGM. Zij kunnen blijven trainen, met een maximale groepsgrootte van 2 en een minimale afstand van 1,5m. Onze leden worden via hun trainingsgroep geïnformeerd over de consequenties voor de trainingen. Het krachthonk mag niet worden gebruikt, omdat het een binnenruimte is.

Met bovenstaand pakket aan maatregelen voldoen we aan de eisen van de strenge lockdown. Als Bestuur hebben we dit moeilijke besluit moeten nemen. Het kan helaas niet anders. Naast het sporten genieten de leden ook van de sociale contacten bij AVGM, dat wordt de komende weken helaas anders. Blijf vooral bewegen! Voor zover mogelijk zullen onze trainers trainingsschema’s met jullie delen. Spreek bijvoorbeeld iets af met een loop- of wandelmaatje of doe mee aan de Virtual Mid Winter Run. Houd je daarnaast aan de maatregelen, zodat we hopelijk snel weer allemaal verantwoord en gezond bij AVGM kunnen sporten.

 

tekst Paul Hoen


Deel op sociale media:

Terug naar boven