Update corona-maatregelen

Algemeen

BEST - De Rijksoverheid heeft op dinsdag 23 februari 2021 in een persconferentie bekend gemaakt dat sporten in groepsverband vanaf 3 maart 2021 wordt toegestaan voor iedereen in de leeftijd tot 27 jaar. Tot nog toe mocht alleen jeugd tot 18 jaar dat.

Voor baanatletiek betekent dit dat de normale trainingen grotendeels weer hervat kunnen worden. Een enkeling is 27 jaar of ouder. Deze atleten kunnen helaas niet deelnemen aan de groepstraining, maar kunnen wel in duo´s blijven trainen op de atletiekbaan.

De secties lopen en wandelen hebben weinig leden tot 27 jaar. Helaas kunnen we hun trainingen dus nog niet opstarten. Eén specifieke bootcampgroep heeft wél veel leden tot 27 jaar. Zij zullen onder dezelfde voorwaarden als bij baanatletiek de trainingen hervatten. Deze leden worden via hun trainer verder geïnformeerd.

Wel verzoekt het bestuur alle jongeren en jongvolwassenen om ook tijdens de training zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand  te blijven respecteren. Voor onze sport is nauw contact niet nodig. Laten we dus samen verstandig gebruik maken van de sportmogelijkheden en zo de risico´s van de verspreiding van corona beperken. Bij het verzamelen of verlaten van de training geldt onderling altijd de 1,5 meter afstand.

Ondertussen zien we afgelopen week veel leden actief bij de woordzoekertochten. Goed om iedereen zo actief te zien! De jeugdcross op onze atletiekbaan staat zondag gepland en heeft al bijna 60 inschrijvingen. We zijn ook benieuwd naar jullie prestaties in de alternatieve crosscompetitie. De quizavond staat zaterdag op het programma. Laten we er samen digitaal een gezellige avond van maken. Inschrijven kan nog tot en met aanstaande vrijdag.

tekst Paul Hoen


Deel op sociale media:

Terug naar boven