Kraak de kluis - Route/week 3

15-06
15 jun 2021
Kraak de kluis - Route/week 3 Overig Wanneer: 15 jun 2021 - 30 jun 2021
De hele maand juni staat een kluis op onze accommodatie. Weet jij de code te achterhalen en onze kluis te kraken? Het derde cijfer van de kluiscode... Lees meer

Meer trainingsmogelijkheden lopen en wandelen

Algemeen

BEST - Vanaf 16 maart 2021 is het voor personen van 27 jaar en ouder mogelijk om in groepjes van 4 personen te trainen op een sportaccommodatie. Sinds de aankondiging van deze versoepeling heeft het bestuur een aantal alternatieven onderzocht om de trainingen voor lopen en wandelen te kunnen hervatten. Ons verzoek om buiten de atletiekbaan te mogen lopen in 4-tallen voor de afdelingen lopen en wandelen is door de gemeente niet gehonoreerd. Daarom is per afdeling gekozen voor de volgende trainingsmogelijkheden.

Lopen

Samen met de afdeling baanatletiek is gekeken naar de mogelijkheden om lopers in 4-tallen, met inachtneming van alle maatregelen, tijdelijk op de baan te laten trainen. Inmiddels is er op twee zaterdagen proefgedraaid op verschillende tijdstippen. Deze ochtenden waren een succes. De looptrainingen worden nu uitgebreid naar de avonden. De maandag en dinsdag waren al reguliere avonden, woensdag en donderdag wordt hieraan tijdelijk toegevoegd. Op deze avonden is een looptrainer aanwezig. Indien er voldoende belangstelling is voor het trainen op de baan, kan er nog verder worden uitgebreid naar de vrijdagavond en/of zondagochtend.

Het aantal deelnemers per trainingsmoment is beperkt om zo te kunnen blijven voldoen aan de Corona-maatregelen en sporten voor iedereen veilig te houden. Reserveren is dus verplicht. De lopers ontvangen via hun trainer meer informatie.

Wandelen

Voor wandelen geldt dat – in principe – alle wandelgroepen weer starten. De details:

  • Wandelen; start zaterdag 20 maart (Pieter en Francien) en Joke op woensdag 24 maart, normale tijden en start bij d’n Opstap, de groep van Pieter i.v.m. avondklok op woensdag voorlopig van 19:00 - 20:30 uur
  • Nordic Walking; start zaterdag 20 maart, normale tijd en start bij Joe Mann
  • Powerwalking; start woensdag 24 maart, start bij d’n Opstap, i.v.m. avondklok voorlopig van 19:30 - 20:30 uur.

Pieter, Helly en Nancy communiceren de herstart én de voorwaarden waaronder gewandeld mag worden, aan de eigen achterban.

Tot slot: Het bestuur en de trainers doen er alles aan om sporten op een verantwoorde wijze te laten plaatsvinden. Uiteraard verwachten we van onze sporters eenzelfde instelling, dus houd je s.v.p. aan de uitgangspunten.

De maatregelen bij AVGM vind je op onze website: www.avgm.nl/corona-info

tekst Paul Hoen


Deel op sociale media:

Terug naar boven